Castelul Lupilor – Un castel plin de legende și experiente exotice – (Destinații inedite în România – ep.6)

V-ați imaginat vreodată cum este să dormi într-un castel medieval? Dar într-o cameră de tortură? Sau într-o cameră de prințesă? Atunci, haideți la castel să experimentați ceva nou! Și nu la orice castel, ci la Castelul Lupilor. Pe lângă aspectul său de medieval cocoțat pe un deal de unde se uită falnic spre întreaga vale, Castelul Lupilor își fascinează oaspeții cu legendele și serviciile pe care le oferă.

Legenda lui Izi

Castelul a cărui poveste începe acum mai bine de 300 de ani, este transformat azi într0-un hotel inedit și plin de farmec. Se spune că în acele vremuri, pământurile din aici erau în stăpânirea unui boier rău și fioros. Oamenii care treceau pe stradă, prin fața castelului, erau obligați să meargă cu capul plecat și să nu ridice ochii din pământ.

Boierul, a fost pedepsit de Creator, căci a avut un băiat care era imaginea exterioară a răutății sale. Băiatul, s-a îndrăgostit de cea mai frumoasă fată de pe moșia sa. Aflând, despre această pasiune a fiului său, Boierul a obligat-o pe tânăra Izi să se mărite cu fiul său hidos.

Izi, dezamăgită și nefericită, pentru că nu putea să lase să de consume căsătoria, a pus la cale un plan. După terminarea petrecerii, tinerii  căsătoriți au urcat în turn, unde era iatacul lor. Izi l-a ademenit pe fiul boierului pe balcon și l-a aruncat în gol. Apoi, a dat foc întregului castel.

Și azi, spiritul lui Izi încă își face simțită prezența. Turiștii spun că au asistat la unele întâmplări ciudate: uși care se deschid singure, lumini care se aprind/ sting singure sau obiecte care sunt mutate de la locul lor.

Și Adriana, proprietara Castelului Lupilor, ne povestește niște întâmplări haioase – cu drag, își aduce aminte, cu într-o noapte, înainte de a deschide hotelul, vopsea balustrada, și la ceva timp i se stingea lumina. Cobora să aprindă becul și după câteva minute se stingea iar. Simțindu-i prezența spiritului lui Izi, Adriana a rugat-o „Izi, te rog, lasă-mă să termin, sunt foarte obosită!”…… și lumina nu s-a mai stins.

Deși pare înspăimântător, nu este. Senzația pe care o ai în prezența lui Izi nu inspiră frică sau teamă, ci, pace și încredere, căci, Izi a fost un suflet pur.

Legenda lupilor a dat numele Castelul Lupilor

O altă legendă spune că în vreme dacilor, pe aceste meleaguri încărcate de energie, toți lupii s-au adunat aici, sub comanda Marelui Lup Alb, pentru a îi ajuta pe să își învingă dușmanii. De aceea, și numele castelului onorează Marele Lup Alb – simbolul poporului dac.

Castelul Lupilor azi

Actualii proprietari au vrut să recreeze multe din lucrurile inedite existente în acea vreme. Având în minte acest obiectiv, ei au renovat Castelul Lupilor și l-au transformat într-una dintre cele mai inedite locații din România.

8 camere tematice și 3 camere castelare își așteaptă oaspeții pentru a avea o experiență inedită – în funcție de preferințele fiecăruia: Camera arabă, Camera țărănească, Camera chinezească, Camera de tortură (cei care aleg această cameră primesc și un mic kit tematic …), Camera romană, Camera prințesei, Camera castelană, Apartamentul alb și Suita regală.

Castelul Lupilor, nu este cunoscut doar pentru ineditul locației, ci și pentru calitatea serviciilor oferite și multitudinea de activități de care dispune. Azi, chiar are toate avantajele de un castel: piscină exterioară, saună, o grădină cu câteva foișoare, un mic lac și o zonă de agrement cu tiroliană și chiar o ferma de animale pentru deliciul micilor vizitatori.

Mie mi-a plăcut tare mult la Castel. Ce ziceți, v-am convins că merită să mergeți până acolo?

Despre alte destinații inedite în jurul Devei, găsiți informații și în articolele:

Muzeul Aurului de la Brad (Destinații inedite în România – ep.3)

I Giardini di Zoe – Un Colț de Rai

Dacă ți-a plăcut acest articol, hai să-l împărtășim cu prietenii care iubesc călătoriile. Nu uita să le dai un share și prietenilor tăi. Te invit să îți creezi tu propria experiență, plecând de la informațiile din articolele și itinerariile mele.

Spor la călătorit!

Distribuiti pe Facebook
Distribuiti pe Twitter

Itinerarii