Cipru plătește costurile vacanței turiștilor infectați cu COVID-19

Bătălia pentru ademenirea turiștilor în Mediterana se prăbușește, o dată cu declarația Ciprului, care va merge cu un pas mai departe decât concurenții săi. Cipru plătește costurile vacanței turiștilor care sunt depistați pozitiv cu virusul COVID-19 după ce au călătorit în această țară. Acest demers face parte dintr-un pachet de măsuri menite să atragă vizitatorii înapoi pe insulă.

Deși, insula a ținut cu succes pandemia sub control, atragerea de vizitatori în această vară va fi o sarcină herculeană. În partea grecească, conform datelor oficiale, au existat 939 de cazuri confirmate și 17 decese. Partea turcă a Ciprului s-a proclamat fără corona-virus în urmă cu câteva săptămâni. Turismul a reprezentat aproximativ 15% din PIB-ul țării anul trecut, astfel că, acum guvernul se străduiește să readucă călătorii cât mai curând posibil. Oficialii ciprioți greci spun că vor să obțină minim o treime din cei 3,98 milioane de oameni care au vizitat Ciprul anul trecut. Perdios spune că existența unui sistem de asistență medicală adecvată, inclusiv disponibilitatea unităților de terapie intensivă, va juca un rol crucial atunci când Cipru va reprimi călătorii internaționali.

Cipru plătește costurile vacanței turiștilor infectați cu COVID-19

Decizia de a oferi acest pachet pentru turiștii infectați – Cipru plătește costurile vacanței turiștilor prin asistență medicală gratuită și plata tuturor cheltuielilor hoteliere pentru însoțitori – îi va oferi un avantaj imbatabil.

În acest sens, 112 UCI echipate cu 200 aparate respiratorii au fost rezervate pacienților bolnavi de critică. În plus,un spital de 100 de paturi a fost alocat pentru a găzdui exclusiv turiștii străini care sunt depistați pozitiv. De asemenea, va fi creat un „hotel de carantină” de 500 de camere pentru rudele și însoțitorii pacienților infectați.

Într-o scrisoare făcută publică miercuri, guvernul a declarat că Cipru plătește costurile vacanței turiștilor astfel: cheltuielile de cazare, medicamente și alimente pentru pacienți și familiile lor. Turiștii „vor trebui să suporte doar costul transferului de aeroport și zborul de repatriere”.

Această scrisoare de cinci pagini a fost transmisă companiilor aeriene și operatorilor de turism. Comunicarea anunță și protocoalele de sănătate pe care insula le va adopta atunci când va redeschide călătoriile aeriene. Perdios a afirmat că decizia a fost foarte bine primită de partenerii din industria turismului. „Nici Grecia, nici Spania nu vor putea face acest lucru cu volumul de turiști pe care îl vor avea”, a spus el. „Măsurile sunt foarte apreciate de partenerii noștri din străinătate și acest pachet este văzut ca unul dintre punctele noastre forte din această vară.”

Cipru intenționează să își redeschidă aeroporturile pe 9 iunie către o serie de țări care sunt considerate cu risc scăzut, inclusiv Germania, Grecia, Israel și Malta. Așa că, dacă vă îmbolnăviți, Cipru plătește costurile vacanței turiștilor.

Condiții de Călătorie în Cipru

Săptămâna trecută, 11 state membre – Austria, Bulgaria, Croația, Cipru, Germania, Grecia, Italia, Malta, Portugalia, Slovenia și Spania – au convenit asupra unui set de reguli menite să permită călătoriile transfrontaliere, reducând în același timp riscul de infecții cu Covid-19 .

Inițial, călătorii vor avea nevoie de dovada că au realizat testul COVID-19 cu 72 de ore înainte de sosirea în țară. Rezultatul acestui test trebuie să fie NEGATIV.

Perdios a declarat că turiștii din Marea Britanie și Rusia reprezintă, împreună, mai mult de jumătate din toți turiștii care își petrec anual vacanța în Cipru. Ei vor avea voie să călătorească pe insula în iulie 2020. Însă, autoritățile vor actualiza săptămânal lista țărilor aprobate – în funcție de răspândirea virusului. Conform acestei liste, cerințele pentru turiști se pot modifica în funcție de evoluția situației.

Începând cu 20 iunie, când se reiau zborurile din și către alte 13 țări, în mare parte din Europa Centrală și de Est, măsurile de precauție vor fi ridicate. Însă, în orice moment, distanța socială va trebui respectată, fie că este la piscină, la bar, cafenele sau pub-uri. Mai mult, oaspeții sunt încurajați să plătească cu cardul, iar personalul hotelului este obligat să poarte măști. Totuși, dacă vă îmbolnăviți, Cipru plătește costurile vacanței turiștilor.

Sursa: www.bbc.com și www.theguardian.com

Informații despre alte țări care își redeschid granițele găsiți în articolele:

Planul de relansare: Când și cum vom putea călători în Asia de Sud Est?

Insulele din Caraibe își redeschid granițele

Tailanda se redeschide din 1 Iulie 2020

Sri Lanka intenționează să-și redeschidă turismul

Spania se redeschide pentru turiști

Dacă ți-a plăcut acest articol, hai să-l împărtășim cu prietenii care iubesc călătoriile. Nu uita să le dai un share și prietenilor tăi. Te invit să îți creezi tu propria experiență, plecând de la informațiile din articolele și itinerariile mele.

Spor la călătorit!

Distribuiti pe Facebook
Distribuiti pe Twitter

Itinerarii