Insulele din Caraibe își redeschid granițele

La nivel mondial restricțiile COVID-19 încep să fie relaxate sau eliminate. Câteva țări din Caraibe se alătură listei țărilor care își redeschid granițele pentru turiști.  Se pare că în lunile de vară ale 2020 câteva din exoticele țări caraibiene vor fi deschise turismului. Totuși, guvernele vor institui o serie de reguli stricte pentru a-și proteja atât locuitorii, cât și vizitatorii, astfel:

Aruba

Primul Ministru, Evelyn Weber-Croes, a anunțat un interval aproximativ pentru de redeschiderea Arubei, în perioada 15 Iunie-1 Iulie: “Având în vedere faptul că, economia țării se bazează, în principal, pe industria turismului, ne pregătim din nou să primim turiști, dar vom face acest lucru numai atunci când procesele adecvate sunt în vigoare pentru a asigura siguranța vizitatorilor și a oamenilor noștri „, a declarat premierul într-un comunicat de presă din 8 mai.

În același comunicat de presă, se precizează faptul că, în toată insula, au fost instituite protocoale care „respectă cele mai înalte standarde de sănătate, curățenie și distanțare socială”

Insula Aruba
Insula Aruba

St. Lucia își redeschide granițele

Dominic Fedee, Ministerul Turismului, a anunțat că prima fază în care statul St Lucia îți va redeschide granițele va începe pe data de 4 iunie. Planul va ridica interdicția zborurilor internaționale numai din Statele Unite.

Acestă strategie este menită să protejeze localnicii și vizitatorii de amenințarea bolii Coronavirus 2019 (COVID-19). Ca măsuri obligatorii, planul prin care St. Lucia își redeschide granițele presupune:

  • testarea în avans a tuturor turiștilor – dovada unui test negativ în termen de 48 de ore de la un zbor către Santa Lucia;
  • scanarea zilnică și monitorizarea personalului și a vizitatorilor în port și în aeroport;
  • igienizarea în diferite puncte/ locații de-a lungul călătoriei turiștilor;
  • aplicarea noilor protocoale de distanțare socială, mai exact: folosirea echipamentelor de protecție (mască de față) și respectarea regulilor de distanțare.

Aproximativ 1500 de camere de hotel din țară se pregătesc să se deschidă, în așteptarea finalizării noului proces de certificare COVID-19.

Insula Santa Lucia
Insula Santa Lucia

Bahamas

Primul Ministru, Dr. Hubert Minnis, a anunțat că există planuri ce susțin tentativa de a redeschide granițele Bahamas-ului, „înainte sau după” 1 iulie. Decizia este condiționată, în totalitate, de numărul de infecții cu COVID-19 existent în țară, lucru specificat foarte clar în declarația Primului Ministru:

„Ne uităm la o posibilă dată pentru călătoriile comerciale înainte sau după data de 1 iulie a acestui an”, a explicat premierul, potrivit the Tribune News . „Aceste date se pot schimba în funcție de circumstanțe. Vreau să repet, însă, că această dată nu este definitivă. Aceasta va fi ajustată dacă observăm o deteriorare a tendințelor de infecție cu COVID-19 sau dacă stabilim că protocoalele și procedurile nu sunt suficient de valabile pentru a garanta această deschidere. „

Bahamas
Bahamas

Antigua și Barbuda își redeschid granițele

Țara a anunțat că își va redeschide granițele pe 1 iunie. Planurile inițiale conțineau măsura de a pune în carantină toți vizitatorii timp de 14 zile de la sosirea în țară. Însă, factorii de decizie au realizat rapid că acest lucru nu va fi deloc realist:

„Credem că durata medie a șederii va fi de șapte zile și nu de 14 zile”, a declarat ministrul informațiilor, Melford Nicholas pentru The Antigua Observer. „Nu va fi posibil să se impună o carantină de 14 zile unui vizitator.”

Există încă o serie de linii directoare și reglementări care trebuie totuși definite, ca de exemplu cât vor trebui să plătească turiștii pentru un test de virus rapid în porturile de intrare.

Autoritățile rămân optimiste, sperând să poată redeschide cu succes granițele țării până la începutul lunii viitoare.

Antigua și Barbuda
Antigua și Barbuda

Puerto Rico

Guvernatorul Wanda Vazquez a anunțat redeschiderea plajelor, restaurantelor și a altor afaceri începând cu data de 26 mai 2020, potrivit Travel Pulse. Deși, călătoria în Puerto Rico nu a fost interzisă niciodată în mod oficial pentru cetățenii americani, consiliul turistic a instituit un sistem cu stele de aur pentru afacerile din industria turismului, care respectă noile măsuri de sănătate și siguranță. Aceste măsuri au un grad de strictețe mult mai ridicat.

Puerto Rico
Puerto Rico

Grenada

La fel ca și autoritățile din Bahamas, Primul ministru, Dr. Keith Mitchell, a anunțat că există planuri pentru o tentativa de a redeschide granițele țării sale în iunie 2020.

„Am convenit colectiv să începem să relaxăm treptat restricțiile pentru călătorie, deoarece pandemia din regiune a fost în mare parte conținută”, a spus premierul într-un articol publicat în Caribbean Journal. „Guvernele, companiile aeriene și hotelurile finalizează acum detaliile necesare pentru reluarea treptată a tuturor activităților. Presupunând că protocoalele necesare sunt în vigoare, ne așteptăm să ne deschidem granițele în prima săptămână a lunii iunie. „

Grenada
Grenada

Alte țări din Caraibe, cum ar fi Republica Dominicană, Jamaica, Barbados și Insulele Virgine Americane planifică strategii pentru a-și redeschide granițele, dar încă nu trebuie să publice date sau protocoale oficiale.

Delta Air Lines a anunțat zboruri din iunie către Aruba; Bermuda; Bonaire; Kingston și Montego Bay, Jamaica; Nassau, Bahamas; Turcii și Caicos; Punta Cana și Santo Domingo, Republica Dominicană; San Juan, Puerto Rico; Sf. Croix; Sf. Maarten și Sf. Toma. Cu toate acestea, încă se așteaptă aprobarea de la guvernele acestor state.

 

Sursa: Lonely Planet

Informații despre alte țări care își redeschid granițele găsiți în articolul:

Planul de relansare: Când și cum vom putea călători în Asia de Sud Est?

 

Dacă ți-a plăcut acest articol, hai să-l împărtășim cu prietenii care iubesc călătoriile. Nu uita să le dai un share și prietenilor tăi. Te invit să îți creezi tu propria experiență, plecând de la informațiile din articolele și itinerariile mele.

Spor la călătorit!

Distribuiti pe Facebook
Distribuiti pe Twitter

Itinerarii