Desert Safari Dubai – Top 6 lucruri pe care trebuie să le știi înainte

Deșertul Dubai este încă acea lume nealterată de grandomanie. Aici, farmecul lumii vechi este încă intact și frumos conservat. Este acel reminder al culturii, moștenirii și tradițiilor fascinante ale Emiratelor. Desertul este calm și liniștit, simplu și frumos. Iar ca să facem cunoștință cu el, experiența cea mai inedită este Dubai Desert Safari. Și, crede-mă când spun că nu vrei să-l ratezi.

1. La ce să te aștepți?

La praf…. Mult praf și muuuuultă adrenalină. Pentru noi….. locuitori ai României, deșertul sună atât de exotic…. Nu-I așa? E musai să îl vedem…. Să îl experimentăm.

Și dacă vorbim de deșert, cel din Dubai este unic… și, în plus, este unul dintre singurele locuri din Dubai care a rămas cât de cât autentic. Pun rămășag că îți dorești să îl vezi. Ei bine, nu-ți face griji, pentru că excursia Desert Safari, își oferă o experiență autentică, despre care vei citi toate detaliile în acest articol – Desert Safari Dubai – Top 10 lucruri pe care trebuie să le știi înainte

Adrenalina este pe măsură…. Dacă în Dubai totul este cel mai cel…. atunci și adrenalina este musai să fie la cote maxime. Desert Safari Dubai nu este deloc un safari monoton, dar este foarte safe. Pasagerii stau în mașini, iar acestea escaladează și alunecă pe dune. Pregătiți-vă să fiți zgâlțâiți!

2.Cum este Desert Safari Dubai?

Desert Safari Dubai este combinația minunată de adrenalină care îți face inima să pulseze, experiențe culturale autentice și arome culinare delicioase. Dintre toate lucrurile pe care le-am experimentat în Dubai mi s-a părut cea mai autentică și mai relaxantă activitate.

În jur de ora 14.00 plecăm de la hotel. Șoferul conduce pe autostrada cam 45 de minute până ajunge la intrarea in desert. Aici, facem o mica pauză pentru a dezumfla cauciucurile și, care între noi fie vorba, pentru fumători, este o binecuvântare. Trage o ultimă gură de aer în piept, căci urmează scene cu o doză puternică de adrenalină.

O data ajunși pe dune începe AVENTURA ….. Land Cruise-rele se cocoață și alunecă pe dune fără milă pentru pasagerii lor.

Goana de pe dune

Eh….. te-ai gândit vreodată cum se simt rufele în mașina de spălat? Dacă nu, această experiență îți va oferi tabloul complet. Nu vreau să te sperii! Doar glumesc….. Șoferii, joviali și siguri pe ei, vor cocoța jeepurile pe dunele cu nisipuri aurii la viteze uluitoare. Țineți-vă bine….. dar uitați-vă și pe geam…. Nisipul sare în toate direcțiile…. Jeepurile alunecă, cu noi cu tot în hăul de după dune și se ridică imediat pe vârful dunei următoare. Mă știți, sunt o mare iubitoare de adrenalină, dune bashing (căci așa se numește această experiență nebunească), e clar pe sufletul meu. REPEAT! REPEAT! REPEAT!

Perfect timming! La apus, șoferul ajunge în locul perfect pentru a ne lua la revedere de la Soare în această zi. Galbenul și cărămiziul dunelor creează un spectacol de nuanțe fantastic la baza cerului albastru…. Un cerc galben, apoi cărămiziu fuge să se ascundă printre dune…. Îl privim înmărmuriți…. Lăsăm pentru câteva minute poza de Instagram și ne bucurăm de moment. Căci nu durează mult…. O clipă doar….. S-a dus…..

Și noi ne îndreptăm spre tabăra beduinilor la cină.

3. Ne retragem în tabăra beduinilor

După atâta adrenalină e timpul să ne relaxăm și să ne bucurăm de ospitalitatea emirati. Așa că următoarele ore le vom petrece în camp. Și vă asigur că nu ne vom plictisi…. Avem multe lucruri de făcut și de experimentat până este gata cina.

Experiențe culturale în Desert Safari Dubai

Hai să aruncăm o privire în lungul trecut al beduinilor… Cum putem face asta? Simplu……. Trăind experiențe culturale inedite…….. de la tatuaj cu henna, fumat shisha, fotografii în ținute tradiționale arabe, până la plimbări cu cămila și șoimărie. Aici, pe putem experimenta pe toate.

Henna

O practică răspândită în tot Orientul Mijlociu și India.  Cu o cerneală naturală se pictează modele frumoase pe încheieturi și mâini. Tradiția a plecat de la ritualurile de nuntă în care miresele erau alintate astfel, dar azi se practică fără un eveniment anume.

Fumatul Shisha

Denumită local shisha, narghileaua este una dintre plăcerile culturii arabe. Sunt umplute cu un tutun umed cu aromă de fructe. Arome precum măr sau struguri cu mentă sunt populare și chiar gustoase. iar Eu nu sunt fumătoare, dar shisha este un mod tare fain de a mă relaxa seara, cu o muzică arăbească pe fundal, privind deasupra puzderia de stele.

Plimbarea cu cămile 

Hai să facem un pas înapoi în timp…. În acea eră, nu foarte îndepărtată ce-I drept, în care nu existau vehicule, nu era zgomot de fond și de claxoane. Hai să ne întoarcem în acel timp în care simplitatea era un mod de viață și nu o alegere. În care deșertul vast, întins și liniștit era perceput înainte de modernizare, în esența sa – tăcut, măreț și neatins.

Poza în portul tradițional 

Nu avem cum să plecăm de aici fără o poză în alb și negru…. dar nu din aceea vechie, monocromă… ci una în port alb și negru… în port tradițional arab … în Burka – portul specific al femeilor (rochia neagră lungă) și cu hijab (vălul de pe cap) …. și în Kandura (articolul vestimentar alb imaculat purtat de bărbați).

Haideți la masă!

Cina tradițională cu grătar

Haideți la masă…… Azi vom mânca tipic arăbesc în Desert Safari Dubai. Nu-ți face griji, cina este pentru toată lumea (pentru cei care consuma carne, pentru vegetarieni sau vegani). Este un grătar fantastic, completat cu pâine tradițională, hummus, tabouleh, salate, cartofi, orez, murături și desert. Mâncarea este în stil bufet, așa că poți mânca cât dorești pentru că este super gustoasă. Poftă Bună!

Spectacolul cu dansuri tradiționale – Belly Dance, Fire show și Tanoura Show

Acum e timpul să ne distrăm … tolăniți pe perne sau pe canapele, este momentul să ne delectăm cu spectacole tradiționale. Primul este cel de belly dance, în care dansatoarele dau dovadă de măiestrie și senzualitate profundă. Spectacolul de foc va crea momente uluitoare. Artistul va demonstra trucuri uimitoare cu flăcări. Last but not least, spectacolul de Tanoura te va lua cu amețeli. Sincer, mi se pare un lucru ireal, nu am putut niciodată să înțeleg cum poți să te învârți preț de 10-20 de minute încontinuu fără să amețești sau fără să te dezechilibrezi! Jos pălăria pentru artiști! Ce e drept, noi ne-am distrat tare mult… și am aplaudat până ne-au durut mâinile.

4. Cu ce să ne îmbrăcăm la Desert Safari Dubai?

Când vine vorba de un safari în deșertul din Dubai, nu contează prea mult, doar atât îți spun – îmbracă-te confortabil. Totuși, nu uitați de respectul pe care trebuie să îl avem pentru orice cultură nouă pe care o vizităm. Din acest punct de vedere, îmi place întotdeauna să am umerii acoperiți și, să fiu cât mai comod îmbrăcată. Cel mai probabil veți vrea să experimentați plimbarea pe cămilă, așa că, pentru o astfel de ocazie, îmbrăcămintea trebuie să fie adecvată. Doamnele sunt rugate să aibă pantaloni. Știu că poza de Instagram contează…. Însă, vă rog, nu uitai că sunteți în țară arabă.

Despre încălțăminte, pot să vă spun că, în scurtele opriri până la camp, veți înota prin nisip. Sfatul meu este să aveți o încălțăminte confortabilă care se poate curăța ușor de nisip. Adăugați și o pereche de ochelari de soare și o pălărie, nu or să strice.

În plus, țineți cont că în timpul lunilor de iarnă, din noiembrie până în februarie, temperaturile scad în deșert. Fiți pregătiți, cu o eșarfă sau un pulover pe care să-l puneți pe umeri seara.

5. Cât durează Desert Safari Dubai?

Safari în deșertul din Dubai are loc după-amiaza târziu până seara. Mașinile de teren, vă vor prelua de la hotel după-amiaza (între orele 14.00 și 16.00 depinde de compania pe care o alegeți și de sezon – iarna soarele apune mai repede) și vă veți întoarce la hotel în jurul orei 22:00.

6. Ce este inclus?

Transferul dus-întors – În fața hotelului, la ora comunicată de tour operator vă vor aștepta jeep-urile 4×4-urile, care, sunt adesea Toyota Landcruiser. Acest model are un loc disponibil în față, trei în mijloc și spațiu pentru încă două în spate. Pont: Șoferii sunt întotdeauna tare bucuroși să poarte o conversație cu turiștii. Însă, ei nu sunt Emirati…. Șunt, în 99,9% din cazuri expați.

Băuturile răcoritoare și cina – În Desert Safari Dubai toate băuturile răcoritoare și cina sunt incluse în preț. Însă, veți avea parte de ele doar la camp. Băuturi alcoolice, doar în anumite camp-uri găsiți (cele care au licență) și sunt contra cost. Unele camp-uri au inclus în preț și activitățile de mai jos, așa că este bine să vă asigurați ce include pachetul atunci când îl cumpărați:

Plimbarea cu cămila – nimic nu este mai frumos decât să vă plimbați la apus cu cămila. Așa că puteți face acest lucru aici. Nu vă închipuiți că o să dureze foarte mult, căci fiind înclusă în preț, multă lume va dori acestă activitate.

Tatuaj Henna – Simbolic…. Putem să ne gândim la Noaptea de henna, căci aici, doamnele sunt răsfățate cu un tatuaj standard pe mână este inclus. Dacă doriți ceva mai sofisticat, contra cost, se poate realiza.

Port tradițional – în fiecare camp există un loc în care turiștii se pot îmbrăca în haine tradiționale arabe și pot face poze pentru amintire. Cele tradiționale (alb, negru) sunt insluse în preț.

Sfaturi pentru Desert Safari Dubai:

  • De la hotel până ajungeți la camp ar fi bine să aveți o sticlă de apă cu voi, în cazul în care aveți nevoie.
  • Încercați să stați pe locul din față – veți avea parte de multă adrenalină. Pe locurile din spate este probabil să aveți rău de mașină. Credeți-mă… veți fi aruncați în aer.

NU sunt incluse în preț plimbările pe dune cu buggy sau cu motocicleta.

Deșertul este adevăratul suflet al Dubai-ului. Deși, atracțiile nemaivăzute și nemaiauzite vă vor ademeni, lăsați la o parte zgârie-norii, centrele comerciale, plajele și parcurile și haideți în deșert pentru o experiență vie.

Dubai-ul l-am vizitat alături de Chef de Ducă și de ghidul super profi din Dubai Walid. Găsiți aici toate detaliile excursiei în Dubai.

Alte articole despre Dubai găsiți la link-urile:

Turul Burj Al Arab – 11 lucruri pe care trebuie să le știi înainte de a-l vizita

Dubai Frame – cea mai mare ramă de imagine din lume

Miracle Garden Dubai – O oază colorată în deșert

Dacă ți-a plăcut acest articol, hai să-l împărtășim cu prietenii care iubesc călătoriile. Nu uita să le dai un share și prietenilor tăi. Te invit să îți creezi tu propria experiență, plecând de la informațiile din articolele și itinerariile mele.

Spor la călătorit!

Distribuiti pe Facebook
Distribuiti pe Twitter

Itinerarii