Coasta Cariei din Turcia – 7 zile – 11 obiective

Coasta Cariei din Turcia este un loc unic și frumos, cunoscut pentru frumusețea sa naturală și istoria sa bogată. Această regiune este plină de obiective turistice impresionante, care oferă o privire în cultura și istoria acestui loc. În acest articol, vom explora cele mai importante 11 obiective turistice de pe coasta Cariei, inclusiv Antalya, Patara, Canionul Saklikent, Plaja Dalyan, Azmak, Stratonikeia, Bodrum, Laodikeia, Pamukkale și Cascada Karpuzkaldiran. Hai să le luăm pe rând și să povestim puțin despre ele în Coasta Cariei din Turcia – 7 zile – 11 obiective.

1.Coasta Cariei din Turcia – 7 zile – 11 obiective Antalya

Antalya este un oraș situat pe coasta de sud a Turciei, la poalele Munților Taurus. Este cunoscut pentru plajele sale frumoase și pentru istoria sa bogată, dar și pentru orașul său vechi, istoric și pitoresc și pentru muzeele sale. Una dintre cele mai importante atracții din Antalya este Castelul Antalya, o fortăreață din secolul al XIII-lea care oferă o vedere impresionantă asupra orașului și a Mării Mediterane. Priveliștea este una superbă.

2. Patara

Pe coasta de sud a Turciei găsim orașul antic Patara, cunoscut pentru plajele sale frumoase și pentru situl arheologic impresionant. Acesta a fost un important centru comercial și cultural în lumea antică și a fost fondat în secolul al VI-lea î.Hr. Printre cele mai importante atracții din Patara se numără ruinele teatrului roman, băile publice și arcul triumfal.

3. Canionul Saklikent

Canionul Saklikent este un canion impresionant situat în apropierea orașului Antalya. Acesta este un loc popular pentru drumeții și pentru rafting și oferă o privire fascinantă asupra frumuseții naturale a regiunii. Canionul este format dintr-un râu care curge prin stânci înalte și oferă o experiență unică de explorare a naturii. Aici am povestit mai mult despre Canionul Saklikent – doza de adrenalină a Turciei

4. Plaja Dalyan

Din al meu Coasta Cariei din Turcia – 7 zile – 11 obiective nu putea să lipsească Plaja Dalyan – una dintre cele mai frumoase plaje ale Turciei. Aceasta este cunoscută pentru dunele sale de nisip și pentru apele sale cristaline. Plaja este, de asemenea, un loc important pentru conservarea broaștelor țestoase și este protejată de lege. Puteți lua o barcă pentru a vedea broaștele țestoase și pentru a explora frumusețea naturală a regiunii, dar puteți vizita și sanctuarul din apropiere.

5. Râul Azmak

Ce ai zice dacă ți-aș spune că am găsit culorile Oceanului Indian în Turcia? Pare incredibil, nu? Este! Și de aceea vreau să îți povestesc despre o minune naturală a Turciei – Râul Azmak. Râul Azmak este un râu unic situat în provincia Mugla din sud-vestul Turciei. Este un râu cu apă minerală, care curge prin peisaje pitorești și oferă o experiență unică pentru vizitatorii care doresc să se bucure de frumusețea naturii și de relaxare. În lumina Soarelui culorile sunt aproape ireale pentru un râu. Uite aici un articol în care am descris frumusețea acestui loc: Râul Azmak – râul ce are culorile Oceanului Indian.

Ce părere ai despre al meu top pentru Coasta Cariei din Turcia – 7 zile – 11 obiective? Continuăm….

6. Coasta Cariei din Turcia – 7 zile – 11 obiective – Laodikeia

Hai să vorbim puțin și despre istorie. Laodikeia este un oraș antic situat în vestul Turciei, care a avut o istorie bogată și importantă în lumea antică. Acesta a fost fondat în secolul al III-lea î.Hr. de către seleucidul Antioh al II-lea și a fost numit după soția sa, Laodice. În timpul Imperiului Roman, Laodikeia a devenit un important centru comercial și cultural, iar astăzi este cunoscută ca un important sit arheologic. Despre Laodiceea am scris un articol tare fain Laodiceea – orașul antic incredibil din Sudul Turciei.

7. Stratonikeia

În Coasta Cariei din Turcia – 7 zile – 11 obiective rămânem tot la capitolul istorie și povestim, scurt despre Stratonikeia – oraș antic situat în apropierea orașului Mugla. Acesta a fost fondat în secolul al IV-lea î.Hr. și a fost un important centru cultural și comercial în lumea antică. Printre cele mai importante atracții din Stratonikeia se numără teatrul roman, băile publice și templele vechi.

8. Bodrum

Unul dintre cele mai cunoscute orașe de pe coasta Cariei pentru o vacanță perfecta este Bodrum. Orașul este cunoscut pentru Castelul Bodrum, o fortăreață din secolul al XV-lea care a fost construită de Cavalerii Templieri. Printre cele mai importante atracții din Bodrum se numără Muzeul de Arheologie Subacvatică și Muzeul de Arheologie din Bodrum. O legend foarte faină despre prințesa din Castelul Bodrum învăluie în mister acest loc. Poți citi mai multe aici – Bodrum – Top 3 lucruri de făcut într-o zi

9. Gulluk

Îmi place să descopăr locuri inedite, locuri în care sufletul meu o ia la goană pe străduțe cochete și colorate…. Și unde se bucură ca un copil mic care a ajuns într-o lume mare, colorată, de poveste. Așa că și în excursia de pe Coasta Cariei am descoperit un astfel de loc. Hai să ți-l prezint și ție. Faceți cunoștință cu micul, cochetul și pitorescul oraș Gulluk. Orașul Gulluk prin spiritul său colorat, romantic și autentic, este unul dintre locurile mele dragi din Turcia. Uite aici cât de mult mi-a plăcut acest port: Orașul Gulluk – cel mai pitoresc port de pe coasta Cariei

10. Pamukkale

Bucuria de a descoperi un astfel de loc este imensă – o imensitate de alb pe un vârf de munte. Când ajungi în Pamukkale, te simți ca și cum ai fi intrat într-un paradis natural. Terasele de travertin sunt impresionante, cu apa termală curgând peste ele și formând piscine mici și cascade. Este un loc liniștit și calm, care te face să te simți conectat cu natura. Dar în același timp mesajul pe care îl primești este că natura este infinită, perfectă și minuntată. Totuși, sună mai mult ca un basm decât ca un loc real. Așa că este musai să pui pe lista ta de TO DO’s Pamukkale – Castelul de Bumbac al Turciei.

Aaaaaa. ….. și era să uit… tot aici, la Pamukkale găsim și minunata piscină de șampanie a Cleopatrei… însă toată povestea o găsiți aici – Piscina Cleopatrei de la Pamukkale

11. Coasta Cariei din Turcia – 7 zile – 11 obiective – Peștera Kaklik

Una dintre cele mai frumoase și mai spectaculoase din Turcia este Peștera Kaklik. Este o lume subpământeană extrem de neobișnuită din multe aspecte, cu caracteristici întâlnite rar în alte peșteri. Se află situate în Honas, la 30 km de Denizli, adică, mai exact, lângă Pamukkale, această frumusețe naturală seamănă mult cu sora ei geamănă, de deasupra solului, Pamukkale. Asemănarea este izbitoare – stalagmitele și stalactitele sale împreună cu terasele subpământene de travertine, i-au dat acestei peșteri denumirea de „Micul Pamukkale” sau „Peștera Pamukkale”. Mai multe despre Peștera Kaklik am scris aici: Peștera Kaklik – Bijuteria ascunsă din Pamukkale.

 

Și dacă, vrei să faci un circuit în Caria și săvizitezi toate aceste 11 obiective în 7 zile, te poți înscrie aici.

Despre Turcia, găsiți informații și în articolele:

Laodiceea – orașul antic incredibil din Sudul Turciei

Pamukkale – Castelul de Bumbac al Turciei

Piscina Cleopatrei de la Pamukkale

Peștera Kaklik – Bijuteria ascunsă din Pamukkale

Orașul Gulluk – cel mai pitoresc port de pe coasta Cariei

Bodrum – Top 3 lucruri de făcut într-o zi

Râul Azmak – râul ce are culorile Oceanului Indian.

Canionul Saklikent – doza de adrenalină a Turciei

Dacă ți-a plăcut acest articol, hai să-l împărtășim cu prietenii care iubesc călătoriile. Nu uita să le dai un share și prietenilor tăi. Te invit să îți creezi tu propria experiență, plecând de la informațiile din articolele și itinerariile mele.

Spor la călătorit!

Distribuiti pe Facebook
Distribuiti pe Twitter

Itinerarii