Aeroportul din Maldive – Velana International Airport (MLE) – 10 Tips & Tricks (III)

Aeroportul Velana din Maldive este un aeroport mic și bine organizat. Aici, operează atât curse internaționale, cât și curse naționale. În plus, aici este și “Male Airport Seaplane Terminal” – pentru transferurile cu hidro-avionul.

Aeroportul Velana Maldive Oceanul Indian

De pe pistă până la aeroport, transferul se face cu bus sau pe jos. Intrarea în aeroport se face direct la ghișeele de Viză. În lor se afla benzile de bagaje. Așadar, aeroportul este relativ mic. Eu am aterizat la ora 9.30am și totul a decurs relativ repede. În 40 de min. am luat și viza și bagajele de pe bandă. Aeroportul este micuț și bine organizat.

La ieșire, cei care au venit cu tururi organizate sunt întâmpinați de ghizi lor și conduși spre locația de transfer către resorturi. Cei care nu sunt întâmpinați de ghid, pot să apeleze la stand-urile resorturilor din zona “Arrivals” sau la Information Center pentru a găsi varianta optimă de transport.

Aeroportul Velana Maldive Zona tour-operatori

Bărcile care vin să preia turiștii andochează chiar în fața aeroportului. Pentru cei care aleg să meargă cu transportul în comun, trebuie realizat transferul cu taxi până în port. În funcție de destinație, există mai multe stații în port (Jetty1-6 și Villingili Ferry Terminal). Costul transferului de la aeroport până la Jetty Station este aprox. 50 MVR.

În aeroport găsim tot ceea ce este necesar: cafenele, restaurante, farmacie, exchange office, centru de informare, operatori de telefonie și chiar și un hotel – Hulhule Island Hotel.

Tips & Tricks pe aeroportul Velana:

1.Viza pe aeroportul Velana:

Obligatoriu să aveți rezervarea cazării pentru a o arăta la viză și opțional biletul de avion de ieșire din țară;

2.Internet:

Luați-vă cartelă Travel Card – valabilă 1 săptămână sau 2, în funcție de valoarea achiziționată. Cele 2 retele (Ooredoo și Dhiraagu) au pachete asemănătoare:

–  4GB – 15 USD – valabilitate 1 săptămână;

–  17GB – 20 USD – valabilitate 1 săptămână;

–  30GB – 50 USD – valabilitate 2 săptămâni.

Recomand aceasta opțiune, deoarece pe insule, la hoteluri, internetul nu funcționează mereu sau nu funcționează la viteza cu care suntem noi obișnuiți în România. Noi am luat opțiunea de 17 USD și am făcut hot-spot pentru 3 persoane. Nu am avut probleme și 17 GB au fost suficienți pentru o săptpmână.

Acest pachet îl puteți lua doar din aeroportul Velana și doar pe baza pașaportului. Pe insulă, puteți lua numai cartelă pentru localnici care se reîncarcă. Însă, este foarte greu să le găsiți.

Zona Interne
Magazinele de telefonie pentru sim carduri -Internet și Voce

3.  Exchange Office în Aeroportul Velana:

Este o singură casă de schimb valutar. Cursul nu este foarte bun (am schimbat 1 USD cu 15MVR, în timp ce pe insulă 1 USD=15.42 MVR). În plus, au  și comision de 1%. Atenție!!! Dacă schimbați în aeroport, aveți nevoie de pașaportul dvs. și va trebui să semnați chitanța. Păstrați bine chitanța!!! Doar pe baza ei, la întoarcere, veți putea schimba înapoi din MVR în EUR sau USD.

4. Zona de fumat din aeroportul Velana:

În afara aeroportului este amenajată la capătul docului.

5. Taxi din Aeroportul Velana:

Se pot lua taxiuri din aeroport direct sau se pot solicita la biroul de informații.

6. Moneda:

Se poate plăti și în USD și în MVR. Noi am plătit în USD și nu au avut “să ne dea rest” 1.5 USD, așa că e mai bine să aveți bani ficși.

7. Limba folosită pe aeroportul Velana:

Tot personalul din aeroport vorbește engleza.

8. Îmbrăcămintea:

Chiar dacă este un aeroport internațional nu uitați că este într-o țară musulmană, așa că îmbrăcămintea este recomandat să fie una adecvată.

9. Picture zone din aeroportul Velana:

Aeroportul Velana
Aeroportul Velana

Pe lângă oceanul care te întâmpină la ieșirea din aeroport, pe docul din fața aeroportului este și un spațiu dedicat celor care vor să facă poze la sosirea în Maldive.

Picture Zone din Aeroport Maldive Picture Zone din Aeroport

10. Duty-Free din aeroportul Velana:

La plecare, există o zonă de Duty-Free (în mare parte plină de suveniruri), și, surprinzător se găsesc băuturi alcoolice și țigări.

Despre alte insule din Maldive, găsiți informații și în articolele:

12 tips&tricks pentru a organiza o excursie în Maldive (I)

Maldive – Vis sau Realitate/Marketing sau Tradiționalism (II)

Organizare și Buget – 6 zile în Dhiffushi Maldive (IV)

O zi în Himmafushi – Paradisul din Maldive al surferilor (V)

O zi pe insula Hura Maldive (VI)

Organizare si Buget – 1 zi in Thulosthoo Island (VII)

Organizare și Buget – 1 zi în Male/Hulhumale (VIII)

 

Dacă ți-a plăcut acest articol, hai să-l împărtășim cu prietenii care iubesc călătoriile. Nu uita să le dai un share și prietenilor tăi. Te invit să îți creezi tu propria experiență, plecând de la informațiile din articolele și itinerariile mele.

Spor la călătorit!

 

Share on facebook
Distribuiti pe Facebook
Share on twitter
Distribuiti pe Twitter

Itinerarii

Europa

Barcelona

30,00 lei

Asia

Iordania

50,00 lei

Europa

Gibraltar

15,00 lei

Europa

Malaga

30,00 lei