Tenerife – Ce să faci 7 zile în Insula Eternei Primăveri?

În Tenerife mai fusesem în urmă cu 10 ani. Farmecul, vibe-ul și pitorescul insulei au făcut ca acea vacanță să fie una de top. Așa că, atunci când am primit invitația celor de la Christian Tour de a participa la un Press Trip în Tenerife a fost pentru mine un adevărat cadou.

Iubesc Tenerie pentru că aici s-a născut Anapedia

Aaaaaaa… și trebuie să vă mai spun ceva….. Anapedia s-a născut în Tenerife. Da! Cu 10 ani în urmă, pe această insulă pe care o vizitam pentru prima oară. Îmi asumasem rolul de ghid – făceam itinerariile, știam și povesteam totul despre locații, obiective, climă. Ea, diva poetă Zina Zen, se uita lung la mine: “Anuțo, spune-ne tu, că tu le știi! Zi-le ANAPEDIA!”

Și așa a rămas –  ANAPEDIA.  Peste 8 ani a devenit blog și azi povestește despre călătoriile sale prin lume. Mulțumesc, diva mea Zina Zen!

Tenerife …..O excursie fără așteptări și fără iluzii, doar cu pregătiri organizatorice, s-a transformat în “Tenerife’s Sex in the city reload” . Diferența? 5 “dive” și nu 4. Cele 7 zile petrecute împreună au fost ca în versurile celor de la Black Eyed Peas – Time of my life – râsete, zâmbete, aventuri, peripeții, experiențe, amintiri, legături pe viață.

Ca și în film, fiecare cu personalitatea ei, cu rolul ei. Eu – fără echivoc – “Trip Planner”. Cu temele bine făcute de acasă, răspundeam la orice întrebare referitoare la activități, deplasare, costuri, timp, orare, experiențe etc. Eram un fel de Wikipedia umană. Ea, diva cea boemă, m-a numit AnaPedia… așa a și rămas până când m-am decis să îl transform într-un brand de călătorii.

Dar să ne întoarcem la Tenerife în 2021…….

Anul acesta scenariul Tenerife se repetă. Parcă la indigo: fără așteptări, fără iluzii …. și…. fără pregătiri. Rezultatul – una dintre cele mai tari excursii. Din nou, Tenerife mi-a adus prietenii frumoase și momente de care îmi voi aminti mereu. Aceștia am fost noi, cea mai faină gașca de blogger-i, vlogger-i și oameni de presă:

Press Trip Tenerife
Press Trip Tenerife

Urmăriți-ne călătoriile și poveștile, căci avem multe de spus și de arătat: Călători in bascheți, Dana Gonț, Vlad Vaida, Sil Trips, Victor, Alina Dima, Surorile Călătoare, Visator prin lume, Aura Călătorește.

Iată cum a fost pentru noi Tenerife 2021:

1. Cum ajungem pe insula Tenerife?

Din România avem mai multe variante:

  1. Zbor direct din Bucuresti – Noi am zburat cu Animawingsși Christian Tour. Despre zborul cu Animawings găsiți toate detaliile în articol
  2. Zbor cu Escala – prin Milano, Madrid sau Barcelona. 2021 – Zborul cu primul charter Animawings și Christian Tour spre Tenerife

2. Cum ne deplasăm pe insulă?

Tenerife nu este o insula foarte mare, așa că opțiunile de deplasare sunt multiple și fiecare poate să facă alegerea potrivită. Astfel:

  1. Mașină închiriată – în Tenerife sunt foarte multe viewpoint-uri, sătuce așezate pe munte cu priveliști extraordinare spre ocean sau celelalte insule din Canare, așa că, dacă vă doriți să vă bucurați de aceste splendori, închirierea unei mașini este soluția potrivită.
  2. Transport în comun – este foarte bine pus la punct. Sunt multiple opțiuni, autobuzele circulă la ore fixe și sunt foarte confortabile
  3. Tururi organizate – dacă vreți să scăpați de grija condusului, a parcărilor sau a chestionarii GPS-ului, cea mai buna variantă este să alegeți un tur cu o companie privată. Sunt foarte multe pe insulă. Este suficient să mergeți la recepția hotelului și să întrebați.

3. Unde stăm în Tenerife?

Opțiunile sunt simple: sudul sau nordul insulei.

Sudul este partea mai populară și turistică din Tenerife, dar și cea mai aridă. Aici se află Los Cristianos, Las Americas și Costa Adeje. Dacă vă plac petrecerile, viața de noapte și apusurile fără de asemănare, aici este locul potrivit. Aici, vremea este mai caldă în timpul iernii, astfel majoritatea oamenilor aleg să vină aici.

Nordul este mai puțin turistic, dar mai autentic și cu vederi mai pitorești. Verdele palmierilor se îmbină perfect cu albastru cerului și al oceanului. Aici, plouă mai mult și este puțin mai rece în timpul sezonului de iarnă.

Hotelurile mele preferate din sudul insulei:

GF Fañabe

Bahia Principe Fantasia Tenerife – o vacanță de poveste a la Disney

4. Ce vizităm în Tenerife 7 zile?

7 zile în Tenerife. Prea puțin! Mult prea puțin. Insula are multe locuri faine de văzut, experiențe de trăit, bucate de gustat și amintiri de realizat.

  • Ziua 1 – Loro Parque

Inițial,  Loro Parque a fost deschis de fondatorul său (unul dintre cei mai mari iubitori din lume de papagali) pentru a fi un paradis al papagalilor, la 17 decembrie 1972. De atunci, Loro Parque a trecut prin multe provocări, însă alături de Loro Parque Fundación, deține cea mai mare și mai diversă rezervă de specii și subspecii de papagali din lume, devenind principala entitate internațională în reproducerea și gestionarea acestor specii. În plus, până azi,  Loro Parque  a salvat de la dispariție peste 10 specii de papagali. Munca nu s-a limitat doar la salvarea speciilor de papagali, ci la orice specie de animale în pericol de dispariție. Azi, gestionează astfel de proiecte la nivel mondial. Loro Parque din Tenerife a fost recunoscută deTripAdvisor în 2017 și 2018, cea mai bună grădină zoologică din lume.

Vizita la  Loro Parque este un MUST pentru orice vizitator al insulei Tenerife. Pentru copii, dar si pentru adulți este o zi în lumea animalelor.

  • Ziua 2 – Siam Park

Pe insulă găsim cel mai mare și mai celebru parc acvatic din Europa.  Situat în sudul insulei Tenerife, este cel mai bun parc acvatic din lume, potrivit Trip Advisor, care i-a conferit titlul de Best of the Best timp de 6 ani consecutiv.Așa că merită să îl vizitați. Povestea zilei noastre la Siam Park  și câteva tips&tricks pentru a vizita parcul le regăsesti aici: Siam Park – o zi plină de adrenalină și de relaxare ca în Tailanda.

Parcul este potrivit  si pentru cei care doresc să petreacă o zi plină de adrenalină și pentru cei care vor să aibă o zi relaxantă.

  • Ziua 3 – Plajele de pe Insulă

Cu nisip alb sau cu nisip negru, plaje turistice sau sălbatice, Tenerife le are pe toate. Indiferent de plaja pe care o alegeți, fiecare dintre ele oferă o experiență unică. Iată mai jos câteva dintre preferatele noastre:

Spectacolul nu se încheie aici. Măreția plajelor se vede în lumina apusului. Atunci, când norii devin pete sângerii pe cerul albastru. iar oceanul devine o imensă oglindă opacă, în care spectacolul se reflectă. Aici, am văzut unul dintre cele mai frumoase apusuri din viața mea. Iată-l:

Alte apusuri de pe insulă care m-au rămas în suflet:

 

  • Ziua 4 – Plajele de pe insula cu nisip negru

Aici, am văzut pentru prima dată plaje cu nisip negru. Cea mai cunoscută plajă este cea amplasată la poalele stâncilor din Los Gigantes sau „Playa de Los Gigantes”. Această mică plajă cu nisip negru este singura din oraș. Între portul de agrement și stânci, valurile sunt blânde și perfecte pentru o baie relaxantă. Nisipul fin este, și foarte. Așa că, e bine să aveți cu voi papuci de apă.

  • Ziua 5 – La Masca și Drago Millenario

Satul Masca este cel mai pitoresc și mai frumos din Tenerife. La Masca este situat în nord-vestul insulei Tenerife. Azi, satul găzduiește aproximativ 100 de locuitori. Până de curând, accesul către sat se făcea doar pe un drum de pământ, doar pe jos sau doar cu măgar închiriat. Acum există un drum îngust, răsucit de-a lungul muntelui, cu multe viewpoint-uri, care leagă Masca, și toate celelalte sate din jur, de orașele Sanitago în sud și Buenavista del Norte in nord. Datorită turismului, cei mai mulți dintre ei conduc acum case rurale (cazare rurală), restaurante locale, baruri și magazine de artizanat.

Micul sat este amplasat printre munții Teno, una dintre cele mai vechi părți geologice din Tenerife. La Masca se află la 650 de metri deasupra nivelului mării și impresionează printr-un cadru unic. Râpe stâncoase se îndepărtează de marginile cărărilor și caselor care, amestecate cu plante colorate, oferă oportunități excelente de fotografiere.

În nordul insulei Tenerife se află majoritatea orașelor cu atracție specială pentru vizitatori. Printre el La Orotava, San Cristobal de La Laguna sau Icod de los Vinos, renumit pentru acel copac supranumit și “dragon milenar”. Ciudată denumire, nu? Numele l-a primit de la faptul ca este unul dintre cei mai bătrâni copaci din lume. Veți avea un copac, dar nu orice fel de copac, ci unul care are o înălțime de aproximativ 30 de metri și o circumferință de peste 10m. Trebuie să-l vedeți pentru a fi conștienți de dimensiunea sa. Și nu este surprinzător dacă ne gândim că se crede că Arborele Dragonului Milenar ar putea avea între 800 și 1.000 de ani.

  • Ziua 6 – Los Gigantes și croazieră pe Atlantic

Ziua 6 o dedicăm Los Gigantes.  Cu o înălțime ce fluctuează între 500 și 800 de metri, stâncile par să țină piept și să fie scutul de protecție pentru micuța insulă din Oceanului Atlantic. Los Gigantes sunt în mod clar, cele mai dramatice stânci pe care le-am văzut. Stâncile sunt mărețe, abrupte și impunătoare. Sperie și, în același timp, uimesc.

Cel mai bine pot fi admirate fie de pe mica plajă din Los Gigantes, fie de pe o croazieră.

Una dintre cele mai populare excursii din Tenerife este ce de o jumătate de zi pe ocean. Observarea balenelor în Tenerife va fi unul dintre cele mai frumoase momente ale vacanței dvs.. Balenele vin spre barcă și înoată pe lângă catamaran. Cu puțin noroc, pe lângă balenele cu cocoașă se pot zări și delfini sărind prin valuri sau broaște țestoase. Punctul culminant al acestei croaziere este admirarea stâncilor Los Gigantes, de data aceasta de pe Oceanul Atlantic.

  • Ziua 7 – Vulcanul El Teide

În 1954, Parque Nacional de las Cañadas del Teide a fost declarat parc național, iar în 2007 a fost înclus pe lista monumentelor UNESCO. Parcul include un enorm crater vulcanic de aprox. 48 km în circumferință, din care se ridică Muntele Teide la o uimitoare înălțime de 3.718 metri, ceea ce îl face cel mai înalt vârf din întreaga Spanie și cel de-al treilea cel mai înalt vulcan din lume după Mauna Kea și Mauna Loa din Hawaii.

Altitudinea la care se află parcul este de peste 2.000 de metri deasupra nivelului mării. Iarna poate fi acoperit de zăpadă, în timp ce în lunile de varăfrecvent temperaturile depășesc 40 de grade Celsius.

Cel mai bun mod de a ajunge pe El Teide este cu telecabina. Vă puteți plimba în jurul bazei, puteți admira panorama, dar nu veți putea urca până la crater. Pentru acest lucru, aveți nevoie de un permis special eliberat de biroul parcului național din Orotava Tenerife.

Despre vizita pe Vulcanul El Teide am povestit aici toată aventura: El Teide – Muntele cu cea mai frumoasă priveliște din Europa.

 

Această vacanță în Insula Eternei Primăveri a fost petrecută la invitația prietenilor de la Christian Tour în parteneriat cu Animawings .

Iar dacă aveți nevoie de un partener pentru vacanța dvs. din această vară, urmăriți ofertele de la Animawings sau de la Christian Tour

Despre alte atracții din Tenerife, găsiți informații în articolele:

Siam Park – o zi plină de adrenalină și de relaxare ca în Tailanda

El Teide – Muntele cu cea mai frumoasă priveliște din Europa

Bahia Principe Fantasia Tenerife – o vacanță de poveste a la Disney

2021 – Zborul cu primul charter Animawings și Christian Tour spre Tenerife

Despre alte orașe din Spania, găsiți informații în articolele:

Cadiz – Bijuteria ascunsă a Andaluziei

Uite o străduță faină – hai pe aici…. – Lost in Barcelona

Dacă ți-a plăcut acest articol, hai să-l împărtășim cu prietenii care iubesc călătoriile. Nu uita să le dai un share și prietenilor tăi. Te invit să îți creezi tu propria experiență, plecând de la informațiile din articolele și itinerariile mele.

Spor la călătorit!

Distribuiti pe Facebook
Distribuiti pe Twitter

Itinerarii