Bulgaria – prelungește starea de urgență

Cu toții ne dorim să călătorim anul acesta pe litoralul bulgar. Ne gândim la destinațiile noastre favorite și cum să ne organizăm și ce riscuri noi pot apărea. Se pare că totuși nu va fi atât de ușor cum ne dorim.

După ce acum câteva zile Spania a anunțat că își va redeschide granițele pentru turiști cu condiția de a respecta perioada de carantina de 14 zile la întoarcerea în țara de origine, Bulgaria este o altă țară ce își prelungește perioada de stare de urgență și restricțiile.

Așadar, una dintre cele mai preferate destinații de vacanță ale românilor – Bulgaria, a anunțat azi, printr-un comunicat de presă că va prelungi starea de urgență până în 14 iunie 2020.

Măsurile clasice de prevenire a răspândirii corona virusului au fost implementate în Bulgaria începând cu luna Martie 2020.  Interdicțiile de călătorie, distanțarea socială și închiderea locațiilor publice (școli, baruri, restaurant, mall-uri etc.) au fost aplicate cu strictețe și aici.

Între timp, Bulgaria a decis relaxarea acestor măsuri prin permiterea de călătorii între orașele țării și accesul în parcuri. A rămas, însă, obligativitatea de a purta măști de protecție.

Totuși, având în vedere situația generală din Bulgaria – 2069 cazuri de COVID-19 și 96 de decese, guvernul a decis, azi, 14.05.2020, prelungirea stării de urgență pentru a împiedica răspândirea acestui virus.

Măsuri ce afectează turismul în Bulgaria 2020

În ceea ce privește turismul, Bulgaria a anunțat, în același comunicat, că se vor redeschide doar restaurantele și barurile în aer liber. Granițele tării vor rămâne închise deocamdată pentru turiștii din alte țări. În continuare, acces-ul persoanelor ce provin din Non-UE și țări afectate de Corona virus este interzis. Celor care le este permis să intre li se impune o perioadă de carantină de 14 zile.

Aici puteți găsi comunicatul dat azi de agenția Reuters.

 

Informații despre alte situația actuală găsiți în articolul:

Zborurile către USA – politici de re-booking

Dacă ți-a plăcut acest articol, hai să-l împărtășim cu prietenii care iubesc călătoriile. Nu uita să le dai un share și prietenilor tăi. Te invit să îți creezi tu propria experiență, plecând de la informațiile din articolele și itinerariile mele.

Spor la călătorit!

Share on facebook
Distribuiti pe Facebook
Share on twitter
Distribuiti pe Twitter

Itinerarii

Europa

Barcelona

30,00 lei

Asia

Iordania

50,00 lei

Europa

Gibraltar

15,00 lei

Europa

Malaga

30,00 lei