Sri Lanka intenționează să-și redeschidă turismul

Sri Lanka a raportat sâmbătă alte 20 de cazuri de virus, ajungând până la 1.613 numărul total de cazuri, din care 10 decese. Totuși, Sri Lanka intenționează să-și redeschidă turismul, cât mai curând. Sunt vehiculate două variante pentru deschiderea granițelor – jumătatea lunii Iulie sau 1 august. Inițial, Sri Lanka va permite să intre pe teritoriul țării, doar unor grupuri mici, organizate, de vizitatori.

Anul trecut industria turismului a atras în această țară în jur de 2 milioane de turiști. Profitul înregistrat în sectorul turismului contribuie cu aproximativ 11% la produsul intern brut al națiunii. Așadar, este foarte importantă redeschiderea acestei industrii.

Publicația Sunday Times a anunțat că președintele Rajapaksa a discutat propunerile în cadrul unei reuniuni din 19 mai cu reprezentanții industriei turismului. Sezonul turistic principal începe, de obicei, în jurul lunii noiembrie. De aceea, trebuie implementate cât mai rapid toate măsurile necesare pentru ca Sri Lanka să-și redeschidă turismul.

Condițiile menționate de oficialii din Colombo pentru ca Sri Lanka să-și redeschidă turismul cuprind:

  • Doar un număr limitat de grupuri mici din întreaga lume ar avea voie să viziteze și să stea în hoteluri de cinci stele aprobate.
  • Călătorii individuali nu vor avea încă voie să intre în țară pentru moment. Oficialul nu a menționat câte persoane dintr-un grup ar putea vizita.
  • Turistii vor avea obligația de a avea în posesie un certificat al testării Covid-19, cu rezultatul NEGATIV eliberat fie de guvernele lor, fie de o agenție de renume.
  • În plus, turiștii vor trebui, de asemenea, să aștepte la sosirea la aeroport pentru testarea corona-virusului.
  • „Turistilor nu li se va permite să coboare din autobuz la jumătatea drumului (între călătorii) și vor putea vizita doar destinații selectate unde ar putea evita mulțimile”.
  • Sri Lanka vrea să-și redeschidă turismul prin selectarea anumitor zone populare, cum ar fi Parcul Național Yala, Udawalawe, Golful Arugam, Trincomalee și anumite zone de plajă.
  • Locațiile selectate pentru a fi redeschise vor avea reguli stricte. Hotelurile au, deja, impuse măsuri stricte de siguranță, a spus secretarul Ministerului Turismului, Hettiaarachchi, potrivit unui raport din Sunday Times. O astfel de măsură impune ca zilnic să fie monitorizată temperatura turiștilor.

Dacă guvernul aprobă planul, Aeroportul Internațional Bandaranaike și Aeroportul Internațional Mattala, care au fost închise sub restricții de corona-virus, s-ar redeschide parțial. Instalații de testare ar fi înființate pe aeroporturi și spitalele private vor oferi asistență turiștilor, în cazul în care rezultatele testelor vor avea rezultat POZITIV.

Așteptăm, în continuare, clarificările referitoare la definirea noțiunii „grup” și la alte reglementări prin care Sri Lanka să-și redeschidă turismul.

 

Sursa: www.reuters.com

Informații despre alte țări care își redeschid granițele găsiți în articolele:

Planul de relansare: Când și cum vom putea călători în Asia de Sud Est?

Insulele din Caraibe își redeschid granițele

Tailanda se redeschide din 1 Iulie 2020

 

 

Dacă ți-a plăcut acest articol, hai să-l împărtășim cu prietenii care iubesc călătoriile. Nu uita să le dai un share și prietenilor tăi. Te invit să îți creezi tu propria experiență, plecând de la informațiile din articolele și itinerariile mele.

Spor la călătorit!

Distribuiti pe Facebook
Distribuiti pe Twitter

Itinerarii