Zborul cu Balonul-Top 6 motive

Probabil că ai călătorit deja cu un avion sau nu? Probabil te-ai întrebat cum este să zbori cu parapanta sau nu? Ei bine, indiferent dacă le-ați încercat pe acestea două sau nu, azi vin cu o provocare nouă: te-ai gândit la o plimbare cu balonul cu aer cald…. care by the way este ruda lor cea mai apropiată, dar este și cea care oferă absolut o cu totul altă aventură celestă! Zborul cu balonul cu aer cald nu te va face să regreți nimic, așadar, chiar merită un loc pe TO DO List-ul tău de călătorie!

Eu îl pusesem de mult pe lista mea, și știți ca Universul lucrează….. eu mi-am dorit, așa că s-a întâmplat…. și am zburat cu balonul. Și a fost WOW. Dar hai mai bine să îți povestesc ce mi-a plăcut:

De ce să zbori cu Balonul?

Ca să te conving, am făcut o listă cu Top 6 motive pentru care trebuie să încerci această experiență.

1. De sus priveliștea este incredibil de frumoasă

Ne plac filmulețele din drone, le dăm like pentru că sunt frumoase și cuprinzătoare. Dar, cum ar fi să vedem și noi acele imagini surprinse de drone, chiar cu ochiul liber. Se poate! Se poate din înaltul cerului, chiar din balon. Toate acele peisajele uluitoare sunt la propriu la picioarele noastre. Și, în acel moment, în care ești tu în imensitatea cerului, rămâi fără cuvinte văzând frumusețea Pământului în lumina răsăritului.

Unghiurile și perspectivele schimbă modul în care apar aceste peisaje. Las pozele să vorbească, pentru că mi se pare că este inutil să aștern atâtea cuvinte. Parcă tot nu pot să reproduc experiență: să vezi Pământul dintr-un balon cu aer cald deasupra este o experiență incredibilă.

2. Zborul cu balonul este una dintre cele mai romantice experiențe

Hai să îți spun o chestie tare amuzantă: În 1783, primul balon cu aer cald cu pasageri, se înălța spre cer. Transporta la bord un echipaj zbuciumat format dintr-un cocoș, o rață și o oaie. Deși nimeni nu știe cât de romantice au fost acele animale, știm că, azi, plimbările cu balonul de astăzi sunt una dintre cele mai romantice idei pentru a celebra iubirea.

Imaginează-ți asta: Soarele este jos la orizont și inundă peisajul cu o lumină aurie. Natura, lumea se trezește la viață. Tu ești sus, acolo în văzduh, alături de partenerul tău. Unul lângă altul…. Totul este liniștit, ca o renaștere. Iar voi mergeți oare cum în derivă, în necunoscut… împreună… ca pe drumul vieții.

Acum eu întreb, pentru un prieten….. Ce poate fi mai romantic decât o cerere în căsătorie în balon?

3. Pentru că vei vedea cel mai incredibil răsărit

Răsărituri am văzut multe. Unele mai frumoase, mai spectaculoase, mai roșiatice, altele mai puțin. Însă, răsăritul Soarelui văzut din balon este un răsărit de film, pe care îl înmulțești cu 100 și obții o vagă senzație cu ceea ce am simțit eu văzându-l din balon.

Contemplând răsăritul de la înălțime este pur și simplu magic.

4. Pentru că ți-ai putea depăși frica de înălțimi sau de control

Dacă ați simțit vreodată vertij sau vă este frică de înălțimi, zborul cu balonul este cel mai bun mod de a face față acestei situații. Liniștea și libertatea pe care o vei avea în călătoria cu balonul te vor face să înfrângi această teamă.

Zborul cu balonul cu aer cald are o ascensiune lentă ce îți va permite să te obișnuiești, calm, cu împrejurimile. Această experiență imprimă o liniște și o pace incredibilă pasagerului pe tot parcursul călătoriei. Iar priveliștile frumoase …….. te vor face să uiți de orice altceva.

5. Zborul cu balonul este cu totul liniștitor

Există ceva despre plutirea pe aer….. ceva magic, care te face să uiți de griji și te aduce în momentul prezent. În timp ce privești pământul de sub tine, Soarele cum răsare, nu te vei mai gândi la prezentarea de lucru, la deadline-urile pe care le ai sau la grijile cotidiene. Ci vei pluti deasupra lumii, trăind ceva cu totul fantastic. Vei trăi o experiență o dată în viață pe care o vei prețui pentru totdeauna

Un zbor cu balonul cu aer cald este activitatea perfectă pentru a oferi factorul „WOW”. Suspendat între pământ și cer într-un coș de răchită țesut manual este cu adevărat o experiență de neuitat.

6. Nu este deloc riscant

Absolut deloc. Însă trebuie să avem în vedere o condiție preliminară – să ne încredem în pilot. El este expertul și el știe cel mai bine ce este de făcut. Și Pete Arnold chiar știe. Așa că aveți încredere în el. Dar să revenim……

Zborul cu balonul se realizează peste tot în lume doar dimineața. De ce, o să mă întrebați? Păi să vă răspund….. Pentru că dimineața, când soarele Răsare, aerul care înconjoară pământul este rece. După ce Soarele este sus pe cer, începe să încălzească pământul și masele de aer cald se ridică spre cer. Atunci, zborul cu balonul este pus în pericol. Așa că, în concluzie, dacă zburăm dimineața șansele de a avea un accident sunt reduse spre 0.

Totuși, decizia ca balonul să zboare sau să nu zboare este eminamente a pilotului. Și, atenție, el poate decide și în ultima clipă să anuleze zborul cu balonul, dacă el consideră că anumite condiții meteo nu sunt favorabile. Siguranța pasagerilor și a pilotului sunt cele mai importante. Așa că, niciun pilot nu va risca vreodată. Pentru că o greșeală aici, o poți face o singură dată și nu merită.

În plus, zborul cu balonul este foarte sigur. Și vă mai dau un motiv: anvelopa este securizată, deci, în concluzie și pasagerii. Chiar, dacă se întâmplă ceva, anvelopa este alcătuită din panele de 1,5m pe 2m și sunt cusute cu fâșii de pânză. Asta înseamnă că și dacă se întâmplă ceva la anvelopă, nu este grav, deoarece acest sistem de paneluri împiedică deteriorarea anvelopei.

Te-am convins? Atunci planifică-ți un zbor:

Cum se planifică Zborul cu balonul?

Păi aici e super simplu…. Mai întâi trebuie să vă faceți curaj. Apoi să îl sunați pe Pete Arnold (datele lui de contact le găsiți la final) și să stabiliți o data relative certă. De ce zic relativ? Pentru că zborul cu balonul se planifică doar după prognoza meteo. Pilotul trebuie să consulte prognoza meteo, să se uite pe radar și să analizeze curenții de aer și dacă se apropie ceva furtuni, ploi sau vânt la înălțime. Dacă toate sunt în grafic, și nu există riscuri, pilotul poate planifica zborul. ATENȚIE! Aceste informații le veți afla cu o seară înaintea zborului.

Și totuși, încă nu suntem siguri că putem zbura. Ultimul test pe care pilotul în realizează, pentru a-și da aprobarea de zbor este testul cu balonul cu heliu. Înainte de a pregăti nacela și anvelopa (adică balonul cu care veți zbura) se ridică în aer un balon cu heliu pentru a vedea direcția vântului și viteza cu care se ridică balonul. Abia după ce pilotul analizează și aceste informații își dă sau nu gajul pentru zborul cu balonul.

Povestea lui pilotului Pete Arnold

Pete Arnold este născut la Oradea și a trăit în Danemarca peste 11 ani, dorindu-și mereu să se întoarcă în Romania.

Lucrurile nu se întâmplă fără un scop anume. Așa a fost și în cazul lor. Soția lui Arnold a rămas însărcinată și, amenajând camera copilului a lipit pe pereți tot felul de stickere cu baloane. Până atunci, niciodată nu s-a gândit că el poate să zboare cu balonul sau să devină chiar el pilot. Ironia sorții – nici nu văzuse un balon în viața lui. A început să caute pe Google ce înseamnă zborul cu balonul și s-a îndrăgostit de această activitate.

Împreună cu un alt coleg, din Covasna au început cursurile de zbor. În 2019, după 12 luni, Arnold a luat examenul, și-a cumpărat propriul balon și a început să zboare. Timp de încă 2 ani a fost sub îndrumarea instructorului său, care mai apoi l-a și conferat.

În 3 ani, chiar și pe timp de pandemie, el a acumulat peste 300 de ore de zbor. Iar azi, îl găsiți în județul Harghita, unde zboară în fiecare zi alături de clienții săi. Arnold este unul dintre acei oameni pe care rar îi întâlnești în viață și despre care poți spune din toată inima: „Omul acesta iubește ceea ce face și face ceea ce iubește!”

Este o experiență magică care merită păstrată pentru totdeauna Și dacă balonul cu aer cald nu este o experiență fenomenală, nu știm ce este!

Fără îndoială, veți obține unul dintre cele mai exclusive privilegii din lume atunci când veți experimenta plimbarea cu baloanele cu aer cald! Du-te în sus, sus și departe până la norul nouă! De la vederile exterioare care uimesc ochii până la bucuria interioară pe care această petrecere a timpului liber o oferă inimii, nu există nimic ca frumusețea plimbărilor cu balonul cu aer cald.

PS: Vă las și datele de contact ale lui Pete Arnold:

Telefon: 0740680632

Facebook: https://www.facebook.com/dreambox.com.ro/

                  https://www.facebook.com/ZborcubalonulHarghita/

Instagram: https://www.instagram.com/zbor_cu_balonul_harghita/

Și mai am un pont pentru voi. Dacă vreți să vă cazați în locații speciale, vă recomand: Septimia Resort și Pensiunea Horizont.

Despre zborul cu balonul au povestit în articolele lor si:

Dana GontZbor cu balonul în Harghita

Siltrips Descoperă Harghita: top 3 activități pe care nu trebuie să le ratezi

Despre alte aventuri pline de adrenalină am povestit în articolele:

Mega-Tiroliana de la Palma – adrenalina la cote maxime

Zborul cu parapanta la Bunloc – 13 lucruri pe care trebuie să le știi

Ce poți face 3 zile în Bucovina – Top 10 activități pline de adrenalină

Dacă ți-a plăcut acest articol, hai să-l împărtășim cu prietenii care iubesc călătoriile. Nu uita să le dai un share și prietenilor tăi. Te invit să îți creezi tu propria experiență, plecând de la informațiile din articolele și itinerariile mele.

Spor la călătorit!

Distribuiti pe Facebook
Distribuiti pe Twitter

Itinerarii