12 tips&tricks pentru a organiza o excursie în Maldive (I)

Maldive este un arhipelag de insule de peste 1190 de insule din Oceanul Indian, și pentru, noi, muritorii de rând pare un colț de rai. La prima strigare, uitându-ne la prețurile de avion și la cele de cazare, dacă vrem să facem rost de bani, singurele gânduri care ne trec prin minte sunt: ipotecarea casei sau vânzarea unui rinichi 🙂 .

Însă, în ultimii ani, au început să apară și variante low-cost sau middle range pentru ca acest colț de rai să fie accesibil pentru orice buzunar.

Pentru a pregăti o excursie în Maldive trebuie să ținem cont de mai multe aspecte. Dar să le luăm pe rând:

1.Viza pentru Republica Maldive:

Documente solicitate:  pentru români, viza turistică este VOA (Viza on Arrival) pe o perioadă de 30 de zile și se obține pe aeroport. Documente care pot fi solicitate cf. MAE:

 • “pașaport valabil cel puțin 6 luni de la data sosirii;
 • dovada continuării călătoriei după șederea în Maldive (ex. bilet avion);
 • dovada mijloacelor financiare (100+50 USD / zi) sau rezervarea confirmată la o unitate de cazare din Maldive.”

În plus, tot conform MAE, trebuie respectate și următoarele condiții:

 • Turiștii care călătoresc în Maldive vor primi viza în portul de intrare (visa on arrival), cu condiția prezentării unei rezervări confirmate la o stațiune turistică înregistrată la autoritățile locale.
 • Începând cu data de 10 septembrie 2020, toate persoanele care călătoresc în Maldive trebuie să prezinte un certificat care să confirme că persoana a fost testată negativ pentru COVID-19. Testul va trebui să fie de tip molecular (RT-PCR), în limba engleză și efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea îmbarcării.
 • Anterior intrării în Maldive (cel mult 24 de ore) toți călătorii trebuie să completeze online o declarație de sănătate  (https://imuga.immigration.gov.mv) la terminalul de sosiri la aeroport.
 • Toți pasagerii trebuie să poarte măști, să păstreze distanțarea fizică și să respecte regulile de igienă a OMS și a Agenției de Protecție a Sănătății din Maldive;
 • Toți pasagerii care sosesc în Maldive vor fi suspuși unui control medical pentru identificarea simptomelor specifice COVID-19 la terminalul de sosiri;
 • Turiștii sunt încurajați să instaleze aplicația de depistare a contactelor „TraceEkee”.
 • Turiștii care vor prezenta simptome la intrarea în Maldive vor fi testați și plasați în carantină instituționalizată, urmând să se depisteze persoanele cu care au intrat în contact.

2. Avionul:

Există mai multe companii ce au promoții pentru Maldive la biletele de avion (All Italy sau Allitalia de pe Milano sau Roma pot avea prețuri până în 400 Eur cu 40 kg bagaj de cală inclus. Alte variante mai sunt cele cu plecare de pe Londra, Bruxelles, Frankfurt cu diverse companii). Nu trebuie să plecăm neapărat din București, se poate combina cu un zbor low-cost.

3. Cazarea în Maldive:

Cazarea este de 3 tipuri:

a.Luxury Hotels –  resort-urile de 5 stele care au prețuri cuprinse între 300-1000$ pe noapte;

b.Hoteluri Middle Range – sunt resorturi de 3 și 4 stele care se află pe insulele mai populate și au prețuri cuprinse între 50- 300$ pe noapte.

c.Hoteluri Backpack – hosteluri sau hoteluri de 1-2 stele, gestionate de localnici, care au prețuri cuprinse între 20-70$ pe noapte.

4. Transferurile între insule:

Atenție la orarele de transfer pentru transportul în comun. În funcție de ora de sosire/plecare se poate să fie necesară o noapte de cazare în Hulhumale.

a. Transport în comun – Este o variantă de transfer cu opriri pe diferite insule. Prețul este destul de redus, în funcție de insulă până în 5$. Ca și timp, transferul poate dura foarte mult (și 4-5 ore). Pentru informațiile despre cursele publice, consultați: https://www.atolltransfer.com

b. Transfer privat – Trebuie solicitată oferta la hotel sau la diferitele companii de transfer. Prețurile variază și în funcție de numărul de pasageri. Atenție, la prețul solicitat se aplică taxele de 23%.

Important este să ne decidem ce categorie de cazare alegem. În general, resorturile de 5 stele se află pe insule izolate, unde accesul se realizează doar cu transfer privat (speedboat și / sau hidroavion), iar pe insulele localnicilor avem și transport public.

5. Legile vamale în Maldive: alcoolul este interzis.

Așadar, nu cumpărați alcool din Duty-Free sau nu duceți în bagajul de cală. Dacă este găsit de autorități este confiscat și puteți primi și o amendă.

6. Mâncarea:

Pentru că insulele sunt foarte izolate și pentru că accesul nu este tocmai facil, în anumite locații pot exista câteva inconveniente:

 • Mâncarea nu este foarte diversificată (același tip de mic dejun sau prânz/cina numai din pește/fructe de mare/orez și cartofi)
 • Prețurile sunt relativ mari (restaurante a la carte între 10-40$, iar la hoteluri începând cu 50$ /pers)

7. Bikini Beach:

Pentru că este o țară musulmană cu reguli foarte stricte, este absolut interzis să facem plajă în costum de baie pe plajele publice. De aceea, la rezervarea hotelului trebuie să verificăm dacă hotelul are Public Beach sau Bikini Beach proprie sau în apropiere.

8. Moneda:

Moneda oficială este Rufiyaa Maldiva și valorează cam 0.06$. Se pot utiliza și alte valute pentru plată – de ex. USD, EUR, GBP. Însă, este recomandat să avem USD, schimbul valutar este mai bun.

*Pentru a vedea valoarea unei Rufiyaa Maldiva, consultați https://ro.coinmill.com › MVR_USD.

9. Plata cu Cardul:

În general, se poate achita cu cardul la restaurante și la hoteluri, doar că pentru fiecare plată cu cardul se percepe un comision între 3%-6% în funcție de politicile aplicabile. În plus, la magazinele locale nu se poate plăti cu cardul întotdeauna.

10. ATM în Maldive:

Sunt destul de greu de găsit pe insule, așa că este bine să avem cash. Acolo unde există bancomate, există și o taxă de retragere – 100 Rufiyaa (6.5 $)/ extragere.

11. Limba:

Peste tot se vorbește limba engleză.

12. Taxe:

Taxele care se pot aplica prețurilor sunt de 23%.

 

Analizând cele de mai sus, am zis : “Hai că nu este atât de grav 🙂 !!! Să începem să planificăm!”

 

În articolele următoare voi povesti experiența Maldiviană cu bune și rele.

Maldive – Vis sau Realitate/Marketing sau Tradiționalism (II)

Aeroportul din Maldive – Velana International Airport (MLE) – 10 Tips & Tricks (III)

Organizare și Buget – 6 zile în Dhiffushi Maldive (IV)

O zi în Himmafushi – Paradisul din Maldive al surferilor (V)

O zi pe insula Hura Maldive (VI)

Organizare si Buget – 1 zi in Thulosthoo Island (VII)

Organizare și Buget – 1 zi în Male/Hulhumale (VIII)

 

Tips &Tricks și despre alte destinații găsiți și la link:

15 tips&tricks pentru a organiza o excursie în Zanzibar (I)

Dacă ți-a plăcut acest articol, hai să-l împărtășim cu prietenii care iubesc călătoriile. Nu uita să le dai un share și prietenilor tăi. Te invit să îți creezi tu propria experiență, plecând de la informațiile din articolele și itinerariile mele.

Spor la călătorit!

Share on facebook
Distribuiti pe Facebook
Share on twitter
Distribuiti pe Twitter

Itinerarii

Europa

Barcelona

30,00 lei

Asia

Iordania

50,00 lei

Europa

Gibraltar

15,00 lei

Europa

Malaga

30,00 lei