Citybreak la 1 oră de București – Ruse

De multe ori suntem în căutare de destinații și locații noi în care să fugi de zarva și graba marilor orașe și să te relaxezi pentru câteva momente. Așa că eu am descoperit o destinație tare faina de Citybreak la 1 oră de București – Ruse.

Nu ați fi spus, așa-i? Mai ales pentru că Ruse este considerat de mulți dintre noi doar orașul de graniță între Bulgaria și Romania. Nu mai lungesc vorba, căci vreau să vă povestesc cât de mult mi-a plăcut Ruse și ce lucruri faine am descoperit aici.

Rezervația Arheologică a Bisericilor rupestre Ivanovo

Pentru că vorbim de o destinație de Citybreak la 1 oră de București – Ruse, este un oraș atât de ofertant. Haideți să vedem ce putem descoperi lângă acest oraș. Așa că, mergând spre sud vest, la 32 de km de Ruse, mai exact, în valea râului Roussenski Lom, lângă satul Ivanovo descoperim un complex de biserici, mănăstiri și chilii tăiate în stâncă. Primii pustnici din această regiune, au considerat că aici este locul perfect pentru a-și petrecea viața în post și rugăciune, chiar în mijlocul naturii. Cu o vedere superbă deasupra văii, ei și-au săpat chiliile și bisericile în timpul secolului al XII-lea. Picturile murale datează din secolul al XIV-lea și sunt imagine vie a măiestriei absolvenților școlii de pictură din Târnovo.

Rezervația Arheologică a Orașului Medieval Cherven”

Lăsăm în urmă Ivanovo și în Citybreak la 1 oră de București – Ruse, ne îndreptăm iar spre sud către Orașul medieval fortificat Cherven. Orașul Cherven are o istorie tare bogată. Este descendentul unei cetăți bizantine din secolul al VI-lea, care era destul de mare pentru acele vremuri. Cetatea avea un oraș interior (cetatea care era așezată pe un platoul înalt de stâncă) și orașul exterior, situat la poalele muntelui. În secolele XII-XIV, Chervenul devine unul dintre cele mai mari centre culturale militare și administrative, economice și clerice ale celui de-al Doilea Imperiu Bulgar. În 1235 are loc un eveniment foarte important, Chervenul devine sediul Reședinței Episcopale Cherven. 1388 este un an trist în istoria acestei cetăți, căci otomanii au cucerit și demolat parțial orașul.

Orașul medieval fortificat Cherven este un loc bogat în istorie. În timpul săpăturilor arheologice, aici au fost scoase la iveală un castel cu ziduri fortificate, două pasaje subterane de alimentare cu apă, 13 biserici, clădiri sociale și administrative. Și pentru că era un oraș locuit aici au fost descoperite o serie de artefacte și comori care ne arată așa cum trăiau cei din această cetate: monede, bijuterii, monumente, ceramică, articole casnice, unelte meșteșugărești, arme etc.

Citybreak la 1 ora de București – Ruse  – Podgorie cu degustare de vin “Nisovo”

Dacă vorbim de citybreak și de concediu, atunci haideți să ne și alintăm puțin. Tot lângă Ruse, găsim un loc tare fain – pe sufletul iubitorilor de vin – Podgoria Nisovo. În fiecare an aici se produc peste 4000 de hectolitri de vin alb și 6000 de hectolitri de vin roșu.

Crama este specializată în producerea de vinuri albe, roșii și roze de înaltă calitate. Drept mărturie stau numeroasele premii câștigate de vinurile pe care le găsim aici.

La cramă sunteți așteptați cu diferite soiuri de vin și cu platouri cu brânză macerată, nuci și struguri. Povestea cramei este spusă cu pasiune la un pahar de vin.

Acum că am văzut ce putem face în jurul orașului Ruse, haideți să vedem cât de frumos este orașul în care am ales să facem un Citybreak la 1 oră de București – Ruse.

Citybreak la 1 oră de București – Ruse

Deși nu pare, Ruse este un oraș în care poți să faci tare multe lucruri, Dar hai să le luăm pe rând:

Muzeul Regional Ruse – este cel mai mare muzeu din Ruse. Este găzduit de Palatul Battenberg, încă din 1904 și aici se regăsesc expuse cele mai frumoase povești ale regiunilor Ruse, Silistra și Razgrad. Pentru pasionații de arheologie și istorie este o adevărată comoară. Însă, muzeul acesta m-a surprins foarte mult. Căci, este unul modern cu proiecții holografice în care vizitatorii pot vedea cum arătau în acele vremuri Orașul Medieval Cherven și Bisericile rupestre Ivanovo.

Piața orașului – o piață destul de mare, cu un parc generos. Cochetă și plină de flori colorate în toate culorile, Piața orașului este locul în care localnicii vin să se plimbe, să se relaxeze sau să socializeze.

Opera de stat Ruse – Una dintre cele mai vechi și mai reprezentative clădiri din Ruse, care găzduiește azi, unul dintre cele mai avangardiste și mai cunoscute teatre de operă din Bulgaria.

Cheiul Ruse – unul dintre preferatele mele – mai ales seara la apus. Cheiul Ruse este o promenadă cu câteva cafenele și baruri unde ne putem plimba și putem să vedem România de cealaltă parte a Dunării. Iar la apus….. atunci este cel mai frumos, pentru că Soarele apune chiar deasupra României.

Iată doar câteva lucruri pe care le-am făcut eu într-o zi cât am stat în Ruse. Merită să dați o fugă din București în acest loc puțin explorat și știut.

Iar daca aveți nevoie de cazare, vă recomand Anna Hotel.

Despre Bulgaria am povestit și în articolele:

Castelul Ravadinovo – Castelul Disney din Bulgaria

Nessebar – o zi în vizită

Nessebar, Sveti Vlas și Sunny Beach – Top 3 restaurante

Dacă ți-a plăcut acest articol, hai să-l împărtășim cu prietenii care iubesc călătoriile. Nu uita să le dai un share și prietenilor tăi. Te invit să îți creezi tu propria experiență, plecând de la informațiile din articolele și itinerariile mele.

Spor la călătorit!

Distribuiti pe Facebook
Distribuiti pe Twitter

Itinerarii