Spania se redeschide pentru turiști

Cred că nu este turist care să nu fie îndrăgostit de Spania. Plajele, orașele istorice, festivalurile, mâncarea și atmosfera au făcut ca Spania să fie în topul preferințelor turiștilor.  Timp de șapte ani a înregistrat un număr record de turiști. În 2019 a avut peste 80 de milioane de vizitatori. Vestea că Spania se redeschide este dintre cele mai bune pentru iubitorii de călătorii.

Ponderea angajaților care lucrează în industria turismului reprezintă unul din opt locuri de muncă în Spania, și contribuie cu peste 12% din PIB-ul spaniol. Însă veniturile din turism s-au redus semnificativ, în cele patru luni de lockdown. În această perioadă niciun turist nu a călătorit în Spania.

Spania a fost cea de-a patra țară din lume cu cel mai grav impact produs de criza Coronavirus, cu 282.370 infecții, 28.678 decese și 196.958 vindecări. De aceea, măsurile luate au fost foarte stricte. Eforturile depuse de autorități și colaborarea cetățenilor au făcut ca azi Spania să se numere printre țările care scade numărul de îmbolnăviri și decese.  Cel mai important rezultat a fost în data de 01.06.2020, când pentru prima dată după câteva luni, ministerul sănătății a raportat 0 cazuri noi de deces. Totalul decesurilor a rămas la 27127 – cifra oficială, declarată duminică.

Planurile de redeschidere ale Spaniei

Primul ministru a cerut cetățenilor spanioli să fie prudenți și responsabili, deoarece, până la sosirea unui vaccin, totul va depinde de fiecare cetățean. Izbucnirea unui nou focar este departe de a fi imposibilă. Încercând să atragă vizitatorii internaționali înapoi pentru o redeschidere planificată în iulie, guvernul a declarat că principalul scop este garantarea condițiilor de sănătate.

Guvernul va începe să discute planurile de deschidere a turismului cu colegii membri ai Spațiului Schengen, precum și cu alte națiuni. Încă nu este clar care ar fi poziția pentru Statele Unite și Marea Britanie, două surse majore de vizitatori, dar și țări puternic afectate de corona-virus.

Este posibil ca turiștii internaționali, care plănuiau să își facă vacanța în Spania în acest an să nu fie nevoiți să-și anuleze planurile. Pentru ei, țara intenționează să-și deschidă granițele în iulie, dacă între timp situația nu se deteriorează.

Știrea a fost anunțată de însuși Premierul spaniol Pedro Sánchez, care în timpul unui anunț televizat către națiunea sa, a spus că sectorul turistic ar trebui să înceapă să se pregătească pentru următorul sezon de vară.

Guvernul a anunțat că Spania se redeschide în 4 etape distincte, iar fiecare dintre faze va avea o durată minimă de 2 săptămâni, definite a fi perioada de incubație a bolii corona-virus.

De mâine 08.06.2020, regiunile care au reușit să îndeplinească condițiile necesare vor intra în faza 3:

Spania se redeschide Faza 3

Acestă fază avansată va începe pe 8 iunie în zonele care îndeplinesc cerințele impuse de guvern să îndeplinească condițiile necesare vor intra în faza 3, și apoi în faza 4:

Va exista o relaxare suplimentară a restricțiilor de capacitate în restaurante și cafenele, însă publicul va trebui să rămână separat și să respecte măsuri stricte de distanțare. În general, restricțiile privind mobilitatea,  vor fi relaxate, iar magazinele își vor putea crește capacitatea până la 50%. În această fază, cluburile de noapte se vor putea deschide, din nou, la maxim o treime din capacitatea lor obișnuită, precum și plajele. Toate aceste măsuri iau în considerare faptul că cetățenii trebuie să respecte condițiile de siguranță și distanțare specificate.

Spania se redeschide Faza 4

Faza finală sau etapa a 4-a a planului de redeschidere va începe pe 22 iunie, pentru acele teritorii spaniole care trec cerințele impuse în fiecare etapă. Acest lucru înseamnă că, la sfârșitul lunii iunie, dacă numărul cazurilor de COVID-19 continuă să se reducă, Spania se redeschide oficial.

Spania se redeschide – Declarațiile oficialilor Spanioli

„După cum știți, Spania primește peste 80 de milioane de vizitatori pe an. Anunț că din iulie, Spania se va redeschide pentru turismul străin în condiții de siguranță. De asemenea, turiștii străini pot începe să își planifice vacanța în țara noastră. Spania are nevoie de turism, iar turismul are nevoie de siguranță atât la origine, cât și la destinație. Vom garanta că turiștii nu vor avea niciun risc și nu vor aduce niciun risc pentru țara noastră ”, a spus el. A mai explicat că, datorită situației actuale, guvernul intenționează să încheie interdicția de intrare a călătorilor internaționali.

El a mai anunțat că și liga de fotbal din Spania, La Liga, va reîncepe meciurile de luna viitoare. „Partea cea mai grea s-a terminat … Noi trimitem tuturor un mesaj astăzi: Spania vă va aștepta din iulie”, a spus premierul Sánchez. În același timp, el a aplaudat poporul spaniol pentru modul în care s-au ocupat de pandemie, menționând că răspunsul lor „a fost formidabil”.

„Ar putea fi o întârziere în notificările din timpul weekend-ului care ar putea să schimbe acest raport [n.r. 0 cazuri de deces declarate în 01.02.2020], dar astăzi nu avem înregistrat niciun deces. Sunt date foarte, foarte favorabile”, a declarat Fernando Simon, coordonatorul de urgență pentru sănătate.

Ministrul Transporturilor, Jose Luis Abalos, a declarat postului de TVE, că unii turiști străini ar putea fi lăsați în Insulele Canare și Baleare înainte de redeschiderea planificată pentru iulie pentru turismul internațional.

Spania se redeschide – Primele Obiective deschise publicului

Deoarece restricțiile corona-virusului au fost reduse de luni, toate plajele, cu excepția celor din Barcelona, ​​care este încă considerată o zonă de risc, au fost lăsate să se deschidă pentru activități de agrement.

Muzeul Guggenheim de la Bilbao, a devenit luni primul mare muzeu spaniol care și-a redeschis ușile, vizitatorii fiind obligați să țină la 2 metri distanță și să se dezinfecteze continuu camerele.

Muzeele de reper din Madrid, El Prado, Thyssen și Reina Sofia, s-au redeschis sâmbătă.

Sursa: www.reuters.com

www.schengenvisainfo.com

Informații despre alte țări care își redeschid granițele găsiți în articolele:

Planul de relansare: Când și cum vom putea călători în Asia de Sud Est?

Insulele din Caraibe își redeschid granițele

Tailanda se redeschide din 1 Iulie 2020

Sri Lanka intenționează să-și redeschidă turismul

 

Dacă ți-a plăcut acest articol, hai să-l împărtășim cu prietenii care iubesc călătoriile. Nu uita să le dai un share și prietenilor tăi. Te invit să îți creezi tu propria experiență, plecând de la informațiile din articolele și itinerariile mele.

Spor la călătorit!

Distribuiti pe Facebook
Distribuiti pe Twitter

Itinerarii