Târgul de Crăciun de la Milano 2019

Nici foarte cunoscut și nici foarte mediatizat, târgul de Crăciun de la Milano a fost o surpriză frumoasă, tocmai pentru că nu știam de existența lui. O simplă plimbare prin Milano s-a transformat într-o experiență foarte faină. Ajunși în Pizza del Domo, am făcut pozele de rigoare și, apoi ne-am propus să profităm de ocazie și căutăm cadouri.

Mergând pe lângă Dome spre Galeriile Vittorio Emanuelle II am descoperit Târgul de Crăciun. Căsuțele expozanților, pline cu produse tradiționale, sunt așezate de jur-împrejurul Domului.

Așa cum trebuie să fie un târg de Crăciun, aici găsim tot felul de produse: decorațiuni de Crăciun, produse alimentare tradiționale (însă de data aceasta cu specific italienesc – brânzeturi, mezeluri, patiserie etc.), jucării, accesorii vestimentare pentru iarnă etc.

Galeriile Vittorio Emanuelle II sunt împodobite de către Swarovski și nu abundă în decorațiuni: în centru sunt plasate bradul cu globuri Swarovski (+standul Swarovski) și un stand Tosca, iar pe deasupra tronează o perdea de lumini cu stema Citta di Milano.

Târgul de Crăciun de pe Corso Vittorio Emanuelle II
Târgul de Crăciun de pe Corso Vittorio Emanuelle II

În schimb, pe Corso Vittorio Emanuelle II decorațiunile sunt realizate pentru a ne aminti (subtil, de altfel) de produsele Casei Dior. Decorațiunile luminoase amintesc de produsele celebre, precum parfumurile J’Adore sau Mademoiselle.

Târgul de Crăciun de pe Corso Vittorio Emanuelle II
Târgul de Crăciun de pe Corso Vittorio Emanuelle II

Târgul de Crăciun

Ceea ce nu m-a impresionat deloc a fost Bradul de Crăciun. Poziționat în Piazza Del Duomo este un con metalic, pe care rulează diferite jocuri de lumini, nimic spectaculos.

Târgul de Crăciun de la Milano
Târgul de Crăciun de la Milano

În aceste zile zăpada a lipsit, soarele a strălucit puternic. Cu toate acestea, spiritul Crăciunului s-a resimțit puternic, pentru că orașul a fost ca un furnicar. A fost plin de turiști în căutarea cadourilor perfecte. 

Voi pe la ce târguri mai puțin cunoscute ați fost?

Eu am fost și pe la Târgul de Crăciun de la Sibiu.

 

Dacă ți-a plăcut acest articol, hai să-l împărtășim cu prietenii care iubesc călătoriile. Nu uita să le dai un share și prietenilor tăi. Te invit să îți creezi tu propria experiență, plecând de la informațiile din articolele și itinerariile mele.

Spor la călătorit!

Distribuiti pe Facebook
Distribuiti pe Twitter

Itinerarii