Azi, avem Timp … sau nu…. ne grăbim, fugim, facem, punem deadlines și targete pe care le îndeplinim sau nu… fugim după a face… Dar de multe ori uităm de noi și de copilul nostru interior. Uităm să ne distrăm și să ne simțim bine. Așa că, azi vin cu o propunere inedită Top 4 Parcuri Tematice pe care să le vezi în România – în care să te simți din nou copil. Ce zici? Cum sună?
Top 4 Parcuri pe care să le vezi în România unde să fii din nou copil
Top 4 Parcuri pe care să le vezi în România – Valea cu povești – Club Vila Bran
Ce n-aș mai da să fiu copil pentru o zi…. Să mă pot bucura de magia poveștilor și de visurile care devin realitate. Să pot pătrunde într-un loc magic, cu prinți, prințese și povești nemuritoare….. precum Valea cu Povești.
Îmi amintesc cu jind de acele nopți în care bunica mă lua în brațe, iar eu mă cuibăream cu nerăbdare, acolo în culcușul, acela de copil, făcut din perne și pături. Știam că urmează să îmi citească povestea mea preferată. Așa că, repede, mă așezam cuminte, cu urechile ciulite și ochii mari să-mi ascult ascult povestea preferată.
Este exact experiența pe care o retrăiesc când ajung, aici, în această vale ascunsă din Bran, unde este construit un loc în care toate poveștile copilăriei ies din marile cărți de povești și devin reale……
La intrare ne întâmpină Copacul Vorbitor. Ne dă binețe, iară noi coborâm pe lângă el, curioși, nevoie mare, să vedem ce ne așteaptă acolo……. în acest tărâm magic. Casa celor 7 Pitici, Căsuța Lui Moș Crăciun, Castelul Prințesei, Casa Vrăjitoarei sunt doar câteva dintre minunățiile de aici. Aici am povestit despre întreaga aventură.
Brambura Park – Casa Întoarsă – o călătorie de neuitat
Un alt parc din Top 4 Parcuri pe care să le vezi în România unde să fii din nou copil este Brambura Park. Haideți să vedem lucrurile de sus în jos! Da! DA! Haideți într-o o casă, ca …. un labirint întors … Haideți să fim copii pentru câteva minute și să ne bucurăm de această nouă atracție. Brambura Park – Casa Întoarsă. Brambura Park este un parc de distracții tematic și inovator care își propune să redefinească conceptele de distracție și aventură. Unul dintre cele mai captivante elemente ale acestui parc este Casa Întoarsă, o atracție care a reușit să fascineze și să impresioneze vizitatorii de toate vârstele. Și mi-e mi-a plăcut tare mult – Brambura Park – Casa Întoarsă – o călătorie de neuitat
Conceptul inițial de Casa Întoarsă a fost creat de către echipa talentată de la Wonderworks, o companie specializată în designul de experiențe unice. Influentele lor creative și experiența în domeniul iluzionismului și al artei vizuale au fost esențiale în crearea acestei atracții spectaculoase. Wonderworks a reușit să transforme o casă obișnuită într-o lume fantastică și ireală, captivând imaginația vizitatorilor și oferindu-le o experiență pe care nu o pot uita. În USA sunt mai multe Case Wonderworks, cea mai celebră fiind cea din Myrtle beach. Acolo, în Casa întoarsă, se întâmplă experimente și experiențe unice.
Mini Transilvania Park – unde m-am simțit Gulliver în țara piticilor
Iacă iar o destinație inedită, pe care nu o puteam rata – Mini Transilvania Park. Și trebui să vă mărturisesc că pentru mine este chiar și mai inedită, pentru că cei 1.80m ai mei s-au resimțit aici, din plin. Experiența a fost tare frumoasă, căci știind castelele, bisericile și cetățile transilvănene la adevărata lor dimensiune și prestanță, văzându-le, acum, în Mini Transilvania Park atât de mici, m-am simțit, la propriu, o Guliver(a) în țara piticilor. Mă așteptam ca de prin cetăți sau orașe să iasă niște omuleți mici și să mă certe că sunt prea înaltă…. Ha ha ha… eu și imaginația mea literară. Dacă vrei să te amuzi, intră aici și citește toată aventura.
Top 4 Parcuri pe care să le vezi în România – Povestea Calendarului
Cum ar fi să fi copil, din nou, pentru o zi? Să te bucuri naiv și inocent de un loc în care poveștile să îți răsune în ureche? Hai cu mine să descoperim împreună Povestea Calendarului. Sibienii Anca și David Damian, doi oameni creativi și pasionați, au creat un concept inedit – un tărâm de poveste al lunilor calendarului.
Pe un tărâm idilic, de la poalele munților Făgăraș, au creat un mic orășel în care cele 12 luni ale anului sunt transpuse în căsuțe hazlii și colorate. Căsuțele colorate sunt înșiruite de-a lungul unei alei sinuoase și își spun, fiecare, povestea sau legenda ei.
Sursa de inspirație a fost folclorul românesc. O legendă foarte frumoasă spune ca cele 12 luni ale anului sunt, de fapt, „cei 12 fii ai Anului”. Fiecare lună se numea diferit de calendarul roman. Numele era dat de un eveniment esențial care se petrecea în luna respectivă: o anumită activitate, o sărbătoare sau o tradiție. Preluând această legendă, și pe alocuri, combinând-o cu obiceiuri sau sărbători globale, s-a născut Povestea Calendarului.
O zi la Povestea Calendarului este o încântare pentru copii și pentru noi: eu m-am simțid din nou copil – Povestea Calendarului – Cel mai frumos loc din România – (Destinații inedite în România – ep.15)
Cum ți s-a părut al meu Top 4 Parcuri Tematice pe care să le vezi în România – în care să te simți din nou copil. Oare tu mai știi și altele?
Despre alte destinații inedite în România, găsiți informații și în articolele:
Povestea Calendarului – Cel mai frumos loc din România – (Destinații inedite în România – ep.15)
Valea cu povești – (Destinații inedite în România – ep.19)
Mini Transilvania Park – (Destinații inedite în România – ep.20)
Brambura Park – Casa Întoarsă – o călătorie de neuitat
Dacă ți-a plăcut acest articol, hai să-l împărtășim cu prietenii care iubesc călătoriile. Nu uita să le dai un share și prietenilor tăi. Te invit să îți creezi tu propria experiență, plecând de la informațiile din articolele și itinerariile mele.
Spor la călătorit!