Vila Vizcaya – Muzeul inedit din Miami

Ei, da! Influențată fiind de media și ale ei valori, multe mă așteptam din să găsesc în Miami, dar sincer, la asta nu mă așteptam să găsesc așa ceva….. Ascunsă în inima cartierului Coconut Grove din Miami, chiar pe malul apei, o vilă 100% italienească înconjutară de grădini superbe. Vila Vizcaya – Muzeul inedit din Miami mi s-a părut a fi, o gură de aer europeană în mijlocul modernității zgârâie norilor și a traditionalismului hispanic.

Vila Vizcaya – Muzeul inedit din Miami a fost inspirată de vile italiene și încorporează elemente din întreaga Italie. Interiorul are 45.000 de metri pătrați, mai multe etaje și 54 de camere. Grădina este la fel de impresionantă. Vizcaya a fost construită în doi ani (1914-1916) și proiectată de F. Burrall Hoffman cu decorațiuni realizate de Paul Chalfin. Se estimează că peste 1.000 de oameni au fost angajați pe parcursul construcției casei și grădinilor, aproximativ 10% din populația din Miami la acea vreme. Haideți să o descoperim…….

Vila Vizcaya – Muzeul inedit din Miami și povestea sa

Acest conac a fost construit în 1914-1916 pentru omul de afaceri James Deering. Tatăl său, William Deering, a fost unul dintre primii investitori într-o companie producătoare de mașini agricole, pe care apoi a preluat-o și a devenit Deering Harvester Company. Compania a avut un succes incredibil și a permis familiei să fie printre cele mai bogate din America la acea vreme.

În 1902, cu ajutorul lui J.P. Morgan, Deering Harvester Company a fuzionat cu McCormick Reaper Company formându-se astfel International Harvester, cel mai mare producător de mașini agricole din SUA.

Însă, încet-încet, starea de sănătate a lui James Deering a început să scadă din cauza unei anemii netratate. Sfatul medicilor, la acea vreme a fost ca James Deering să se mute în Florida pentru căldură și soare. Dar el nu voia să locuiască într-o casă veche, așa că a început să viseze la o vila suberbă, în stil italienesc – Vila Vizcaya.

Nu există o cifră exactă cu privire la cât a cheltuit pentru ca această casă să fie construită și decorată. Câteva estimări duc către 20 de milioane de dolari în 1916, adica aproximativ 595 de milioane de dolari în 2024. Întregul complex de 180 de acri includea inițial conacul, grădina și un sat cu unsprezece clădiri.

Vila Vizcaya – După moartea proprietarului său 

În 1925, la mai puțin de zece ani de la deschiderea Vizcaya, Deering a murit din cauza unui atac de cord în timp ce călătorea cu barca înapoi din Europa. Deering nu s-a căsătorit niciodată și nu a avut copii, așa că a lăsat moșia fiicelor fratelui său vitreg. Ei au donat conacul și cincizeci de acri de pământ județului Miami-Dade aproximativ treizeci de ani mai târziu.

Conacul și grădinile au fost deschise oficial pentru public în 1953 și acum primesc peste 300.000 de oaspeți anual. Muzeul este deschis în fiecare zi, cu excepția zilei de marți și costă 25 USD pentru vizitare (Atenție, dacă ajungeți aici, să știți că la poartă biletele se pot achiziționa cashless – adică, doar cu card). Eu mi-am cumpărat biletul de la intrare, dar le puteți cumpăra și online. Recomand să descărcați din timp aplicația Vizcaya cu un ghid audio gratuit și să aduceți niște căști.

Să începem vizita……

Turul conacului începe în curtea interioară din Vila Vizcaya – Muzeul inedit din Miami. Inițial curtea era complet deschisă, precum și curtea din spatele ei. O statuie a lui Bacchus, zeul roman al ospitalității și vinului, întâmpină vizitatorii. Este din Roma Antică, dar brațele și picioarele au fost adăugate în anii 1700. Această cameră era pentru tăierea și aranjarea florilor din grădină.

Tavanul din curte a fost adăugat mult mai târziu pentru a proteja conacul de uragane și de căldura verii. Casa avea electricitate, dar aerul condiționat nu a fost încă inventat, așa că deschiderea a ajutat să ofere o briză și să păstreze casa rece.

Apoi, dăm de câteva camere ale personalului. Pentru a întreține și a avea grijă de casă, în timpul iernii erau angajate până la 59 de persoane.

La etaj găsim camerele proprietarilor, camera de muzică și de oaspeți. Elegante, sobre și impunătoare.

Ultima cameră din tur este bucătăria. Mulți oameni cred că a pus bucătăria la etaj pentru că nu a vrut ca mirosul de mâncare să curgă prin camerele de la parter. Pentru a-și satisface nevoile culinare, Deering a angajat doi bucătari francezi, unul pentru mese și unul pentru produse de patiserie.

Vila Vizcaya – Muzeul inedit din Miami – Grădinile de vis

Sincer vă spun…. Vila Vizcaya – Muzeul inedit din Miami mi-a plăcut tare mult. O pată clasică italiană în lumea americană a spaniolilor (și asta pentru că Miami este un oraș eminamente hispanic). Grădinile sunt un alt punct culminant, al acestui loc. Ieșind din casă regăsim o varietate de peisaje de inspirație europeană: grădini formale, un labirint și o vedere uluitoare la malul apei. Atracțiile cheie sunt orhidarium, care găzduiește orhidee rare și elemente arhitecturale, barja de piatră și Grădina Secretă. Vă recomand să vă alocați timp … timp să vă plimbați prin grădini și să le descoperiți.

Eu am ales să mă bucur de grădini, să le descopăr și să mă pierd în labirinturile și aleile întortochiate. Chiar dacă pare un hidden gem, crede-mă….. nu este atât de necunoscută. Dimpotrivă! Este unul dintre cele Top 5 obiective de vizitat din Miami. Așa că….. dacă vrei să te bucuri de momentele petrecute aici, vino dimineața devreme – chiar la deschidere. Merită să vii dis de dimineață ca să vizitezi Vila Vizcaya în tihnă, iar apoi să ieși afară și să te bucuri de grădinile superbe. Căci pentru mine, plimbarea în liniștea dimineții prin grădinile răcoroase a fost unul dintre cele mai faine momente din Miami.

Câteva lucruri interesante despre Vila Vizcaya – Muzeul inedit din Miami

  • A apărut în muuuulte filme și emisiuni: Ace Ventura: Pet Detective, Bad Boys II și Iron Man 3 și Four Weddings și Days of Our Lifes.
  • În ciuda aspectului istoric al Muzeului și Grădinii Vizcaya, este destul de modern – este construit în mare parte din beton armat, are generatoare și un sistem de filtrare a apei. De asemenea, dispune de încălzire, ventilație, două lifturi, un montator și spălătorie parțial automatizată.
  • În 1987, Vicayza i-a găzduit pe Papa Ioan Paul al II-lea și pe președintele Reagan.
  • în 2008, Vizcaya a fost inclusă pe lista National Trust for Historic Preservation a celor mai periclitate unsprezece locuri istorice ale Americii, pe baza amenințării propuse de amenajări înalte în apropiere – acestea au fost blocate de hotărâri judecătorești și în 2010. Ulterior, orașul Miami a adoptat un cod de zonare pentru protejarea proprietăților istorice.
  • Clima și inundațiile din Miami au îngreunat conservarea acestui monument, mai ales prin dauneleprovocate de uraganele din 1926, 1992 și 2005.
  • Vizcaya găzduiește una dintre cele două picturi murale ale lui Robert Winthrop Chanler.
  • Moșia avea inițial 180 de acri, dar nepoatele lui Deering au început să vândă parcele de teren din cauza costurilor de întreținere și a daunelor în creștere.
  • Azi, întreaga proprietate are 50 de acri, iar grădinile formale, casa și satul se află pe 10 dintre ele. Celelalte 40 de acri sunt acoperite de păduri sau spații de circulație.
  • Pe 22 martie 1971, trei indivizi din New York au furat artă și argint din Vizcaya în valoare de aproximativ 1,5 milioane de dolari. Unul dintre cele mai importante articole furate a fost un castron de argint neprețuit care a aparținut cândva lui Napoleon Bonaparte. Hoții au fost arestați pe 25 martie, dar majoritatea obiectelor nu au fost niciodată recuperate.
  • Casa principală are 34 de camere, dintre care 12 erau doar pentru servitori.

Vila Vizcaya – Muzeul inedit din Miami – Concluzii

Muzeul și grădinile Vizcaya este locul în care oamenii merg pentru a experimenta o perioadă diferită de timp pentru Miami. A fost moșia de iarnă pentru James Deering și casa a fost construită în 1916, cu grădinile finalizate în 1922. Totuși pentru acea perioadă, tehnologic vorbind, casa a fost o premieră. Avea un telefon cu linie directă, un interfon, un sistem HVAC, aspirator central, instalații de montaj, cutii de gheață și două lifturi. Este chiar foarte interesant să vezi edițiile timpurii ale acestor inovații, dacă ești un curios/ o curioasă ca mine.

Alte articole despre despre America de Nord:

Buget și Organizare 2 zile – Washington D.C.

New York în 2 zile (Lower și Upper Manhattan)

Statuia Libertății – Manhattan văzut din Coroană

Empire State Building sau Top of the Rock

Știați că…. 15 Curiozități despre New York

New York în 2 zile (Lower și Upper Manhattan)

Dacă ți-a plăcut acest articol, hai să-l împărtășim cu prietenii care iubesc călătoriile. Nu uita să le dai un share și prietenilor tăi. Te invit să îți creezi tu propria experiență, plecând de la informațiile din articolele și itinerariile mele.

Spor la călătorit!

Distribuiti pe Facebook
Distribuiti pe Twitter

Itinerarii