Tailanda se redeschide din 1 Iulie 2020

O veste bună din Asia de Sud-Est: Tailanda se redeschide.

Guvernul a stabilit că data de 1 iulie 2020 va fi momentul în care toate măsurile și interdicțiile impuse mediului de afaceri și populației tailandeze, cu scopul de a preveni răspândirea corona virusului 2019 (Covid-19) vor fi ridicate. Acest lucru presupune faptul că Tailanda se redeschide. Declarația a fost făcută de către șeful Consiliului Național de Securitate al Tailandei, în data de 28 Mai 2020, conform publicației Bangkok Post.

Secretarul general al NSC, Gen Somsak Roongsita, a declarat, joi, că ridicarea restricțiilor va însemna o redeschidere completă a țării. Guvernul, în continuare, pregătește măsurile necesare redeschiderii planificate pentru luna viitoare. „Autoritățile vor avea discuții serioase, deoarece, chiar dacă se va  încheia decretul de urgență, alte legi vor fi folosite, în schimb”, a spus el. „Cooperarea oamenilor este foarte importantă. Acest lucru se referă la respectarea regulilor impuse prin: utilizarea măștilor pentru față, respectarea distanțării sociale și activităților limitate, precum și spălarea frecventă a mâinilor. Atâta timp cât boala se răspândește la nivel mondial, va trebui să luptăm împotriva ei pentru un timp.”

Având în vedere faptul că, decretul executiv privind situația de urgență existentă se va încheia în luna iunie, călătoriile internaționale vor fi și ele interzise până atunci. Tailanda se redeschide complet doar după cea de-a treia fază a relaxării, faza care va avea loc în iunie 2020. Până la 1 iulie au voie doar străinii care au work permit sau cărora una dintre agențiile guvernamentale le dau voie să intre în Thailanda pentru muncă.

În 1 Iulie 2020 Tailanda se redeschide și, totodată, vor fi, din nou, permise călătoriile inter-provinciale și internaționale.

Pentru luna viitoare, Gen Somsak a spus că socializarea va fi redusă, în continuare. În plus, mai multe restricții la călătoriile inter-provinciale vor fi ridicate doar în faza a treia.

Purtătorul de cuvânt al CCSA, dr. Taweesil Visanuyothin, a declarat, joi, că mai multe activități la mall-uri se vor relua și că terenurile de sport destinate sportivilor se vor redeschide.

Operatorii și clienții ar trebui să folosească aplicația mobilă Thai Chana. Aplicația este necesară pentru verificarea la intrarea și ieșirea din spațiile publice sau instituțiile în care lucrează. Se impune această măsură, întrucât companiile autorizate să se redeschidă în această etapă sunt cele cu risc mediu-înalt.

El a mai spus că guvernul ia în considerare ajutorul financiar pentru temple unde toate activitățile s-au oprit, inclusiv donațiile publicului.

Sursa: Bangkok Post

Informații despre alte țări care își redeschid granițele găsiți în articolele:

Planul de relansare: Când și cum vom putea călători în Asia de Sud Est?

Insulele din Caraibe își redeschid granițele

Dacă ți-a plăcut acest articol, hai să-l împărtășim cu prietenii care iubesc călătoriile. Nu uita să le dai un share și prietenilor tăi. Te invit să îți creezi tu propria experiență, plecând de la informațiile din articolele și itinerariile mele.

Spor la călătorit!

Share on facebook
Distribuiti pe Facebook
Share on twitter
Distribuiti pe Twitter

Itinerarii