Pensiunea Piemont – 10 motive pentru care să te cazezi aici

De fiecare dată când aleg să plec în concediu și să mă cazez undeva, lucrul care mă fascinează mereu este PRIVELIȘTEA. Blocurile, traficul, strada, aglomerația, claxoanele vreau să le las undeva departe, în viața cotidiană, și să fug către un loc în care natura este cea care ne dă tactul. Azi, vreau să vă povestesc despre un astfel de loc special – despre Pensiunea Piemont din Viștișoara.

Top 10 motive pentru care să te cazezi la Pensiunea Piemont din Viștișoara

1.Priveliștea

Pentru mine, clar, este una dintre cele mai frumoase priveliști din România: Ce poate fi mai frumos decât un un lanț muntos care stă măreț și impunător, în fața călătorului uimit? De aici, Munții Făgăraș conturează un tablou care pur și simplu taie respirația oricărui călător.

Natura este o sursa de inspirație inepuizabilă, iar aici, la Viștișoara, natura ne arată paletarul său de culori din fiecare sezon. Credeți-mă, nimic nu este mai plăcut decât să te trezești dimineața să admiri simfonia de culori a naturii: primăvara cu verdele său crud, vara în nuanțe colorate cu flori, alintate de soarele blând, toamna ruginie unde verdele se pierde în nuanțe de ruginiu, sau iarna care se îmbracă cu o haină groasă, albă.

De pe balconul de la Pensiunea Piemont, te poți bucura de tot acest spectacol al naturii. E ca și cum am avea bilete în primul rând, la unul dintre cele mai frumoase spectacole. Să-l admirăm, indiferent de anotimp.

2. Cafeaua de dimineață sau apusul de soare

Ce poate fi mai relaxant și mai îmbietor decât cafeaua de dimineață ? Poate doar un pahar de vin savurat lângă foc sau chiar pe pajiștea din curte, admirând tabloul apusului cu jocul de culori.

3. Liniștea

Pensiunea Piemont din Viștișoara  este o locație de vis. Situată chiar în mijlocul naturii pensiunea oferă oaspeților săi liniște, intimitate și multă relaxare. Aici, zgomotul modernității pur și simplu nu există: zumzetul infernal al străzii, claxoanele nervoase ale șoferilor, sirenele lipsesc pe deplin. Aici, e liniște. O liniște pe care mulți o știm din copilărie.

4. Contactul cu natura

Experiența la Pensiunea este una aparte, ce trezește toate simțurile oaspetelui. După ce ne obișnuim cu liniștea, avem parte de o altfel de experiență. Aici, timpul pare că s-a oprit în loc – ciudat, așa-i pentru orășeni ca noi. Trebuie doar să deschidem geamul și natura ne încântă simțurile: trilul păsărilor, zumzăitul insectelor, mirosul de fân proaspăt cosit și foșnetul pădurii – sunt toate prezente ca să ne reconecteze cu natura.

5. Locul perfect pentru Homeoffice

Pentru câteva zile, foișorul de la Pensiunea Piemont și munții Făgăraș au fost sursa mea de inspirație. Ce loc oare mai bun pentru a lucra în liniște decât acesta. Natura și-a trimis muzele să mă inspire, iar eu…. Eu am găsit locul perfect pentru inspirație.

Pentru cei care sunt, încă, în căutarea unei locații ideale pentru homeoffice, vă recomand, din suflet, această locație din #tarafagarasului.

6.Preparatele tradiționale

Chiar dacă gazdele nu se laudă cu stele Michelin, preparatele lor, cu siguranță, sunt „ca la mama acasă”. Preparatele au la bază produse locale, din ferme sau gospodării din zonă. Salam de casă, zacuscă, dulceață de afine, ciorbă de văcuța, păstrăv la grătar, bulz, plăcintă cu mere sau cu brânză sau gogoși sunt câteva din bunătățile pe care le găsiți  aici și care vă duc cu gândul în copilărie.

Și, pentru că întotdeauna, ce este mai bun se păstrează pentru final, musai să gustați delicioasa tocană la ceaun, care mereu este asezonată cu povești în jurul focului și un pahar de palincă.

7. Child Friendly

Părinții pot sta liniștiți. Curtea pensiunii este mare și numai bună pentru ca cei mici să alerge și să își consume toată energia. Tot în curte este amenajat un loc de joacă, cu tobogan și leagăne. Și în interior, spațiul este generos, atât pentru relaxarea părinților, cât și pentru joaca prichindeilor. La parterul pensiunii este un living mare cu spațiu de relaxare și de servit masa. Este locul ideal pentru părinții care își doresc să se relaxeze la un pahar de vorba, în timp ce micuții se pot bucura de masa de mini biliard sau de alte jucării.

8. Pi și Mo – gazdele cele mai curioase

Pi și Mo – vedetele alintate și curioase ale pensiunii, vă vor ajunge la suflet cu aventurile și giumbușlucurile lor. Pi și Mo, cititorii mei fideli au verificat cu mare atenție articole și au admirat pozele de pe blog. Curiozitatea lor a ajuns până la laptopul meu, care s-a transformat în locul lor preferat de dormit.

Donna și Timo sunt cei mai buni tovarăși de drumeții. Cei doi copoi ardelenești veghează atenți ospeții și sunt mereu dornici de joacă. Apropo, Donna și Timo sunt gazdele cele mai jucăușe pe care le-am întâlnit vreodată.

9.  Gazdele primitoare și confortul locației

Ospitalitatea – oameni cu fainoșag, ca în #tarafagarasului rar găsești. Gazdele sunt primitoare și emană o energie pozitivă molipsitoare. Zâmbetul și amabilitatea îi însoțesc pretutindeni. O parte din sufletul și pasiunea lor pentru acest loc răzbate în fiecare colțișor al pensiunii. Tot confortul este asigurat oaspeților.

  1. Turism activ

Și chiar dacă Pensiunea Piemont este retrasă, vă asigur că nu veți avea timp să vă plictisiți. Pentru iubitorii de drumeții montane, Munții Făgărașului oferă tot felul de trasee montagnarzilor de la cele mai dificile la cele mai ușoare. Iar pentru cei care iubesc sporturile pline de adrenalină pârtia de Ski Drăguș sau Parcul de Aventura Drăguș, sunt în apropiere.  Mânăstirea Sâmbăta de Sus și Herghelia Sâmbăta., Mănăstirea Cisterciană de la Cârța sau  Muzeul de Pânze și Povești unde puteți descoperi povestea Mamei Ruța și a suveicii ei călătoare îi așteaptă pe cei pasionați de povești.

Informații utile:

  1. Locație – în Țara Făgărașului – la 6 km de orașul Victoria, la 100 km de Brașov și la 60 km de Sibiu. Bineînțeles, prietenii Google Maps sau Waze vă vor duce până la poarta pensiunii.
  2. Preț – 1360 Ron / Noapte întreaga unitate
  3. Capacitate – 8 camere (4 la etaj și 4 la mansardă) și se închiriază doar integral unui grup de max. 16 turiști
  4. Facilități – Grătar cu cuptor, spații verzi și multă, multă natură în jur.
  5. Atracții turistice în zonă: Transfăgărășean (20 de min), Mânăstirea Sâmbăta (10 min), Vf. Moldoveanu (traseu 6 ore), Cetatea Făgăraș (30 min).

Despre alte locuri din Țara Făgărașului, găsiți informații și în articolele:

Țara Făgărașului – Mama Ruța și povestea suveicii ei călătoare

Vizită în Cetatea Făgărașului – 10 lucruri pe care să le vezi

Mănăstirea Cisterciană de la Cârța – Legende, ficțiune și realitate – (Destinații inedite în România – ep. 2)

Mănăstirea Sâmbăta de Sus – Un Colț de Rai

Dacă ți-a plăcut acest articol, hai să-l împărtășim cu prietenii care iubesc călătoriile. Nu uita să le dai un share și prietenilor tăi. Te invit să îți creezi tu propria experiență, plecând de la informațiile din articolele și itinerariile mele.

Spor la călătorit!

Share on facebook
Distribuiti pe Facebook
Share on twitter
Distribuiti pe Twitter

Itinerarii