El Teide – Muntele cu cea mai frumoasă priveliște din Europa

Da! Așa este ! El Teide este muntele cu cea mai frumoasă priveliște pe care am văzut-o până acum! După ce, acum 10 ani când am fost pe insulă am ratat vulcanul, anul acesta visul mi s-a împlinit – am urcat acum. Și dacă nu a fost să fie atunci, acum  a fost perfect. Chiar la final de pandemie, am prins o zi superbă, însorită și fără niciun pic de aglomerație.

Dar să vă povestesc…..

Drumul către vulcanul El Teide?

Pentru a ajunge sus pe Vulcan, se poate pleca fie din partea de sud a insulei, fie din partea de nord. De data aceasta, noi mergem de la nord la sud. Urcăm pe vulcan prin satele care găzduiesc podgoriile cu cel mai bun vin din Insulele Canare.

Și pentru că suntem în Tenerife, este musai să încercăm și secretele insulei. Ghidul nostru ne oprește într-un sat să încercam Barraquito – mai exact cea mai bună cafea pe care am băut-o. Rețeta? Simplă: expresso, lichior de lapte condensat, lichior 43, o coajă de lime, spumă de lapte și scorțișoară.

Ce ziceți? V-am făcut poftă?

Plecăm mai departe. Peisajul devine din ce în ce mai arid și mai negru. Curbele mai dese și mai abrupte. Dar, ne place. Suntem entuziasmați.

La un moment dat, zărim vulcanul – Maiestuos și impunător, se uită la noi, de acolo de sus din înaltul cerului. Ajungem la telecabină.

Avem noroc, nu este aglomerație, așa că ne bucurăm de priveliște, dăm o fugă până la magazinul de suveniruri ca să îmi caut faimosul Glob (că, deh, Tenerife nu este în Bradul meu de Crăciun) și apoi ne îndreptăm spre urcarea în telecabină.

Urcarea durează 10 minute. Și este spectaculoasă.

Sus pe Vulcan

De aici de sus, toată lumea pare la picioarele tale. Ești așa de sus – pe acoperișul lumii. Este locul care îți taie respirația la propriu și la figurat. Priveliștea este unică – craterul desenat în culori maronii, delimitat de albastrul pur al Oceanului Atlantic. Pare că aici suntem într-o lume de pe altă planetă. Ireal.

Atenție! pentru cei care au probleme de respirație, diferența de altitudine poate să reprezinte o problemă. În plus, sunt și locuri în care mirosul de sulf este foarte puternic.

Stăm aici sus ceva vreme. Parcă nu ne mai dăm plecați. E prea frumos. Încă o poză, încă un story. Dar tot nu e suficient. E prea frumos ca să poți surprinde în poze realul. Așa că vă invit să ajungeți aici, cândva.

Dar nu ne putem despărți așa de ușor de vulcan. Mai avem de făcut o oprire – Las Cañadas cu Las Rocas de Garcia. Aici, în timp din cauza eroziunilor s-a format un complex spectaculos de formațiuni. Panorama către vulcan este impresionantă, așa-i?

Despre Vulcan – Știați că……

  1. Este cel mai înalt munte din Spania și Europa de Vest, în afara Alpilor – 3,718 m.
  2. Dacă ați măsura înălțimea întregului munte din mare, Muntele Teide ar avea 7.200 m înălțime și, astfel, al treilea cel mai înalt vulcan din lume.
  3. Teide este încă activ și ultima sa erupție datează din 1909.
  4. Teide a fost declarat patrimoniu mondial UNESCO din 2007.
  5. Flora bogată – În ciuda primei impresii, împrejurimile Muntelui Teide sunt fertile și găzduiesc peste 168 de specii de plante.
  6. Umbra perfectă a vulcanului Teide este dată de perspectiva creată de înclinația razelor Soarelui, care, fiind aproape paralelă cu suprafața Pământului, prelungește și deformează perspectiva. Din contră, Teide nu are o formă complet regulată, proiecția umbrei sale reprezintă un con.
  7. Platou de filmare – În 1966, a fost filmat filmul Un milion de ani, cu Raquel Welch în rol principal. Recent, s-au realizat și alte producții grozave precum Ulise împotriva lui Hercules, Clash of the Titans, Fast & Furious 6 sau Rambo V: Last Blood.

Cum vizităm vulcanul El Teide?

Există 3 variante:

  1. Pentru cei care vor o experiență autentică – se plecă de dimineața de la bază, se escaladează muntele (cu mâncare, apa și toate cele necesare). Odată ajunși la refugiu, turiștii se pot bucura de momentul în care Soarele își ia rămas bun de la partea aceasta de lume până a doua zi. Noaptea se petrece în refugiu și apoi, a doua zi dis de dimineață se coboară către bază.
  2. Pentru cei care sunt la nivelul de profesioniști și vor să ajungă pe craterul vulcanului – doar 50 de permise pe zi.
  3. Și varianta cea mai comună – Pentru turiștii, așa ca mine, care preferă să admire peisajul fără să muncească prea mult ca să ajungă pe culmile muntelui –Telecabina. Prețul pentru un bilet dus-întors este €37.00 pentru turiști și pentru copii de €18.50. Informații despre Telecabina.

Tips & Tricks

  1. Dacă mergeți cu mașina personală, parcarea este destul de departe – fiind foarte aglomerat. Pregătiți-vă să mergeți ceva pe jos.
  2. Luați-vă bilete online. Cozile pot fi foarte mari, mai ales în sezon. Încercați să ajungeți cat mai devreme la telecabină.
  3. La bază, la telecabină, din cauza vremii este un vânt foarte puternic și o temperatură constantă de 14 grade. Așa că musai să vă luați haine de vânt. În plus, pentru că urcați pe munte, asigurați-vă că aveți echipamentul potrivit.
  4. Sus este cald, așa că ar fi bine să aveți un ghiozdan pentru haine și o sticlă de apă.
  5. Când urcați stați spre Ocean, nu spre vulcan – priveliștea este WOW.
  6. Rezervați cu mult timp in avans permisul gratuit de urcare pentru conul vulcanului Teide.
  7. Din cauza altitudinii și a mirosului de sulf pentru persoanele cu probleme cardiovasculare, nu e bine să aibă această experiență.

 

Acest articol este scris în urmă experienței Press-trip-ului organizat de Christian Tour în parteneriat cu Animawings.

Iar dacă aveți nevoie de un partener pentru vacanța dvs. din această vară, urmăriți ofertele Christian Tour.

Despre alte orașe din Spania, găsiți informații în articolele:

Cadiz – Bijuteria ascunsă a Andaluziei

Uite o străduță faină – hai pe aici…. – Lost in Barcelona

Dacă ți-a plăcut acest articol, hai să-l împărtășim cu prietenii care iubesc călătoriile. Nu uita să le dai un share și prietenilor tăi. Te invit să îți creezi tu propria experiență, plecând de la informațiile din articolele și itinerariile mele.

Spor la călătorit!

Distribuiti pe Facebook
Distribuiti pe Twitter

Itinerarii