Valea cu povești – (Destinații inedite în România – ep.19)

Ce n-aș mai da să fiu copil pentru o zi…. Să mă pot bucura de magia poveștilor și de visurile care devin realitate. Să pot pătrunde într-un loc magic, cu prinți, prințese și povești nemuritoare….. precum  Valea cu Povești.

Îmi amintesc cu jind de acele nopți în care bunica mă lua în brațe, iar eu mă cuibăream cu nerăbdare, acolo în culcușul, acela de copil, făcut din perne și pături. Știam că urmează să îmi citească povestea mea preferată. Așa că, repede, mă așezam cuminte, cu urechile ciulite și ochii mari să-mi ascult ascult povestea preferată.

Bunica, tacticoasă își punea ochelarii, îmi zâmbea și deschidea marea carte a poveștilor uimitoare. Cu voce blajină și intonație dulce, mă făcea să intru în lumea de basm a prinților și a prințeselor. În lumea în care binele învinge răul și finalurile fericite există.

Bunica: “A fost odată ca niciodată, că de n-ar fi nici nu s-ar povesti……” și povestea începea…..

Azi, vă spun și eu “A fost odată ca niciodată, că de n-ar fi nici nu s-ar povesti despre  Valea cu Povești

Ce este Valea cu Povești?– un târâm magic

Într-o vale ascunsă în Bran, este construit un loc în care toate poveștile copilăriei ies din marile cărți de povești și devin reale……

La intrare ne întâmpină Copacul Vorbitor. Ne dă binețe, iară noi coborâm pe lângă el, curioși, nevoie mare, să vedem ce ne așteaptă acolo……. în acest tărâm magic.

Ce vizităm în Valea cu Povești?

Trecem pe sub o poartă de piatră și ajungem direct la căsuța Celor 7 Pitici. Albă ca Zăpadă e în curte și deretică cântând de fericire. Intrăm în căsuță:

Următoarea casă poveste este preferata mea – căci este casa lui Moș Crăciun. Știu că acum Moș Crăciun este “în Concediu”, dar, la fel de bine știu și că el ne veghează. Știeeeeee el tot ceea ce facem noi. Nu rezist tentației și intru să îl salut. Moș Crăciun stă pe jilțul lui liniștit și zâmbitor așa cum îl știm. Trag repede o ocheadă-n dreapta și una-n stânga.  Nu văd pe nimeni….. Așa că acum e momentul…. Mă așez în poala Moșului și îi șoptesc la ureche dorința mea de anul acesta. În  Valea cu Povești magia există.

Așa-i că am fost cuminte tot anul?

Coborâm din căsuța lui Moș Crăciun și trecem pe lângă Frozen, Palatul Prințesei, care din păcate, era încă închis (sperăm să se deschidă la vară.)

Trecem peste podețul de piatră să mergem către casa vrăjitoarei. Covorul de frunze tomnatic așternut deasupra lacului ne lasă fără cuvinte…… Credeți că poate fi ceva mai frumos?

Intrăm în casa Vrăjitoarei….Ea ne întâmpină de la ușă…… Este, totuși o vrăjitoare…. bună…. ne lasă să intrăm și să îi explorăm casa.  Printre pânze de păianjen, ochiurile de foc și surprizele care ne întâmpină la tot pasul reușim să ieșim teferi și amuzați din această experiență.

Și pentru că în toate poveștile există un palat…. el nu putea să lipsească nici de pe acest tărâm magic… Palatul Prințesei există exact ca în desenele de la Disney.

Unde se afla Valea cu Povești?

Simplu! Lângă un alt loc de poveste …. și de poveste de filme hollywood-iene – lângă Castelul Bran. Locul magic –  Valea cu Povești îl găsiți ascuns pe o vale din cadrul complexului Vila Bran.

Complex Vila Bran

Apăi, dacă ai venit la Bran și nu ai băut măcar o cafea pe terasa de la Club Vila Bran….. sigur trebuie să te mai întorci aici. Complexul Vila Bran este unul dintre cele mai spectaculoase din această zonă. O să ziceți: Bine … aici toate sunt frumoase și spectaculoase. Permiteți-mi să vă contrazic. Drept, să vă spun este și preferatul meu. Și pe bună dreptate…. Aici, avem de toate pentru orice turist…… dar despre Club Vila Bran o să vă povestesc într-un articol viitor.

Vă las doar câteva poze tocmai ca să vă arăt cât de frumos este.

Iar la final, vă las un gând frumos….. haideți în copilărie…… să ne amintim cu e să fim copii. Să ne jucăm de-a poveștile și de-a personajele…. să ne amintim de bunicile sau de mamele noastre care ne citeau cu drag și har din marile cărți de povești. Haideți la Valea cu Povești!

Despre alte destinații inedite în România, găsiți informații și în articolele:

Povestea Calendarului – Cel mai frumos loc din România – (Destinații inedite în România – ep.15)

Muzeul Pălăriilor de Paie – (Destinații inedite în România – ep.14)

Casa Fluturilor de la Praid – (Destinații inedite în România – ep.13)

Dacă ți-a plăcut acest articol, hai să-l împărtășim cu prietenii care iubesc călătoriile. Nu uita să le dai un share și prietenilor tăi. Te invit să îți creezi tu propria experiență, plecând de la informațiile din articolele și itinerariile mele.

Spor la călătorit!

Distribuiti pe Facebook
Distribuiti pe Twitter

Itinerarii