O zi în Himmafushi – Paradisul din Maldive al surferilor (V)

O insulă mică, tipic maldiviană, Himmafushi are în jur de 800 de locuitori și o suprafață de 950mx750m. Pe insulă, nu sunt multe de văzut sau de făcut. Vizita insulei de la un capăt la altul durează cel mult o oră. Turul pe care l-am făcut pe insulă a fost următorul:

1. Plaja pentru turiști din Himmafushi:

Oficial, aici nu este o “Bikini Beach”, însă, neoficial, pe plaja din nord, cea din față de la Sea Breeze Café, se poate sta în costum de baie.

Plaja Himmafushi Maldive
Plaja Himmafushi Maldive

2.Orașul Himmafushi:

Ne plimbăm pe străduțe nepavate unde sunt căsuțe cu garduri înalte, viu colorate, care dau și mai multă culoare insulei.E chiar frumos!

3. Teatrul de ceremonii:

Străzi pe Himmafushi teatru
Teatrul

4. Moscheea:

Moscheea Himmafushi

5.Închisoarea și secția de poliție din Himmafushi:

Singura secție de poliție și singura închisoare din Atoll-ul Kaafu se găsesc pe această insulă. Inedit, asa-i? Măsurile de securitate nu sunt foarte stricte. În primul rand, deoarece aceasta era o închisoare “soft” – așa cum o numea ghidul nostru – adică deținuții de aici erau închiși pentru delicte minore, și mai apoi, vorba aceea “ Unde să fugi?”

Himmafushi Maldive The Jailbreaks Surfing Point
Himmafushi Maldive The Jailbreaks Surfing Point

6.The Jailbreaks Surfing Point Himmafushi:

Locația preferată a pasionaților de surf care vin în Maldive low-budget. Datorită barierei de corali care înconjoară insula în partea de est, The Jailbreaks Surfing Point este unul dintre locurile ideale pentru a practica acest sport. Amuzant este ca aceasta locație, atât de populară pentru surf, este chiar în spatele închisorii.

Până de curând, aici era ilegală practicarea surfing-ului (din motive evidente – la propriu, aici este poarta închisorii). Acum 2 ani s-a permis oficial accesul surfer-ilor și, de atunci,  ocazional, aici se țin și concursuri.

Plaja este împânzită de mesaje motivaționale despre surf pictate pe bucăți de lemn viu colorate. Surprinzător, în ciuda locației (în spatele închisorii), acest loc ne-a dat și nouă un vibe foarte, foarte pozitiv.

7.Fabrica de Garudya:

Garudya este o supă din pește, mai exact din ton. Din câte am înteles, această “poțiune, gen marmeladă” este foarte scumpă atât în Maldive, cât și pentru export. Pentru noi, trebuie să recunosc, modul de preparare nu a fost prea apetisant:

Fabrica de Garudya Himmafushi Maldive
Fabrica de Garudya

8.Fabrica de Pește:

Pe timp de noapte, toți pescarii din atoll merg la pescuit. Dimineața, vin, aici, pe Himmafushi să vândă captura și să încaseze plata pentru munca lor.

Fabrica de Pește Himmafushi Maldive
Fabrica de Pește Himmafushi

Tips & Tricks Himmafushi:

 1. Locații pentru Surfing:
 • Sultans & Honkeys – locații cu un grad foarte mare de dificultate. Cu siguranță, nu sunt indicate pentru începători.
 • Chickens – tot de intensitate medie.
 • Ninjas – destinată începătorilor; 
 • Cokes – similar cu Jailbreaks, este situat destul de departe de Himmafushi. Se organizează excursii private (în jur de $70-90).

Informații practice:

 1. ATM-uri: Nu sunt  pe insulă;
 2. Plata cu Cardul: Se pot folosi cardurile pentru a plăti – se aplică taxe (3.5%-5.5%);
 3. Magazine: Sunt câteva magazine alimentare, magazine de suveniruri și vreo 2 restaurante;
 4. Cazarea: Sunt cam 8-10 de guesthouse–uri unde cazarea este la un preț low-cost;
 5. Transferul: din/către Male:    
 • Speadboat: 6-8 curse pe zi în sezon, durează 20 min., costă $10, rezervarea se realizează de către cazare;
 • Local Ferry: – Male (Vilingili ferry terminal) durează 35 min, costă 1$. Plecarea din Himmafushi este la ora 8.35am, iar întoarcerea din Male la 14.30pm;Vineri nu circulă.

În afară de surf, alte activități sunt pe Himmafushi:

 1. Croazieră delfini – în atoll trăiesc mai multe familii de delfini. Cu puțin noroc, vor veni lângă vas să se joace și să arate câteva acrobații;
 2. Snorkelling – excursie 1 zi;
 3. Sand-Bank – dacă este vremea bună turiștii se pot bucura de un prânz în mijlocul oceanului;
 4. Scuba Diving – nu este unul dintre cele mai cunoscute locuri pentru scuba diving din Maldive, însă merită explorată lumea subacvatică;
 5. Luxury Resort Day Trip – Cinnamon Dhonveli este unul dintre resorturile de lux care își deschide porțile pentru turiștii care nu sunt cazați în resort. Este o experiență diferită de cea de pe insulă. Să ne bucuram de o experiență exclusivistă.

Nu pot să spun că ne-am plictisit în Himmafushi. Cam într-o oră și jumătate, cu explicații din partea ghidului nostru, o cafea – ness – băută pe terasa la Sea Breeze Café, poze la tot pasul și opriri prelungite, am vizitat toată insula.

Pentru pasionații de surf și cei care doresc o experiență tradițională pe o insulă a localnicilor, Himmafushi este locația perfectă.

Noi, însă, am decis să mergem către următoarea insulă – Hura.

Despre alte insule din Maldive, găsiți informații și în articolele:

12 tips&tricks pentru a organiza o excursie în Maldive (I)

Maldive – Vis sau Realitate/Marketing sau Tradiționalism (II)

Aeroportul din Maldive – Velana International Airport (MLE) – 10 Tips & Tricks (III)

Organizare și Buget – 6 zile în Dhiffushi Maldive (IV)

O zi pe insula Hura Maldive (VI)

Organizare si Buget – 1 zi in Thulosthoo Island (VII)

Organizare și Buget – 1 zi în Male/Hulhumale (VIII)

Dacă ți-a plăcut acest articol, hai să-l împărtășim cu prietenii care iubesc călătoriile. Nu uita să le dai un share și prietenilor tăi. Te invit să îți creezi tu propria experiență, plecând de la informațiile din articolele și itinerariile mele.

Spor la călătorit!

Distribuiti pe Facebook
Distribuiti pe Twitter

Itinerarii