Satul Nubian Elephantine – un loc incredibil pe malul Nilului

Dintre toate obiectivele pe care le-am vizitat în cele 4 zile ale Croazierei noastre pe Nil, ziua în care am fost în Satul Nubian Elephantine a fost cea mai frumoasă. Poate o să vă mire, cum de printre atâtea obiective turistice, printre atâtea locuri încărcate de istorie și de mister, preferatul meu este un Sat Nubian. Păi să vă spun de ce? Am două motive: PRIMUL – pentru că satul este o explozie de culori și vitalitate și AL DOILEA – pentru că, aici, am experimentat o frântură din viața localnicilor.

Unde se află Satul Nubian Elephantine?

În sudul orașului Aswan din Egipt, mai exact, pe malul de Vest al Nilului. Aici se găsesc satele nubiene care sunt cele mai viu colorate sate din tot Egiptul. Nu ai cum să nu observi cum toate culorile curcubeului sunt combinate, în mod armonios în Satul Nubian Elephantine.

Cine sunt Nubienii?

Cu peste 8000 de ani în urmă, nubieni din Sudan s-au mutat aici, pe malul Nilului, pentru a face agricultură. Se spune că ei sunt, în realitate, locuitorii de drept ai Egiptului. Îi recunoaștem după fizionomia aparte și nuanța mai închisă a pielii. Ei propria lor limbă, pe care o consideră sacră și pe care nu o predau niciodată unui străin.

Cum să ajungi în satul nubian?

Doar cu barca. Sunt excursii de jumătate de zi în satul nubian care pot fi achiziționate de la hotel sau de la bordul vasului de croazieră. Barca pleacă din Aswan pe la ora 9.30 dimineața și coboară pe Nil, spre sud. Drumul durează cam 1 oră timp în care tablouri pitorești vii se vor dezvălui:

Și, în final, ajungem la cel mai colorat sat din Egipt – Satul Nubian Elephantine

La pas prin Satul Nubian Elephantine ……

Ajungem și la satul Nubian. Din zare îl recunoaștem, este așezat în terase pe malul Nilului. Este viu colorat și plin de forfotă. Fix de ce avem nevoie pentru a avea o excursie fantastică de jumătate de zi.

Pe lângă explozia de culori, care ne fascinează din prima, încă de la primul pas, ne dăm seama că aici lucrurile sunt diferite de restul Egiptului. Nubienii sunt foarte prietenoși și ne urează bun venit în satul lor doar printr-un zâmbet cald. Curioși, începem să ne plimbăm prin sat. Pe străduțele înguste, găsim de toate….. suveniruri frumos colorate, mirodenii, ce ne încântă simțurile sau mâncare pregătită pe loc.

Trecem de micile lor magazine și intrăm într-o casă tradițională, făcută din noroi și colorată în albastru cu picturi minunate pe pereți.

V-am spus că nubienii sunt ospitalieri? V-am spus așa-i…. Imediat, după ce intrăm în casă, tăvi cu ceai și hibiscus apar în fața noastră. Suntem îndemnați să gustăm. Ce-i drept, nu prea ne putem abține, căci tare bine miroase…..

La povești cu Nubienii……

Aici, avem ocazia să stăm cu ei la taclale. Aflăm că femeile nubiene încă respectă obiceiurile tradiționale ca pe cea mai mare moștenire a lor și că le place să-și etaleze meșteșugurile și să vândă mâncare tradițională. Pentru a-și câștiga traiul zilnic, ele fac bijuterii nubiene pe care le poartă sau le vând turiștilor. Tot ele sunt cele care sunt extrem de mândre cu cultural lor și o transmit mai departe copiilor lor prin poveștile antice nubiene, prin dansurile și cântecele tradiționale. Asta fac ele toată ziua pentru a trăi.

Interesant, așa-i? Dar stai să îți mai spun o altă poveste interesantă.  Cea a credinței crocodilului. În Antichitate, Crocodilul de Nil a fost adorat ca zeu al răului, invidiei și războiului, pe nume Sobek, nubienii l-au mumificat pentru a preveni lucrurile rele ce se puteau întâmpla. Ulterior, au adoptat această credință și au transformat-o în tradiție.  De aceea, azi, pe multe uși sau în multe case nubiene veți găsi cadavre mumificate de crocodili. Ele sunt menite să protejeze oamenii de ochiul rău. Iar dacă nu îi vedeți mumificați, îi puteți vedea vii. În câteva case din Satul Nubian Elephantine localnicii țin încuiați în cuști câțiva pui pentru ca turiștii să-și facă poze cu ei.

Planificați să petreceți aproximativ 2 ore în sat plimbându-vă și 3.5 inclusiv prânzul. Vizitarea unui sat nubian trebuie să fie în Itinerarul tău de călătorie în Egipt.

Cel mai frumos loc din Satul Nubian Elephantine

Iar, la final, avem parte de cel mai frumos cadou. Coborând prin sat, găsim o cafenea tradițională cu perne și cafea la nisip…. Nu cred că trebuie să vă mai spun că a fost cea mai bună cafea, cu priveliște pe care am băut-o în Egipt.

Sincer, tare mult mi-ar fi plăcut să petrecem noaptea aici, însă, nu avem timp….. căci…. Dimineață ne așteptă o altă destinație de vis.

Vizita într-un sat nubian este un MUST atunci când călătoriți în Egipt. Dintre toate atracțiile din Aswan, aceasta ar putea fi singura excursie care vă va capta inima în toate sensurile. Satul Nubian este experiență cu adevărat incredibilă.

Despre Aventura mea în Egipt, găsiți informații și în articolele:

1 săptămână în Egipt – Croazieră pe Nil și 15 Obiective de vizitat

Coloșii lui Memnon – păzitorii Templului Mortuar al lui Amenhotep III

Mormântul lui Tutankhamon

Prietenii de la Christian Tour și Animawings ne-au arătat cât de frumos este Egiptul în tururile organizate de ei. Pachetele, prețurile și toate informațiile referitoare la o vacanță de poveste în Egipt le găsiți pe acest site.

Despre alte obiective din Egipt, găsiți informații și în articolele:

În Egipt am fost alături de cei mai faini bloggeri de travel din România, și experiența a fost de poveste. Aruncați un ochi și pe articolele lor, sigur o să vă placă:

Alina de la Familia HaiHui mi-a stârnit lacrimi cu al său articol Croaziera pe Nil – descoperind enigmele Egiptului și pășind pe urmele faraonilor

Călător în Bascheți ne spun și ei Tot ce trebuie să știi despre Egipt. Cât de periculos e, cum e mâncarea și ce ai de văzut. 

Siltrips în articolele sale CIRCUIT DE 7 ZILE ÎN EGIPT: HURGHADA, LUXOR ȘI ASWAN. CE VIZITĂM? Și 5 MOTIVE PENTRU CARE TREBUIE SĂ TE CAZEZI LA BARON PALACE, ÎN HURGHADA mă face să îmi doresc tare mult să mă reîntorc pe tărâm faraonilor.

Mira de la Extravita ne povestește despre zborul cu Animawings la Hurgada și despre șederea la Pyramisa Beach Resort Hurghada: 6 Motive Să Alegi Acest Hotel Pentru O Vacanță La Marea Roșie

Oana de la Visator prin lume ne arată EGIPTUL MAI DEPARTE DE OBIECTIVELE TURISTICE sau SATUL NUBIENILOR DIN EGIPT | UN LOC CE PARE SUSPENDAT ÎN TIMP

Spor la călătorit!

Distribuiti pe Facebook
Distribuiti pe Twitter

Itinerarii