O zi pe insula Hura Maldive (VI)

Din Himmafushi până în Hura, am făcut cu speedboat-ul cam 20 min. Drumul este foarte frumos, și peisajul merită admirat din plin: la orizont apa turcoaz mărginește căsuțele lacustre ale resort-urilor de lux.

Hura este o destinație doar pentru cei care își doresc o experiență autentică, tradițională maldiviană. Insula este foarte liniștită, perfectă pentru cei care doresc să se relaxeze pe plajă și să se bucure de frumusețea oceanului, fără a avea, însă, pretenții prea mari în ceea ce privește condițiile de cazare și/sau calitatea mâncării.

Mai mică decât Himmafushi, insula Hura (suprafața 850mx300m și 800 de locuitori), are o notă locală mult mai pronunțată. Vizita insulei de la un capăt la altul durează cel mult 30 min.

A. Turul pe care l-am făcut pe Hura a fost următorul:

1.Portul:

Port Hura Maldive
Portul din Hura

2. Strada cu magazine:

Aici este o stradă principală, unde se găsesc mai toate magazinele de pe insulă. Aici am văzut cele mai multe magazine de suveniruri față de celelalte insule pe care le-am vizitat (Dhiffushi și Thulusdhoo,. Comparativ cu Male, aici suvenirurile erau mai ieftine (1 USD pe magnet –preț negociabil la mai multe bucăți cumpărate). Tot aici, găsim și magazine mixte cu tot felul de produse.

3. Lacul din centrul insulei:

În mijlocul insulei Hura este un lac cu apă dulce. Aici pare că se află locul de întâlnire al localnicilor, căci pe mal sunt câteva scaune tradiționale poziționate în așa fel ca să putem admira lacul. Cum am ajuns noi, au și apărut câțiva localnici curioși de oaspeți. Au intrat în vorbă cu ghidul nostru și apoi cu noi. Ne-au servit cu starfuit. Am savurat fructul pe malul lacului și ne-am amuzat de crabi viu colorați și foarte sperioși care se ascundeau în nisip.

Lacul Hura Maldive
Lacul de pe Hura
Lacul
Crabii din lac

4.Plaja:

Și aici este o plajă pentru turiști. Totuși, în sat trebuie să avem o ținută adecvată. Hura este, la fel, o insulă conservatoare.

Hura Plaja Maldive
Plaja de pe insula Hura

B.Informații practice:

 1. ATM-uri: Nu sunt pe insulă;
 2. Plata cu Cardul: Se pot folosi cardurile pentru a plăti – se aplică taxe (3.5%-5.5%);
 3. Cazare: Sunt 12-13 guesthouse–uri unde cazarea este la un preț low cost;
 4. Transferul: din/către Male:
 • a.Speedboat: 6-8 curse pe zi în sezon, durează 20 min, costă $15-20, rezervarea se realizează de către cazare;
 • b.Local Ferry: – Male (Vilingili ferry terminal – plecare la 14.30pm) durează 1.5 h, costă $1.5, Vineri nu circulă. Plecarea din Hura la ora 8.00am;

C.Pe Hura locații pentru surf sunt aceleași ca și pe insula Himmafushi:

 • 1.Sultans & Honkeys – locații cu un grad foarte mare de dificultate. Cu siguranță, nu sunt indicate pentru începători.
 • 2.Chickens –tot de intensitate medie.
 • 3.Ninjas – destinată începătorilor;
 • 4.Cokes – similar cu Jailbreaks, este situat destul de departe de Himmafushi. Se organizează excursii private (în jur de $40-50).

D.Alte activități în afară de surf, sunt:

 1. Croazieră delifini – în atoll trăiesc mai multe familii de delfini. Cu puțin noroc, vor veni lângă vas să se joace și să arate câteva acrobații;
 2. Snorkeling – excursie 1 zi;
 3. Sand Bank Lunch – daca este vremea bună turiștii se pot bucura de un prânz în mijlocul oceanului;
 4. Scuba Diving – nu este unul dintre cele mai cumoscute locuri pentru scuba diving din Maldive, dar nu merită să ratăm șansa de a explora lumea subacvatică;
 5. Pescuit – diurn sau nocturn;
 6. Luxury Resort Day Trip – Cinnamon Dhonveli este unul dintre resorturile de lux care își deschide porțile pentru turiștii ce nu sunt cazați în resort. Este o experiență diferită de cea de pe insulă. Să ne bucurăm de o experiență exclusivistă.
 7. Safari cu țestoase și/sau rechini;
 8. Închiriere catamaran – pe oră sau pe zi.

Ultima insulă de pe lista noastră a fost Thulusdhoo. Așa că, după ce ne-am cumpărat fructe de la aprozarul local și am mâncat o înghețată, am pornit din Hura spre Thulusdhoo.

Despre alte insule din Maldive, găsiți informații și în articolele:

12 tips&tricks pentru a organiza o excursie în Maldive (I)

Maldive – Vis sau Realitate/Marketing sau Tradiționalism (II)

Aeroportul din Maldive – Velana International Airport (MLE) – 10 Tips & Tricks (III)

Organizare și Buget – 6 zile în Dhiffushi Maldive (IV)

O zi în Himmafushi – Paradisul din Maldive al surferilor (V)

Organizare si Buget – 1 zi in Thulosthoo Island (VII)

Organizare și Buget – 1 zi în Male/Hulhumale (VIII)

 

Dacă ți-a plăcut acest articol, hai să-l împărtășim cu prietenii care iubesc călătoriile. Nu uita să le dai un share și prietenilor tăi. Te invit să îți creezi tu propria experiență, plecând de la informațiile din articolele și itinerariile mele.

Spor la călătorit!

Distribuiti pe Facebook
Distribuiti pe Twitter

Itinerarii