Târgul de Crăciun de la Sibiu 2019 – Ediția a 13-a

Una dintre mini-excursiile plănuite în luna noiembrie a fost un weekend la Sibiu. Cu puțin noroc, am aflat că anul acesta în weekend-ul 15-17.11.2019, are loc deschiderea oficială a Târgului de Crăciun de la Sibiu 2019 – Ediția a 13-a. Așadar, ocazia perfectă! 

Sâmbătă pe la ora 14.00 am ajuns la târg. Era lume, însă, nu așa de aglomerat ca după lăsarea serii. Am profitat pentru a mă plimba în voie și a mă bucura de atmosferă.

 Așa cum ne-am obișnuit deja, cel mai cunoscut târg de Crăciun organizat în România, are loc la Sibiu, în Piața Mare. La cele peste 100 de căsuțe amenajate, am găsit produse dintre cele mai diverse: decorațiuni de Crăciun (globuri, lumânări, coronițe, accesorii etc.), obiecte din porțelan (bijuterii, globuri, magneți), produse de marochinărie ce pot fi personalizate, toate realizate manual de meșteșugari locali. Nu lipsesc de la târg nici produsele culinare: mezeluri ardelenești, specialități ungurești, burgeri, dulciuri, turtă dulce, porumb fiert etc. 

Ce este nou:

  1. Bradul – după ce anul trecut a fost foarte criticat, anul acesta, bradul este unul impunător și de dimensiuni considerabile :)- are 24m și este artificial, culorile alese pentru ornamente sunt Roșu și Auriu.
  2. Roata instalată în Piața Mare pentru a observa de sus târgul; 
Târgul de la Sibiu
Târgul de Crăciun de la Sibiu Bradul și Roata

3. Meșteșugarii au venit cu produse noi, inovative:

Târgul de Crăciun de la Sibiu
Târgul de Crăciun – produse tradiționale

Ce este la fel la Târgul de Crăciun :

1. Patinoarul;

2. Atelierul lui Moș Crăciun – pentru copii 5-9 ani – pe bază de rezervare;

3. Parcul de distracții – carusel, mini-karting, trenuleț etc;

4. Proiecțiile din piață (aceleași animații cu peisaje de iarnă);

5. Programul „Shoe box” – se desfășoară în perioada 2-18 dec. și este destinat celor care vor să lase lângă brad, o cutie de pantofi plină cu cadouri pentru copii care îl așteaptă cu entuziasm pe Moș Crăciun și ai căror părinți nu au prea multe posibilități.

M-am plimbat printre căsuțe, am gustat câteva dulciuri, am făcut cumpărături în numele lui Moș Crăciun, iar  la final, m-am întors să îmi achiziționez suvenirul mult dorit – globul de porțelan. Fiind unicate, mi-a fost greu să mă decid, așa că am cumpărat mai multe ☺. 

La târgul de Crăciun de la Sibiu m-am bucurat, am intrat în atmosfera de sărbători (un pic ciudat având în vedere faptul că afară erau 19 grade), am cumpărat cadouri și m-am gândit la ce cadou vreau să îmi aducă Moșul de Crăciun. 

Voi ce târguri de Crăciun plănuiți să vizitați anul acesta?

Dacă ți-a plăcut acest articol, hai să-l împărtășim cu prietenii care iubesc călătoriile. Nu uita să le dai un share și prietenilor tăi. Te invit să îți creezi tu propria experiență, plecând de la informațiile din articolele și itinerariile mele.

Spor la călătorit!

Distribuiti pe Facebook
Distribuiti pe Twitter

Itinerarii