India – 7 zile 5 obiective turistice

India este, poate țara cea mai controversată din lume pentru turiștii care vor să călătorească. Este o țară din lumea a cincea, care poate să provoace șocuri puternice unui călător neexperimentat. Eu doar atât pot să vă spun….. Pe India fie o urăști, fie o iubești. Recunosc! Și eu am căzut pradă clișeelor și am stat cât mai departe de ea ani mulți. Însă 7 zile aici…. m-au făcut să mă îndrăgostesc iremediabil de India. Hai să îți arăt de ce mi-a plăcut India – 7 zile 5 obiective turistice.

1.India – 7 zile 5 obiective turistice, New Delhi – Capitala Indiei

1.1. New Delhi – ziua 1

Oraș metropolitan, cu o populație de peste 35 milioane de locuitori, New Delhi are o mulțime de locuri de vizitat. 2 zile sunt clar prea puține pentru a descoperi acest oraș vibrant, așa că am ales doar câteva locuri care să exprime cât mai bine amestecul perfect de istorie și cultură urbană.

Poarta Indiei – aflată chiar în centrul New Delhi Poarta Indiei are o înălțime de 42 m, și este unul dintre simbolurile orașului. Un fel de „Arc-de-Triomphe”, construit din gresie, care comemorează cei 70.000 de soldați indieni care și-au pierdut viața luptând pentru armata britanică în timpul războaielor din sec XX. I se spune Memorialul de război al întregii Indii sau Memorialul Delhi. Pe monument se pot vedea gravate numele celor care și-au pierdut viața.

Qutub Minar – cel mai înalt minaret din cărămidă din lume, separat de o moschee. Este simbolul începutului stăpânirii imperiului Mughal în India și este locația primei moschei din India. Deși, primul împărat mogul, Qutb al-din AIbak, și a dorit încă un minaret dublu cât Qutub Minar, acesta din urmă nu a fost terminat.

Mormântul Humayun și Nizammudin Dargah – Taj Mahal de gresie roșie din Delhi. Localnicii vă vor spune cu mândrie că emblematicul Taj Mahal s-a inspirat din Mormântul lui Humayun! Este primul mausoleu opulent di India. Arhitectura splendidă aparține secolului al XVI-lea și apare ca un palat tipic Mughal.

1.2. New Delhi – ziua 2

Jama Masjid – cea mai mare moschee din New Dheli, care a fost construită în 1650 în timpul împăratului Mughal Shahjahan. 5000 de muncitori au lucrat la această construcție din marmură și  gresie roșie. Moscheea are patru turnuri și trei porți. Găzduiește până la 25.000 de credincioși simultan.

Chandni Chowk – cel mai vibrant loc din oraș. Peste 1500 de magazine, sute de riște, zeci de mii de oameni care negociază prețuri și cară produse. Un loc plin de culoare și de farmec.  Nimic nu se compară cu o plimbare cu ricșa pe străduțele înguste. Este o experiență pe care trebuie să o aveți.

Rajghat – memorialul dedicat lui Mahatma Gandhi, construit la 31 ianuarie 1948. Rajghat este doar un memorial construit în ciinstea celui mai apreciat om din India – Mahatma Gandhi. Este doar o platformă de marmură neagră. Este doar un loc în care oamenii aduc flori și oferă condoleanțe.

2. Jaipur – Orașul Roz

Din India – 7 zile 5 obiective turistice pe locul 2 regăsim Jaipur-ul.  Denumit Orașul Roz, pentru că în 1883 cu ocazia vizitei printului Albert a fost vopsit în roz. De fapt, orașul a fost construit în 1727 de maharajahul Sawai Jaisingh II.

Galtaji – sau templul Maimuțelor. Este un vechi loc de pelerinaj hindus. Aici, un sfânt s-a retras ca să mediteze timp de 100 de ani. Când sfântul a primit iluminarea de la zeități, aici a apărut un izvor. Azi templul este renumit pentru izvoarele sale naturale de apă, dar și pentru maimuțele care locuiesc aici.

Amber Fort – este fort construit pentru apărarea orașului. Inițial, împăratul Akbar a trăit aici împreună cu cele 12 soții ale sale și peste 2000 de concubine. Complexul este ca un labirint alcătuit din palate, grădini și curți interioare decorate cu fresce colorate si oglinzi. Palatul Regelui este decorat cu mii de bucățele de oglinzi. Se spune că atunci când regele își schimba soția, schimba și culoarea draperiilor – imaginile reflectate în oglinzi creau un efect superb. Regele avea coridoarele lui secrete prin care se ducea către soțiile sale sau către concubinele sale. Însă nimeni nu știa unde se afla… așa că gelozia ieșea din poveste… ha ha ha…..

Palatul Orașului – puteti vedea o adevarata comoara de portrete regale, picturi, mobilier, costume, armuri, tinute de ceremonie si multe altele. Una dintre cele mai izbitoare atractii ale palatului sunt cele patru usi pictate vibrant, reprezentand patru anotimpuri. Cu siguranta veti vedea o multime de sedinte foto in desfasurare la aceste usi.

Jantar Mantar (Observatorul Astronomic Regal) – unul dintre cele cinci observatoare construite de Sawai Jai Singh în India. Aici, găsim instrumente pe care astrologii le foloseau pentru a măsura timpul, face predicții și a lua decizii.

3. India – 7 zile 5 obiective turistice Ranthambore casa tigrilor

Din India – 7 zile 5 obiective turistice nu putea lipsi Parcul National Ranthambore care este un loc care adăpostește în jur de 90 de tigrii și 10.000 de căprioare. Aici, cu puțin noroc, puteți vedea un tigru mergând prin parc.

4. Fatehpur Sikri

Capitala imperială a lui Akbar in Sec al XVI-lea. Orasul fortificat a fost construit in jurul satului Sikri, locul pe care împăratul îl considera norocos. Aici, faimosul mistic sufi Shaikh Salim Chisti, i-a spus împăratului că va avea un fiu și tot aici el a aflat că a câștigat un război. Apropo, azi, mormântul lui Shaikh Salim este un loc de pelerinaj pentru toți care care doresc să aibă un copil. Mormântul este acoperit de marmura albă și se află în moscheea de lângă Palat. După 10 ani, împăratul a plecat la război, la granița cu Persia și vremea i-a fost potrivnică lui Fatehpur Sikri.  Orașul a fost abandonat din cauza secetei, și Agra a redevenit capitală.

5. India – 7 zile 5 obiective turistice Agra

Taj Mahal – o experiență de basm pe care trebuie să trăiești în timpul vieții. Situat pe malul râului Yamuna, Taj Mahal este unul dintre cele mai populare locuri turistice din India și una dintre cele șapte minuni ale lumii. Un monument maiestuos Mughal realizat de împăratul Mughal Shah Jahan la sfârșitul secolului al XVI-lea, este un mormânt care deține trupul iubitei sale soții, Mumtaz. Acest monument este un simbol al iubirii pe care Shah Jahan l-a eternizat pentru soția sa, cu 20000 de muncitori în 22 ani.  Povestea Taj Mahal-ului este una despre iubirea care transcede moarte, timpul și chiar istoria. Dar despre povestea lui am scris aici.

Fortul Agra – sau închisoarea lui Shah Jahan. După ce a construit Taj Mahalul, vistieria statului era goală…. însă durerea lui nu era stinsă. Shah Jahan voia să mai construiască un mausoleu de marmura neagra, față în față cu Taj Mahalul, însă pe cealaltă parte a râului. Aflând de intențiile tatălui său, cel mai mare dintre fii l-a înlăturat de la tron și l-a închis în fortul Agra. Aici, timp de 7 ani Shah Jahan a privit de departe mormântul soției sale iubite. Și pentru că vederea sa era foarte slăbită, în apartamentul său a fost pus un diamnat care să reflecte mausoleul și care să fie văzut de împărat.

India – 7 zile 5 obiective turistice …. prea puțin, prea frumos….. prea iuncredibil. Energii, trăiri, momente, priviri, zâmbete și minuni… India ești fascinantă! Îți mulțumesc și abia aștept să ne revedem.

Despre alte țări, găsiți informații și în articolele:

1 săptămână în Egipt – Croazieră pe Nil și 15 Obiective de vizitat

Seychelles – 10 ZILE, 3 INSULE și 15 OBIECTIVE

Iordania – 8 zile, 15 obiective turistice

Maroc – 10 zile – 10 obiective

Coasta Cariei din Turcia – 7 zile – 11 obiective

Dacă ți-a plăcut acest articol, hai să-l împărtășim cu prietenii care iubesc călătoriile. Nu uita să le dai un share și prietenilor tăi. Te invit să îți creezi tu propria experiență, plecând de la informațiile din articolele și itinerariile mele.

Spor la călătorit!

Distribuiti pe Facebook
Distribuiti pe Twitter

Itinerarii