Budapesta cea mai romantică dintre capitale – Top 10 lucruri romantice de făcut

Budapesta cea mai romantică dintre capitale – Top 10 lucruri de făcut

1. Priviți apusul în Budapesta

Da! Clar cel mai romantic lucru de făcut în Budapesta. Când am spus că este cea mai romantică dintre toate capitalele europene, nu am glumit. Ce poate oare să fie mai sublim decât să privești apusul Soarelui deasupra Castelului Buda, să vezi micile vaporașe plimbându-se pe Dunăre, alături de persoana iubită?

Apusul în Budapesta cea mai romantică dintre capitale
Apusul în Budapesta cea mai romantică dintre capitale

2. Faceți o plimbare pe Podurile de peste Dunăre – Podul cu Lanțuri, Podul Elisabeta, Podul Libertății

Budapesta este celebră pentru podurile sale. Cele mai cunoscute sunt Podul cu Lanțuri, Podul Elisabeta și Podul Libertății. Povestea lor este una demnă de cea mai romantică dintre capitalele Europei. Se spune că ele 2 poduri simbolizează iubirea și legătura extraordinar de puternică dintre Regele Franz Josef și Regina Sisi.

Priveliștea este extraordinară….. și ziua și noaptea. Doar că noaptea sunt de 1000 de ori mai romantice:).

3. Faceți o Croaziera pe Dunăre

Să mai zăbovim puțin la capitolul romantism…. Cum poți oare să nu fii romantic aici? O simplă plimbare pe malurile Dunării, un moment petrecut pe o bancă în liniște, admirând fie Buda, fie Pesta sau o croazieră la apus, când ziua se îngână cu noaptea sunt doar câteva dintre lucrurile adorate de îndrăgostiții care vizitează Budapesta.

4. Luați cina la New York Café Budapesta – Cea mai exclusivistă cafenea din lume

New York Café Budapesta a primit titlul de „cea mai frumoasă cafenea din lume” în 2011. Poate mai exista și alte cafenele inedite în lume, dar aș spune că aceasta este unică. Combinația pe care o regăsim aici creează atmosfera perfectă – clădirea construită într-un stil renascentist eclectic, interiorul impunător, decorat cu alamă, marmură, candelabre venețiene și draperii roșiatice, combinate cu eleganța servirii și cu muzica aleasă special pentru pian și orchestră. Dacă vă doriți să vă impresionați partenerul, aici e locul ideal. Credeți-mă pe cuvânt.

Despre experiența la New York Café Budapesta vă invit să citiți aici.

5. Urcați în Roata din Budapesta

Dacă Budapesta este minunată și surprinzătoare printre străduțele sale pline de culoare, de sus este de-a dreptul spectaculoasă. Vă trebuie doar puțin curaj și țineți minte zicala: ”Nu te uita în jos”.

6. Răsfățați-vă la Baia termală Széchenyi

Budapesta este și un oraș al răsfățului. Aici este cel mai mare complex balnear din Budapesta și una dintre cele mai mari băi termale din întreaga Europă. Baia termală Széchenyi are bazine de apă și interioare și exterioare: 18 bazine cu apă termală, bazine de aventură în aer liber, hidromasaj sau înot.

7. Plimbați-vă prin orașul plin de viață în toiul nopții

Dacă ziua este minunat, noaptea, Budapesta este de-a dreptul fermecătoare. O simplă plimbare pe străzi este balsam pentru suflet. Clădirile vechi, luminate spectaculos, vibe-ul orașului plin de relaxare, de bine combinate cu atmosfera de distracție și bucurie, fac din Budapesta un oraș viu.

Și viața de noapte este una pe măsură. Dacă aveți chef de distracție, străzile sunt pline de terase, iar cluburile sunt la mare căutare.

8. Mergeți la o cină pe barcă sau la un party

Și dacă vă doriți să vă impresionați perechea, nu este nimic mai potrivit decât să alegeți un restaurant de pe malul Dunării (unul din multele vase andocate și transformate în restaurante), și să savurați împreună o cină la lumina lumânărilor. Noaptea, Budapesta este de-a dreptul magnifică.

O altă alternativă ar fi o plimbare pe Dunăre cu vaporașele pentru a admira clădirile iconice de pe malurile Budei și Pestei. Cel mai frumos moment este seara când sunt luminate.

Dacă vreți să mergeți la un party, vasul Pontoon, care este andocat lângă podul cu Lanțuri sau Instant Club sunt perfecte pentru un party memorabil.

9. Mergeți la shopping pe celebra Vaci Utca

Váci Utca este cel mai faimoasă stradă de shopping și cel mai popular din Budapesta. Magazinele de toate felurile, cafenelele pline cu produse de patiserie delicioase și pietonala sa, fac din Váci Utca locul ideal pentru o plimbare atât în timpul zilei, cât și seara. Dragostea este despre a oferi și a dărui. Aici, în Budapesta, este locul ideal să faci cadouri.

10. Muzeul de marțipan

O destinație mai puțin obișnuită este Muzeul de Marțipan. În realitate este doar o cofetărie care a dus la rang de artă fabricarea marțipanului. Parlamentul din Budapesta sau Catedrala din St Petersburg sunt doar câteva din replicile, în miniatură, făcute din marțipan, ce pot fi admirate în muzeu.

Indiferent de ocazie: dacă sărbătoriți o aniversare, dacă sunteți în luna de miere sau căutați doar o escapadă pentru voi doi, Budapesta este o alegere minunată pentru orice cuplu de îndrăgostiți.

Eh, și dacă nu aveți pereche….. este tot un loc perfect de vizitat….. poate aici vă veți găsi jumătatea.

Alte articole despre Budapesta:

Ce să faci 3 zile în Budapesta – Top 10 To Do’s

New York Café Budapesta – cea mai frumoasă cafenea din lume

Și pe pagina lui Siltrips găsiți un articol tare fain despre Budapesta.

CĂLĂTORIE ÎN UNGARIA – 7 MOTIVE PENTRU CARE TE VEI ÎNDRĂGOSTI DE BUDAPESTA

Dacă ți-a plăcut acest articol, hai să-l împărtășim cu prietenii care iubesc călătoriile. Nu uita să le dai un share și prietenilor tăi. Te invit să îți creezi tu propria experiență, plecând de la informațiile din articolele și itinerariile mele.

Spor la călătorit!

Distribuiti pe Facebook
Distribuiti pe Twitter

Itinerarii