În vizită la plantația de ceai din Seychelles

Trebuie să recunosc că până să îmi plănuiesc vacanța în Seychelles am crezut că acest arhipelag este eminamente un loc al vacanțelor exotice, doar cu plaje, palmieri și păduri tropicale. Surpriza a fost maximă să aflu că, Seychelles, arhipelag format din peste 112 de insule, are și alte comori, printre care și o plantație de ceai cu tot cu fabrică. Fără echivoc, am pus-o pe listă…. să mergem, deci și la plantația de ceai din Seychelles.

Deși, din punct de vedere climatic, nu este chiar atât de improbabil ca în Seychelles să se cultive ceai. Faptul că nu am găsit menționări, m-a făcut și mai curioasă să vizitez plantația de ceai.

În Seychelles, industria ceaiul este într-adevăr o parte atât de minoră a economiei. Totuși, merită să facem o vizită la plantația de ceai. De ce? Din două motive clare…. Pentru că ceaiul este extraordinar de bun și pentru că putem intra direct în fabrică să vedem cum se realizează întregul proces de fabricație.

Să începem vizita…..

În vizită la plantația de ceai din Seychelles

Plantația de ceai din Seychelles este pe partea de sud Vest a insulei. Așa că, ne urcăm frumușel în mașinile noastre închiriate – cu volan pe dreapta, parcă v-am povestit de ele…. Și mergem să explorăm insula. Urcăm pe un drum tare sinuos, cu multe curbe și după 1 oră de condus ajungem la plantație.

Pe lângă faptul că este unul dintre cele mai frumoase puncte de vedere din Mahe, celebra fabrică de ceai din Seychelles arată cum este cultivat și produs ceaiul. Nu putem rezista și începem să ne facem poze….

După ce ne săturăm de priveliște intrăm în fabrică și începem să descoperim procesul de fabricare al ceaiului. Ce este surprinzător, mai ales pentru mine, om de producție fiind, este faptul că aici nu avem ghid…. Suntem singuri pe linia de producție și descoperim procesul de fabricație, doar citind afișele. Recunosc, foarte tare experiența din plantația de ceai din Seychelles.

La final, vedem totuși și ultimele etape… mixare, ambalare și împachetare.

Taverna de ceai de lângă poartă este un loc convenabil pentru a savura o bere sau pentru a cumpăra o gamă de SeyTe clasic, cu soiuri amestecate precum Vanilie Specială, Ceai Verde, Ceai Bio, Oceanul Indian, Portocală și Scorțișoară.

Știai că…..

În timp ce populația din Seychelles este relativ mică, iar producția de ceai este destul de modestă, este interesant să vedem pasiunea pentru ceai a locuitorilor din Seychelles.  Pe cap de locuitor, ei ocupă locul șase printre cei mai buni băutori de ceai din lume, imediat după Regatul Unit, ceea ce nu este puțin lucru. Iar plantația de ceai din Seychelles este principalul lor furnizor.

Așa că, la final, pot doar să spun că am plecat cu vreo 3 pungi de ceai, și parcă tot a fost prea puțin J, căci tare bun e…… iar, azi stau acasă, savurez o cană de ceai și mă gândesc la toate acele plaje exotice….. Ciudat, nu?…. mă refer la combinația de Ceai și plajă…

Despre Seychelles, găsiți informații și în articolele:

La Curieuse – 1 zi pe insula țestoaselor

Anse Source d’Argent – O zi pe cea mai frumoasă plajă din lume

În vizită la Fabrica de Rom Takamaka

Dacă ți-a plăcut acest articol, hai să-l împărtășim cu prietenii care iubesc călătoriile. Nu uita să le dai un share și prietenilor tăi. Te invit să îți creezi tu propria experiență, plecând de la informațiile din articolele și itinerariile mele.

Spor la călătorit!

Distribuiti pe Facebook
Distribuiti pe Twitter

Itinerarii