Nessebar, Sveti Vlas și Sunny Beach – Top 3 restaurante

În materie de mâncare, cred că nu este călător care să nu se fi simt răsfățat în Bulgaria. Anul acesta, după 9 ani, am redescoperit micile orașe cochete de pe litoralul Bulgariei: Nessebar, Sveti Vlas și Sunny Beach. Timp de 4 zile, dimineața, la prânz și seara ne-au răsfățat cu preparatele lor – festin culinar.

De aceea, vă recomand să citiți acest articol doar după ce ați mâncat. Nu de alta, dar poate vi se face foame și dați o fugă până în Bulgaria.

Nessebar, Sveti Vlas și Sunny Beach – Unde mâncăm în Nessebar?

Din prima seară, plimbându-ne pe străduțe, descoperim un restaurant extraordinar – Emona. Ce ne atrage atenția prima dată este că, în fața restaurantului sunt vreo 10 persoane care așteptă să intre. Pe principiul, dacă e multă lume și farfuriile arată bine, restaurantul e bun, ne așezăm și noi, frumușel, la coadă. Din când în când, aruncăm un ochi la farfuriile cu mâncare: Calcani, bibani, platouri cu fructe de mare, tigăi încinse care ieșeau sfârâind din bucătărie…… Festin și alta nu.  Nu știu cum să vă spun, dar după ce că ne e foame, uitându-ne la farfurii, ni se face și mai foame. Atât de apetisante sunt farfuriile.

Pește proaspăt
Pește proaspăt

Așteptăm noi vreo 15-20 de minute să ne vină rândul și să obținem o masă cu vedere la mare, că deh, nu se putea să cinăm fără vedere. Cred că eram deja furioși de foame, căci la un moment dat, șeful de sală vine la noi și ne spune, foarte amabil, că ne oferă o sticlă de vin din partea casei pentru că am avut plăcerea să așteptăm. Apreciem…….

În final, se eliberează masa cu vedere la mare și mergem să ne așezăm. În 2 minute, un ospătar care vorbește românește foarte bine, este la noi la masă. Ne aduce vinul și ne ia comanda. Tare foame ne mai este, căci, din meniu comandăm de toate: salata, pâine cu brânză, tigaie de pui, platou cu fructe de mare, biban la grătar.

Terasa restaurantului Emona

Drept să vă spun, când am intrat, nici nu am avut timp să observ restaurantul….. așa foame îmi era, însă după ce mâncăm așa de bine, mă relaxez și mă uit în jur și văd cât îi de faină terasă. Cum spunem noi, ardelenii, îi restaurant cu fainoșag. Restaurantul este de fapt, o grădina foarte mare, aranjată cu mult bun gust, cu fântâni, podețe și muuuuulte sticle de vin. Este ca o grădină ascunsă din care ai o priveliște spectaculoasă asupra mării.

La Emona e locul perfect pentru a fi în Nessebar. Totul este perfect: mâncarea este proaspătă și delicioasă, serviciul este plăcut, iar vibe-ul incredibil.

Vom reveni cu siguranță!

Nessebar, Sveti Vlas și Sunny Beach – Unde mâncăm în Sveti Vlas?

Indubitabil la Il Siciliano. După o scurtă plimbare prin port vedem un restaurant în formă de corabie albă. Pare interesant, pare fancy. Hai să aruncăm o privire.

Meniul expus afară, ne indică mâncăruri italienești un pic reinterpretate. Pare interesant. Să încercăm? Nu suntem prea deciși. Ne mai uităm în dreapta, ne mai uităm în stânga și apare factorul decisiv – Priveliștea. Căci era deja aproape 8 seara și soarele stătea să apună. Da! La apus, este locul perfect pentru a cina și a admira din port soarele care pleacă spre alte meleaguri.

Chiar dacă nu suntem în Nessebar, norocul ne surâde – găsim o masă liberă. Imediat, ospătarul foarte haios, zâmbăreț nevoie mare, vine, ne aduce meniul și ne dă, rapid, câteva sfaturi despre mâncare și vin. Mergem pe mâna lui și comandăm un vin alb sec bulgăresc – Eager. Bună alegere – până la finalul serii, nici nu simțim cum se duc 5 sticle de vin pe care le garnisim cu platouri cu brânză și mezeluri.

După câteva zile de tigăi, fripturi și alte minunății, o mâncare italienească tare bine pică pentru gustul nostru. Mai schimbăm puțin registrul. Supa de fructe de mare, lasagna și pastele (făcute în casă!!!!) sosesc repede și sunt foarte gustoase. Încet-încet restaurantul se animează și atmosfera devine din ce în ce mai plăcută.

Pe fundal, până la finalul serii o trupă de jazz completează atmosfera. Este atât de plăcut. Parcă nu ne mai dăm plecați. Ce-i drept și Eager-ul (vinul de care vă povesteam mai devreme) ne tot îndeamnă să mai ședem, să mai povestim, să ne bucurăm de atmosferă.

Nessebar, Sveti Vlas și Sunny Beach – Unde mâncăm în Sunny Beach?

The Corner – despre acest restaurant aflăm de la niște prieteni care deja au mâncat aici de câteva ori. Nu e un restaurant clasic… ci un fel de pub cu DJ, cu bar de noapte (separat de restaurant, bineînțeles) și cu terasă în aer liber. Primul lucru care îmi place la acest restaurant este terasa. Chiar dacă este intre două corpuri de imobile, este plina de vegetație ceea de dă senzația de intimitate. Al doilea lucru care îmi place foarte mult, aici, este meniul. Drept să vă spun, uitându-mă în meniu, tare greu reușesc să mă decid ce vreau să mănânc. Toate preparatele arată extraordinar de bine. În final, mă decid la un pui cu fulgi de migdale. Decizia perfectă.

Dacă ajungeți prin Sunny Beach, indiferent dacă vă este foame sau dacă doar vreți să savurați o băutură într-o atmosferă faină The Corner este locul ideal.

Sper că v-am făcut poftă de mâncare 🙂

Despre Bulgaria am povestit și în articolul:

Nessebar – o zi în vizită

 Dacă ți-a plăcut acest articol, hai să-l împărtășim cu prietenii care iubesc călătoriile. Nu uita să le dai un share și prietenilor tăi. Te invit să îți creezi tu propria experiență, plecând de la informațiile din articolele și itinerariile mele.

Spor la călătorit!

Distribuiti pe Facebook
Distribuiti pe Twitter

Itinerarii