Pista de bob de la Toplița – o doză de maximă adrenalină – (Destinații inedite în România – ep.21)

Haideți să ne bucurăm de natură, dar de data aceasta nu vă propun o experiență clasică, plină de relaxare (oare cum aș putea eu să fac asta), ci una plină de adrenalină și de senzații tari. O experiență complexă, în care putem savura la maxim frumusețea și puritatea naturii,. Dar de data aceasta din viteză, așezați pe un bob. Ce zici? Încercăm pista de bob de la Toplița?

Pista de Bob de la Toplița

În 2021, în Toplița a fost inaugurată cea mai lungă și mai complexă pistă de bob din România. Pista de bob are peste 1900 de metri lungime, pe care iubitorii de adrenalină o pot parcurge în maxim 2 minute. Viteza maximă la coborâre a bobului este de 46 de kilometri pe oră.

De ce este specială această pistă de bob? Pentru că este situată la 880 m deasupra nivelului mării, iar priveliștea este extraordinar de frumoasă. Are o porțiune , mai exact, prima parte a traseului, pe o poiană, de unde ai o vedere superbă – deasupra Topliței; a doua parte este prin pădure și este mult mai aventuroasă pentru că are treceri rapide printre copaci și câteva loop-uri). așadar, distracția este garantată.

Experiența pe pista de bob 

După ce ne urcăm în sănii, personalul ne face un scurt instructaj despre măsurile de siguranță, viteza maximă și ne specifică faptul că este ABSOLUT interzis să oprim bobul pe șină. După ce mai aruncă o ocheadă către bob, pentru a se asigura că toate măsurile de siguranță sunt luate, primim și semnalul de plecare. Să înceapă Aventura!!!!

Coborârea pe pista de bob de la Toplița

Alunecăm încet pe șine și lăsăm frica și adrenalina la o parte – motivul este unul simplu și extraordinar: în fața ochilor ni se arată o priveliște superbă. Tabloul este următorul, în vale orașul Toplița, în fața muntele înalt, verde și pitoresc, iar deasupra cerul albastru, cu câțiva nori pufoși aruncați ici-colo. Poți rezista unei asemenea priveliști?

Recunosc, eu am rămas în acest tablou și am cam uitat de bobul pe care eram așezată și care aluneca la vale. Realizez, doar când acest tablou al naturii dispare din fața ochilor mei, căci, ce să vezi, în câteva secunde bobul meu, intra deja în pădure.

Mă repliez, căci realizez că bobul rulează cu viteză maximă printre copaci….. tare faină e senzația…. Îmi place tare mult. Țin mâna pe frână, însă nu simt nevoia să apăs…

Imediat, după o curbă apare prima serie de loop-uri…. Adrenalina crește iar la cote maxime…… totul este rapid și rulează în fața ochilor incredibil de repede. Într-o clipă, coborâm rapid pe prima spirală….. tare fain…..

Urmează iar o porțiune lină, în care îmi trag sufletul și … ultima serie de loop-uri apare și o străbat cu viteza maximă. Este porțiunea mea preferată din tot traseul, adrenalină la cote maxime printre copacii înalți …..

Ultima porțiune este cea mai safe…. După ce terminăm cu loop-urile și bobul atinge 45 km/h, sistemul de frânare se acționează automat, și bobul încetinește foarte mult, căci ajunge la finalul cursei. Deci, no stres, suntem safe.

La viteză maximă toată tura a durat 2 minute.

Urcarea pe pista de bob de la Toplița

Acum urmează partea relaxantă, în care să ne gândim dacă repetăm experiența. Cu ajutorul unui scripete bobul este tras în mod automat până în vârful dealului. Urcarea durează cam 3-4 min și este relaxantă, chiar plăcută, pe marginea pârtiei de ski, printre copaci.

Dacă ajungeți prin Toplița e musai să mergeți și la pista de bob de la Toplița, pentru o doză super tare de adrenalină! credeți-mă, n-o să regretați!

Despre Toplița și ale ei locuri faine și oameni minunați, găsiți aici mai multe informații.

Despre Toplița și ale ei locuri extraordinar de frumoase găsiți informații și în articolele:

Punct gastronomic local – sau unde să mâncăm sănătos în vacanță.

Toplița – Top 10 lucruri de făcut

Dacă ți-a plăcut acest articol, hai să-l împărtășim cu prietenii care iubesc călătoriile. Nu uita să le dai un share și prietenilor tăi. Te invit să îți creezi tu propria experiență, plecând de la informațiile din articolele și itinerariile mele.

Spor la călătorit!

Distribuiti pe Facebook
Distribuiti pe Twitter

Itinerarii