Tărâmul Lavandei Mădăraș – (Destinații inedite în România – ep.12)

Dacă ar fi să răspund de ce îmi place vara, aș răspunde simplu: Pentru că este colorată, vie! Asemuiesc Roșul cu macii, Albastrul cu cerul, Galbenul cu rapița sau cu Soarele, Verdele cu iarba și frunzele, Albul cu norii de pe cer, iar Movul cu Lavanda din Tărâmul Lavandei Mădăraș.

Acum este sezonul lavandei, momentul în care movul dăinuie. Este momentul în care el este vedeta. Așa că, nu puteam rata ocazia, nici anul aceasta să merg să vizitez acest loc.

De ceva ani tot vedeam postări de la Festivalul Lavandei de la Mădăraș. Îmi doream tare mult să ajung, dar era cam departe de un 1 day trip din Brașov. Și, cum tot ceea ce îți dorești devine realitate, anul acesta am ajuns și eu la Tărâmul Lavandei Mădăraș.

La 20 de Km de Târgu Mureș, timp de 4 săptămâni pe an, în satul Mădăraș găsim această destinație inedită. Cocoțată sus pe deal, pe o suprafață de aproape 5ha, plantația de lavandă de la Mădăraș este acea pată de culoare care mângâie sufletul, încântă ochii și delectează simțurile.

La Tărâmul Lavandei Mădăraș

Din Târgu Mureș până la Mădăraș drumul este foarte frumos. Trecem prin sătuce mici, ardelenești, cochete și pline de culoare care ne dau o stare de bine și de frumos. Doamne, frumos îi Ardealul!

Ajungem în Mădăraș. Peste tot prin sat găsim indicatoare care ne duc către Tărâmul Lavandei Mădăraș. Așa cum v-am spus deja, plantația de lavandă este sus pe un deal. Nu avem voie să urcăm cu mașina până sus la intrare. Lăsăm mașina jos, într-o parcare special amenajată și apoi să urcăm. Aici, organizatorii au avut grijă ca vizitatorilor să nu le lipsească nimic: cafea, kurtos, suveniruri etc.

După ce ne luăm o binemeritată cafea, ne facem curaj să urcăm dealul. Ușor-ușor ajungem și la intrare. Plătim 15 Ron și primim un buchețel de lavandă pentru poze. Spre deosebire de alte plantații de lavandă pe care le-am vizitat, aici, la Tărâmul Lavandei Mădăraș vizitatorii nu au voie să rupă crenguțele de lavandă.

Luăm buchețelele și mergem să facem poze cu lavanda și recuzita din dotare. Iată mai jos și rezultatul:

Avem „noroc”, când ajungem noi, lanul de lavandă nu este aglomerat. Reușim să facem poze și să ne bucurăm în liniște de acest mic colț de rai. Spre seară, aproape de ora apusului lucrurile se schimbă. Plantația de lavandă devine din ce în ce mai aglomerată. E drept! Căldura se domolește și lumina soarelui este numai bună pentru poze. Însă, pentru noi, este mult mai plăcută liniștea ce răzbate printre tufele de lavandă. E o încântare să auzim zumzetul albinelor care cochetau cu florile de lavandă. E atât de relaxant.

De aceea, când se aglomerează decidem să plecăm și să luăm cu noi în suflet acest moment. Promisiunea e solemnă: vom reveni și anul viitor, căci e mult prea frumos.

Despre alte destinații inedite în România, găsiți informații și în articolele:

Statuia Inima lui Iisus de pe Vf. Gordon – (Destinații inedite în România – ep.8)

Muzeul de Păpuși sau GALERIA PĂPUŞILOR – (Destinații inedite în România – ep.9)

Csíki Sör – 7 motive pentru care trebuie să fie pe itinerariul vostru – (Destinații inedite în România – ep.10)

Cetatea Hărman – Cetatea vie de lângă Brașov – (Destinații inedite în România – ep.11)

Despre alte cetăți din Transilvania, găsiți informații și în articolele:

Vizită în Cetatea Făgărașului – 10 lucruri pe care să le vezi

O zi în Cetatea Sighișoara – top 20 obiective de vizitat în vreme de distanțare socială

Cetatea Slimnic – Cetatea mândră de lângă Sibiu

Dacă ți-a plăcut acest articol, hai să-l împărtășim cu prietenii care iubesc călătoriile. Nu uita să le dai un share și prietenilor tăi. Te invit să îți creezi tu propria experiență, plecând de la informațiile din articolele și itinerariile mele.

Spor la călătorit!

Distribuiti pe Facebook
Distribuiti pe Twitter

Itinerarii