Vă povesteam într-un articol de anul trecut cât de frumos și de extraordinar este să zbori cu balonul. Mulți dintre voi m-ați crezut și ați încercat și voi. Iar azi, vin cu o nouă provocare – Zbor cu balonul iarna. Ce ziceți? Eu am testat acum câteva zile și pot să vă spun că a fost incredibil. Așa că, faceți-vă o cafea bună și haideți cu mine să vedeți cum a fost să zbor cu balonul iarna.
Zbor cu balonul iarna
Pffff greu de imaginat…. invitația de la Pete (pilotul cu care am zburat și anul trecut – vezi aici), m-a surprins mult….. Să zbor cu balonul iarna? Până și pentru mine (pe care deja mă știți – curajul meu mă determină să fac cele mai nebunești lucruri) a fost un pic surprinzătoare….. “aaaaa …. Tu chiar vorbești serios? Să zbor cu balonul iarna? Păi se poate?”. Dar, recunosc! Ineditul experienței și increderea pe care o am în profesionalismul lui Pete, m-au convins instant. “Da, Se poate!”……“Deci, când decolăm?” i-am răspuns imediat lui Pete.
Zis și făcut, mă împachetez fain frumos și plec la Forțeni, să zbor cu balonul iarna.
Înainte de zbor, Pete mi-a explicat toate avantajele de a zbura iarna:
- Pentru că nu sunt temperaturi înalte, combustibilul durează mai mult.
- Fiind frig afară, nu trebuie să decolăm chiar la răsărit, putem să mai întârziem puțin, ceea ce pentru mine este un cadou minunat, căci îmi savurez cafeaua înainte de zbor.
- Peisajul este incredibil.
- Dacă suntem norocoși vedem animale sălbatice, în contrast cu zăpada albă.
Zbor cu balonul iarna – Pregătirea pentru decolare
Bineînțeles, că zborul trebuie pregătit din timp. Încă de seara, Pete începe să verifice starea vremii și a vântului, curenții de aer și zonele se zbor.
A doua zi de dimineață, repetă procedura însă, de data aceasta adăugă și proba cu balonul de heliu pentru a stabili locul optim de decolare. Norocoși suntem, căci decolăm chiar de lângă barajul Zetea. Locul este minunat…. iar vremea nu face decât să presară splendoare peste acest loc superb – soare și cer senin, în dimineața în care zbor cu balonul iarna. Oare, putem să ne dorim ceva mai mult?
De jos, de la nivelul solului privesc lacul înghețat cu bărcile care stau ancorate la mal și care dau peisajului o pată de culoare…. Cât de norocoși putem fi? Și natura ține cu noi și parcă ne urează „Bine ați venit!” Echipa tehnică pregătește balonul. Verifică arzătoarele, elementele de prindere și încep să bage aer în anvelopă. Balonul se ridică și ne urcăm cu toții.
Cum m-am simțit să zbor cu balonul iarna? Experiențe extraordinare
Ei, da Pete a avut dreptate! Zborul nostru este răsplătit, căci în timp ce zburăm avem câteva experiențe incredibile.
Prima este să zburăm deasupra lacului înghețat. Ne ridicăm încet de la sol și lacul înghețat pare un peisaj selenar. Gheața creează un tablou pe care cu siguranță nu îl voi uita. Peisajul este unul de-a dreptul incredibil. Trăim unul dintre acele momente pe care le trăiești o dată în viață. Zburând deasupra Lacului Zetea, se aude sunetul pe care îl face gheața când se sparge. Știți sunetul acel firav și, totodată ascuțit pe care îl face o coardă întinsă când se rupe? Cam așa sună și gheața când se sparge în lumina soarelui. Imaginați-vă cum se aude acest sunet în liniștea dimineții, deasupra unui lac înghețat în mijlocul pădurii! Ochii ne sclipesc de bucurie și avem pielea de găină (și nu de la frig, ci de la emoție).
Zburăm peste baraj și mare ne este bucuria să vedem animale sălbatice din balon. Norocoși suntem, căci vedem câteva turme de căprioare. Este o senzație incredibilă să vezi din balon animale sălbatice în pădure. Noi ne-am bucurat și am merg mai departe să nu le speriem.
Iar la final, apogeul a fost dat pe priveliștea Munților Făgăraș, pe de-o parte și a Munților Harghitei pe de altă parte, care parcă se ridicau deasupra norilor. Frumos cadou am primit azi de la Univers!
După o oră, este timpul să aterizăm…. Mi-e greu să mă despart de liniștea din aer, de frumusețea peisajului și de calmul pe care îl simt în interior. Cobor din balon cu zâmbetul pe buze și inima plină de frumos!
Pete, îți mulțumesc!
Zbor cu balonul iarna, câteva motive în plus – personale de data aceasta
Simplu, pentru că este minunat! România este superbă văzută de sus! Iar un zbor cu balonul iarna este splendid. Aș mai adăuga câteva motive la cele spuse de Pete:
- Vizibilitatea este mult mai bună, decât în oricare anotimp datorită condițiilor climatice – aerul este mai rece și atunci este mai bună vizibilitatea.
- Dacă este zăpadă, peisajul alb este o poveste frumoasă pe care doar să stai să o admiri.
- …. și pot să mai dau un pont: că pe zăpada albă poți vedea mai bine animalele sălbatice din pădure.
- Soarele te încălzește în mod plăcut în balon
Și inevitabila întrebare … Și nu este frig?
Ba da, este! Căci este iarnă. Dar pentru asta avem haine groase, glugi, fesuri și mănuși. Iar experiența merită din toate punctele de vedere! Așa că sincer vă spun, eu am uitat și de frig și de orice, în fața acestui peisaj. M-am lăsat purtată de balon prin aer și am savurat la maxim momentul. Credeți că frigul mai poate intra în această ecuație? Garantat, nu!
Bine, pentru zbor cu balonul iarna e musai trebuie să avem recuzita necesară – haine groase, mănuși, fes și încălțări adecvate. Altfel, sigur, nu va fi prea plăcut!
Sfaturi – ce să iei cu tine în balon?
Păi eu zic să ai la tine tot ceea ce ai nevoie pentru următoarele ore:
- O sticlă cu apă
- Ochelari de soare
- Telefonul și musai baterie externă, căci îți spune eu garantat că o vei descărca repede la câte poze și filmări vei face
- Un pachet de șervetele
- Mănuși
- Voie bună
- ….. și lasă frica jos în mașina de urmărire (mașina în care este echipa tehnică)
Cine spune că iarna nu se poate zbura cu balonul?
Eu vă spun că se poate…. bine respectând condițiile climatice. Căci, aceleași constrângeri sunt ca și vara, cele legate de vreme. Vânt să fie, căci noi zburăm. Experiența este una incredibilă pe care v-o recomand din tot sufletul! Încercați! Pentru mine să zbor cu balonul iarna a fost una dintre cele mai frumoase experiențe pe care le-am avut în România.
Disclaimer: fiecare zbor este diferit! Se zboară deasupra naturii, așa că ține de norocul fiecăruia să vadă animale sălbatice, să fie cer senin sau orice alte experiențe.
PS: Vă las și datele de contact ale lui Pete Arnold:
Telefon: 0740680632
Facebook: https://www.facebook.com/dreambox.com.ro/
https://www.facebook.com/ZborcubalonulHarghita/
Instagram: https://www.instagram.com/zbor_cu_balonul_harghita/
Despre alte aventuri pline de adrenalină am povestit în articolele:
Zborul cu Balonul-Top 6 motive pentru care să îl experimentezi
Mega-Tiroliana de la Palma – adrenalina la cote maxime
Zborul cu parapanta la Bunloc – 13 lucruri pe care trebuie să le știi
Ce poți face 3 zile în Bucovina – Top 10 activități pline de adrenalină
Despre zborul cu balonul au povestit în articolele lor și:
Dana Gont – Zbor cu balonul în Harghita
Siltrips – Descoperă Harghita: top 3 activități pe care nu trebuie să le ratezi
Dacă ți-a plăcut acest articol, hai să-l împărtășim cu prietenii care iubesc călătoriile. Nu uita să le dai un share și prietenilor tăi. Te invit să îți creezi tu propria experiență, plecând de la informațiile din articolele și itinerariile mele.
Spor la călătorit!