Planul de relansare: Când și cum vom putea călători în Asia de Sud Est?

Planul de relansare a turismului pentru Tailanda, Vietnam, Indonezia (Bali), Japonia, Malaezia, Cambodgia, Sri Lanka, Maldive

Cu pași mici fiecare țară încearcă să relanseze motoarele industriilor. Fiecare țară își croiește Planul de relansare al turismului. Cea mai importantă sursă de venit, pentru Asia de Sud Est, respectiv, industria turismului, se va reporni pe măsură ce țările își vor deschide granițele. Pentru noi, iubitorii de călătorii, acest lucru nu poate să însemne decât fericire.

Bineînțeles că, situația este la fel de dinamică, și că fiecare țară va trebui să își implementeze propriile reguli referitoare la prevenirea răspândirii COVID-19.  Principalele măsuri se referă la distanțarea socială și la testarea cât mai rapidă, astfel:

Reguli anunțate de țările din Asia de Sud Est

Tailanda – de la ‘Amazing Thailand’ la ‘Amazing Trusted Thailand.’ 

Yuthasak Supasorn, Ministrul Turismului din Tailanda a anunțat în 19.05.2020 că se lucrează la un plan de relansare după lockdown-ul provocat de Covid -19. Se estimează că turismul internațional se va relua începând cu Octombrie 2020. Acest plan include introducerea unui Certificat de Sănătate și Securitate, pentru toate instituțiile din industria turismului (hoteluri, transportatori, horeca) – Safety and Health Administration certification (SHA). Fiind deja în derulare, planul de relansare are două faze de relaxare:

  1. Faza 1 – deja în vigoare – majoritatea mall-urilor, restaurantelor, parcurilor au fost redeschise. 70% din zborurile interne au fost relansate – rutele cu plecare din Bangkok către Chiang Mai, Chiang Rai și Koh Samui. Deschiderea Aeroportului din Phuket este previzionată pentru luna Iunie 2020.
  2. Faza 2 – poate include permisiunea pentru turiștii din țările considerate low-risk să viziteze locații low-risk din Tailanda, unde riscul poate fi ușor controlat – de exemplu anumite insule.

Sursa: Telegraph.co.uk

Phi Phi Islands - Tailanda
Phi Phi Islands – Tailanda

Vietnam – se redeschide pentru țările care au înregistrat puține cazuri de COVID-19

Datorită măsurilor luate – închiderea imediată a granițelor în ianuarie 2020 – Vietnam a fost una dintre țările cel mai puțin afectate de pandemie. S-au înregistrat doar 324 cazuri confirmate și 0 morți. Începând cu 22 Aprilie, pe plan intern, Vietnam-ul s-a redeschis complet, permițând chiar organizarea de evenimente publice și festivaluri.

Puternic afectat de scăderea cu 98% a turiștilor ce îi trec granițele, Vietnam-ul nu este încă pregătit să primească turiști. Planul de relansare prevede, în primul rând, relansarea turismului intern prin redeschiderea arhicunoscutelor destinații: Halong Bay, Phong Nga, Sapa, și apoi a celui extern.

Asociația de Turism a Vietnamului a sugerat că începând cu jumătatea lunii Iulie 2020 ar putea permite accesul turiștilor care provin din țări ce au gestionat criza foarte bine și au avut puține cazuri înregistrate, precum China, South Korea, Australia sau Noua Zeelandă. Din păcate, pentru turiștii din Marea Britanie veștile nu sunt la fel bune – se pare că nu vor fi acceptați în Vietnam prea curând.

Sursa: Telegraph.co.uk

Halong Bay - Vietnam
Halong Bay – Vietnam

Indonezia – planul de relansare pentru turismul din Bali și alte insule

Granițele Indoneziei rămân închise pentru turiștii internaționali. Totuși, Ministerul de Turism a anunțat că anumite zone, precum Bali, Yogyakarta și insulele tropicale Bintan și Batam, situate aproape de Singapore, s-ar putea redeschide turismului internațional începând cu Octombrie 2020.

Până în prezent, Bali a raportat 363 de cazuri confirmate și 4 decese. Planul de relansare al turismului propus de guvernul indonezian presupune inițierea unui nou program național denumit „ Cleanliness, Health and Safety”. Pilotul programului se va desfășura în binecunoscuta zonă Nusa Dua. A fost aleasă această zonă, în principal, pentru resorturile luxoase care sunt izolate de restul insulei. Existența acestor resort-uri poate reprezenta asul din mânecă pentru redeschiderea turismului pe întreaga insulă.

Până acum, nu este setată o data fixă pentru redeschidere și nici nu au fost specificate condițiile pe care turiștii trebuie să le îndeplinească.

Sursa: Telegraph.co.uk și https://www.reuters.com/article/us-health-coronavirus-indonesia-bali/tropical-bali-looking-to-reopen-to-tourists-in-october-idUSKBN22R1F9

Templul Borobudur din Yogyakarta
Templul Borobudur din Yogyakarta

Japonia și planul de relansare a turismului

Japonia a fost și ea puternic afectată de pandemie. Deși, a menținut granițele deschise, mai ales, pentru a putea realiza Jocurile Olimpice planificate pentru acest an, Japonia, a renunțat la idee și a intrat și ea în lockdown. Azi, în această țară accesul este interzis pentru turiștii din peste 100 de țări.

Dl. Hiroshi Tabata, Seful Agentiei de Promovare a Turismului, a anunțat în cadrul unei conferințe de presă, că Japonia se gândește la un plan de relansare a turismului, printr-o promovare sponsorizată. Fondurile alocate de guvern ar fi în valoare de 1,35 trilioane yeni (mai exact, 12,5 miliarde dolari). O variantă a acestei stratageme ar fi ca jumătate din costurile unei vacanțe să fie suportate de guvernul Japonez, odată cu redeschiderea granițelor și ridicarea tuturor restricțiilor. Teoretic, acest plan ar trebui să înceapă din luna Iulie 2020, însă procedura sau alte detalii suplimentare nu au fost comunicate.

Vom vedea….

Sursa: Mainichi

Pagodă și Cireș Înflorit - Japonia
Pagodă și Cireș Înflorit – Japonia

Malaezia – încă rămâne închisă

Chiar dacă pe plan intern, măsurile de protecție au fost relaxate, prim-ministrul Malaeziei, Muhyiddin Yassin, a extins restricțiile de călătorie pentru țara sa până în 9 Iunie 2020. Directorul General al Institutului de Sănătate din Malaezia Datuk, Dr Noor Hisham Abdullah, a anunțat că pe lista relaxării măsurilor de prevenire, redeschiderea granițelor țării este pe ultimele locuri.

Măsurile impuse de guvern sunt cele clasice, respectiv, 14 zile de carantină de la intrarea în țară, într-un spațiu pus la dispoziție de guvernul malaezian. Așadar, planul de relansare al turismului pentru Malaezia este încă în discuții.

Sursa: my.usembassy.gov

Insula Langkawi - Malaezia
Insula Langkawi – Malaezia

Cambodgia – planul de relansare a turismului

Începând cu 20 Mai 2020, Cambodgia și-a redeschis granițele pentru turiștii din 6 state: America, Franța, Iran, Italia, Germania și Spania. În cadrul planului de relansare a turismului, au fost definite un set de restricții destul de puternice. Toți turiștii trebuie să facă dovada rezultatului testului de COVID-19 (NEGATIV) într-un interval maxim de 3 zile de la intrarea pe teritoriul țării. Din momentul sosirii, ei vor intra în carantină timp de 14 zile. Mai mult, turiștii sunt obligați să facă dovada unei asigurări de sănătate în valoare de minim $50,000. Ministerul de Turism al Cambodgiei a declarat că turiștii vor fi preluați de către guvern și testați, respectiv, carantinați în centre speciale.

Cambodgia a avut doar 122 de cazuri confirmate și niciun deces.

Sursa: kh.usembassy.gov

Sri Lanka își redeschide granițele pentru rezidenți

Sri Lanka, la fel ca și Maldive, plănuiește să își redeschidă granițele începând cu luna iulie 2020. Premierul Sri Lankăi, Kimarli Fernando, a afirmat că, cei care vor veni, vor fi, în special, srilankezi care se vor întoarce să își viziteze rudele și prietenii. Între timp, guvernul vrea să promoveze turismul intern, în 9 provincii ale insulei, pentru a ajuta la supraviețuirea hotelurilor.

Pentru planul de relansare a turismului, Sri Lanka Association of Inbound Tour Operators a realizat un ghid de reguli ce trebuie urmat atât de turiști, cât și de cei care au afaceri în această industrie. Cea mai importantă regulă este că hotelurile vor trebui să obțină o nouă certificare în conformitate cu cerințele și standardele globale de Sănătate și Securitate. În plus, fotografiile de grup vor fi interzise, iar ghizii locali din autobuze vor trebui să vorbească din spatele unui ecran.

Sursa: https://www.ttgasia.com/2020/05/13/sri-lanka-ponders-opening-of-borders-in-july/

Sri Lanka - Pescari Tradiționali
Sri Lanka – Pescari Tradiționali

Planul de relansare definit de Maldive

Miercuri, Președintele Ibrahim Mohamed Solih, a declarat că aeroportul Velana International este pregătit să primească zboruri internaționale începând cu luna Iulie. Acest lucru va fi posibil doar în cazul în care numărul de cazuri va păstra trendul în scădere. Acordarea permisiunii de a redeschide resort-urile se va realiza în același timp cu reînceperea zborurilor comerciale.

În plus, Maldive a stabilit un set de reguli pentru sosirea turiștilor după redeschiderea granițelor:

  • Taxă de USD 50,000 pentru fiecare zbor;
  • Taxa de viză USD 1000;
  • Test Covid-19 în valoare de USD 100.
  • Reguli stricte pentru resort-uri, guesthouse-uri și transportatori.

Sursa: edition.mv

Maldive - Insula Dhiffushi
Maldive – Insula Dhiffushi

 

Poate că încă nu este timpul să ne gândim la concedii, însă, este esențial să urmărim modul în care va evolua situația pentru fiecare țară în parte.

Informații despre alte țări care își redeschid granițele găsiți în articolul:

Insulele din Caraibe își redeschid granițele.

 

Dacă ți-a plăcut acest articol, hai să-l împărtășim cu prietenii care iubesc călătoriile. Nu uita să le dai un share și prietenilor tăi. Te invit să îți creezi tu propria experiență, plecând de la informațiile din articolele și itinerariile mele.

Spor la călătorit!

 

Share on facebook
Distribuiti pe Facebook
Share on twitter
Distribuiti pe Twitter

Itinerarii

Europa

Barcelona

30,00 lei

Asia

Iordania

50,00 lei

Europa

Gibraltar

15,00 lei

Europa

Malaga

30,00 lei