The View at the Palm – Cel mai tare view a Insulei Palmier Dubai

Ador locurile cu priveliște…. ador locurile în care grandoarea și imposibilul par posibile. Ador să fiu uimită și să am sufletul plin de măreție. Iar în Dubai am de unde alege astfel de locuri …. Cel mai spectaculos dintre toate mi s-a părut The View at the Palm pentru că are cea mai mai bună panoramă din Dubai – după umila mea părere – cea a Insulei Palmier, prima insulă artificială creată de om …. o insulă în formă de palmier.

Palm Jumeirah sau Insula Palmier

Palm Jumeirah sau Insula Palmier a durat aproape 6 ani pentru a fi construită. A fost dovada clară că imposibil nu există și că orice poate fi sfidat pentru a realiza lucruri mărețe. A fost unul dintre primele proiecte ale șeicului Mohammed bin Rashid Al Maktoum – șeicul care are o problemă personală cu limitativul cuvânt „imposibil”, șeicul care a dovedit posibilul în imposibil. Azi, această insulă artificială găzduiește zone rezidențiale și hoteluri foarte elegante, restaurante de lux, mall-uri și atracții incredibile.

Majoritatea turiștilor includ Palm Jumeirah în itinerariul lor din Dubai. Clar este un must see. Dar hai să îți vând un pont pe care nu mulți îl știu – cel mai bun mod de a admira cu adevărat forma uluitoare a insulei nu este să o vizitezi, ci să o vezi de deasupra ei. Urcă-te în lift și vezi insula de la peste 240m deasupra Pământului de la The View at the Palm.

The View at the Palm – să începem vizita

Ca orice obiectiv din Dubai, ca să ajungi la intrare, trebuie să treci prin mall. Așa că nici The View at the Palm nu putea să facă rabat. Ce e drept, aici intrarea este puțin separată – așa că dacă nu vrei să mergi în mall, faci stânga direct și urci pe scările rulante spre cea mai înaltă clădire de pe insula Palmier.

La etajul 2 este accesul către The View at the Palm. Biletele le-am luat online, așa că hai să începem călătoria. Întâi trecem printr-un acvariu, care este menit să ne reamintească faptul că noi suntem în mijlocul mării – pe o insulă artificială. Apoi, trecem printr-un muzeu. Holografic, ni se prezintă interactiv construcția și evoluția insulei, dar și obiecte necesare construcției.

Trecem repede…. căci vrem să ajungem pe platformă. Ne urcăm în lift și……

 

Vederea panoramică The View at the Palm de la etajul 52

Se deschid ușile la nivelul 52. Pășim pe platformă și….. WOW….  Parcă îți este teamă să te uiți…. teamă că ești prea sus… că este prea frumos…  doar îți închipui… tu ai o vedere panoramică, unică de 360 ​​de grade asupra Golfului Persic, a insulei și a orașului. Tu stai la 240 de metri deasupra solului și privești întregul Dubai. Vezi întregul Palm Jumeirah prin ferestrele masive din podea până în tavan, ceea ce face The View at the Palm unul dintre cele mai bune priveliști din tot Dubai-ul. Cu siguranță!

Drept să spun, o oră mi-a fost suficientă să fac zeci sau cum ar spune un prieten de-ai mei „tone de poze și filme “, dar ce să fac….. așa sunt eu când găsesc ceva ce îmi place… vreau să surprind totul și să iau cu mine acele imagini, acele sentimente.

După ce am pozat fiecare colțișor al insulei, văzut de sus, mi-am luat și un timp de răgaz…… căci, pentru iubitorii de priveliști, avem aici View Café – locul perfect în care să stai și să contempli măreția și grandoarea, să te bucuri de priveliște, de soare și de briză.

După ce mi-am încărcat sufletul de frumos, am mai facut o oprire…. ia ghiciți unde? …. la Souvenir Shop bineînțeles…. magnetul aferent a fost cumpărat. Din păcate, trecuse sezonul de globuri…. așa că nu mi-am luat unul de la The View at the Palm. Mă voi mulțumi cu cel din Dubai.

Tips & Tricks pentru a vizita The View at the Palm?

  • Cele mai spectaculoase priveliști ale Palm Jumeirah le veți avea în timpul apusului, între orele 17:00 și 19:00 aproximativ. Atunci veți vedea Dubai-ul și Palm Jumeirah în cele 3 ipostaze ale sale – ziua, la amurg și noaptea. Totuși, acesta este și cel mai aglomerat moment, deoarece toată lumea vrea să prindă momentul. Așa că sfatul meu este să urci mai repede pentru a prinde un loc la geam.
  • Dacă preferați să vă bucurați de priveliște fără aglomerație, cele mai bune momente pentru a vizita sunt dimineața, la prânz, sau după apusul soarelui.
  • 30 de minute ar trebui să fie suficiente pentru a admira priveliștile și pentru a face câte poze doriți pe platforma de sus. Pentru întreaga vizită alocați-vă între una și două ore.
  • Intrarea la The View at the Palm este organizată în funcție de ora biletului, așa că este important să fii punctual sau să ajungi cu câteva minute înainte de ora slotului.
  • Atracția este sigura pentru oameni de toate vârstele, iar copiii cu vârsta de 4 sau mai mici au acces gratuit.
  • The View at the Palm nu este accesibilă utilizatorilor de scaune cu rotile. Oamenii care folosesc ajutoare pentru mers sunt sfătuiți să nu viziteze, de asemenea, din cauza scării exterioare care trebuie urcat și în jos pentru a accesa punctul de belvedere.
  • Purtarea tocurilor înalte/stiletto nu este recomandată din același motiv.

The View at the Palm este locul potrivit pentru a aprecia pe deplin emblematica insulă Palm Jumeirah, unul dintre reperele de renume mondial ale Emiratelor Arabe Unite. Și chiar dacă ați fost deja la Observatorul Burj Khalifa și Sky Views Dubai, puneți pe listă și acest view! Nu o să regretați! Vă garantez.

Uită-te și aici să vezi cum e vederea de pe The View at the Palm

Alte articole despre Dubai găsiți la link-urile:

Turul Burj Al Arab – 11 lucruri pe care trebuie să le știi înainte de a-l vizita

Dubai Frame – cea mai mare ramă de imagine din lume

Miracle Garden Dubai – O oază colorată în deșert

Desert Safari Dubai – Top 6 lucruri pe care trebuie să le știi înainte

Marea Moschee Sheikh Zayed din Adu Dhabi

Dacă ți-a plăcut acest articol, hai să-l împărtășim cu prietenii care iubesc călătoriile. Nu uita să le dai un share și prietenilor tăi. Te invit să îți creezi tu propria experiență, plecând de la informațiile din articolele și itinerariile mele.

Spor la călătorit!

Distribuiti pe Facebook
Distribuiti pe Twitter

Itinerarii