Povestea Anei și pasiunea de a călători

Cum s-a născut Anapedia….

2011 … Tenerife …..O excursie fără așteptări și fără iluzii, doar cu pregătiri organizatorice, s-a transformat în „Tenerife’s Sex in the city reload” . Diferența? 5 “dive” și nu 4. Cele 7 zile petrecute împreună au fost ca în versurile celor de la Black Eyed Peas – Time of my life – râsete, zâmbete, aventuri, peripeții, experiențe, amintiri, legături pe viață.

Ca și în film, fiecare cu personalitatea ei, cu rolul ei. Eu – fără echivoc – “Trip Planner”. Cu temele bine făcute de acasă, răspundeam la orice întrebare referitoare la activități, deplasare, costuri, timp, orare, experiențe etc. Eram un fel de Wikipedia umană.

Ea, diva cea boemă, m-a numit AnaPedia… așa a și rămas până când m-am decis să îl transform într-un brand de călătorii.

…..Cu mii de mulțumiri, ție N.

City-break Varșovia

Anapedia devine blog….

Lumea în culori

2019 … un accident, o căzătură pe scări, o imobilizare în casă de o luna și jumătate. Ce fain, am timp și pentru mine. O săptămână a fost suficientă – target îndeplinit – peste 80% filme de pe Netflix vizionate, 3 cărți citite….. bun, și eu, acum, ce fac?

Îmi răsunau în minte cuvintele, prietenilor “De ce nu îți faci un blog? De ce nu scrii?”. Fatală combinație: imobilizarea, ideea pe care o tot auzeam în minte și lipsa de activitate – m-au motivat să mă apuc de scris. Primele articole au fost mai greu de scris…. apoi, gândindu-mă la experiențele și sentimentele trăite, paginile se umpleau parcă singure. Ideile veneau neîncetat. Lucrurile se legau de la sine…. Anapedia, devenea un blog. Transmitea cititorilor, nu doar informații utile despre călătoriile ei, “off the beaten path”, ci, mai ales, experiențe, sentimente, emoții, lecții de viață….

Anapedia călătorește și povestește…..

Călătoare cu normă întreagă, de 20 ani, din Indonezia până în SUA, am văzut până acum mai bine de 57 de țări. Zile de concediu, promoții la biletele de avion, destinații de pe TO DO’s List – combinate de n câte k, să optimizez, să călătoresc cât mai mult. Așa am reușit, așa mi-am motivat prietenii să călătorească alături de mine și să trăim momente unice. 

Am fost mereu curioasă să cunosc, să aflu, să văd, să știu. Și, pe principiul, “Cine caută, găsește” am trăit multe experiențe inedite care m-au făcut să privesc lucrurile “out-side the box”. Le regăsiți presărate în articole.

După atâtea locuri vizitate, cel mai mult îmi place să mă uit pe hartă, să văd scris numele acelor locuri minunate și să le identific cu persoanele pe care le-am cunoscut acolo. Persoane care mi-au rămas în suflet, pentru că mi-au arătat lumea și cultura lor, modul lor de a gândi și de a se raporta la situații de viață. Eu m-am schimbat și le mulțumesc.

Ce obiecte am luat cu drag din fiecare loc pe care l-am vizitat? Un veritabil magnet de frigider și un glob de Crăciun.

Zanzibar, copii, experiență
Zanzibar - vizită în sat

                                                                                                                                                                                                                                                                       …. și povestea continuă.

See you soon somewhere in this world that we call home!