Zborurile către USA – politici de re-booking

Inițial, s-a anunțat suspendarea zborurilor către USA.

În 11.03.2020, în cadrul unei apariții televizate, președintele Trump a anunțat câteva măsuri luate de USA, în vederea evitării răspândirii virusului COVID-19. Mai multe detalii despre declarația inițială găsiți la link. Ulterior, au fost emise și clarificările.

Una dintre acestea este interzicerea accesului în USA a cetățenilor, care au călătorit într-una din țările membre Schengen cu 14 zile înainte de la călători în USA. Așadar, o parte din zborurile către USA vor fi anulate.

Aceasta măsură impusă de guvernul de la Casa Albă a adus modificări semnificative în politicile companiilor aeriene care operează zboruri către USA din Europa. Răspunsul companiilor/ alianțelor aeriene a venit curând. Având în vedere situația excepțională în care ne aflam, multe companii au fost orientate către nevoile clienților lor. Astfel:

Lufthansa Group Airlines: Lufthansa, SWISS, Austrian Airlines, Brussels Airlines și Air Dolomiti

Grupul Lufthansa a dat două comunicate de presă prin care a anunțat următoarele:

Lufthansa Group Airlines a păstrat câteva zboruri către SUA!

1. Nu va sista toate zborurile către USA: pe aeroporturile din Chicago, Newark (New York) și Washington se vor opera în continuare zboruri cu plecare din Elveția, Austria, Germania și Belgia.

2. Noul orar de al zborurilor către USA va fi anunțat în curând.

3. Zborurile către Canada rămân neschimbate.

4. Clienții care au bilete achiziționate de la Grupul Lufthansa (fie către SUA, fie către alte destinații) sunt rugați să verifice statusul zborului/zborurilor pe site-urile companiilor: lufthansa.com, swiss.com, austrian.com sau brusselsairlines.com

Lufthansa Group Airlines extinde opțiunile de re-booking pentru pasagerii săi

1. Clienții își vor păstra biletele fără să fie nevoiți să facă imediat o nouă rezervare: Pentru zborurile anulate sau pentru cele care se derulează, clienții care au bilete și nu mai pot/vor să zboare își pot reprograma zborurile către USA până în data de 31.12.2020. Nu este neapărat să comunice imediat către companie noile date de zbor. Regula se aplică pentru biletele cumpărate până în 12.02.2020, cu date de călătorie până în 30.04.2020 inclusiv.

2. Clienții își pot modifica rezervarea și cu alte destinații.

Tel: +49 (0) 69 86 799 799

Air France KLM Group Airlines: Air France, KLM

Air France a anunțat printr-un comunicat de presă din 12.03.2020, atât politicile de re-booking, cât și statusul zborurilor către USA:

  1. Air France va opera în perioada 14-28.03.2020 zboruri către USA, pe aeroporturile Atlanta, Chicago, Detroit, Los Angeles, New York JFK, San Francisco și Washington. În acest moment se așteaptă clarificări de la autoritățile americane pentru posibilitatea de a opera, în continuare, zboruri și pe aeroporturile din  Miami, Boston și Houston.
  2. Amânarea unei călătorii: până în 31.05.2020 se poate amâna data plecării fără taxe de modificare. Călătoria trebuie să înceapă înainte de 31.05.2020 și trebuie să fie la aceeași clasă (ex. la același cost). Dacă sunt diferențe, pasagerul va plăti costurile.
  3. Anularea unei călătorii: dacă ați cumpărat un bilet refundable înainte de 31.03.2020 pentru un zbor programat în perioada 03.03.2020 – 31.05.2020 se poate cere returnarea banilor online. Dacă biletul este non-refundable se va acorda un voucher de călătorie valabil 1 an pentru Air France și partenerii săi.
  4. Zborul a fost anulat: se va obține refund.

KLM a anunțat printr-un comunicat de presă din 13.03.2020, atât politicile de re-booking, cât și statusul zborurilor către USA:

1. Restricțiile de călătorie impuse de USA se aplică și pentru zborurile cu transfer în Aeroportul Amsterdam Schiphol.

2. Având în vedere rapiditatea măsurilor și restricțiilor impuse, cei care au bilete achiziționate prin KLM sunt sfătuiți să verifice statusul zborului online și/sau să îi contacteze la numărul de WhatsApp:+31206490789

British Airways, Qatar Airlines, Etihad, Air Lingus, Qantas și Jetstar, Iberia, Emirates, Easyjet, Cathay Pacific, Frontier Airlines, American Airlines, JetBlue Airways, Alaska Airlines, United Airlines, Delta Air Lines, Hawaiian Airlines, Spirit Airlines, Southwest Airlines, Sun Country Airlines, Allegiant Airlines etc.

O listă cu politicile de re-booking pentru zborurile către USA impactate de această decizie găsiți la Link. 15 dinte cele mai importante companii și-au modificat politicile.

Pentru celelalte companii aeriene, găsiți o sinteză realizată de cei la de Lonelyplanet.com.

Să sperăm că lucrurile vor lua o întorsătură favorabilă și nu va fi nevoie de măsuri și mai drastice.

Să auzim de bine!

Dacă ți-a plăcut acest articol, hai să-l împărtășim cu prietenii care iubesc călătoriile și cei care au nevoie de informații pe acest subiect.

Share on facebook
Distribuiti pe Facebook
Share on twitter
Distribuiti pe Twitter

Itinerarii

Europa

Barcelona

30,00 lei

Asia

Iordania

50,00 lei

Europa

Gibraltar

15,00 lei

Europa

Malaga

30,00 lei