Ski Gyimes o destinație plină de adrenalină – (Destinații inedite în România – ep.17)

Chiar dacă este relativ aproape de Brașov despre zona Ghimeșului, nu am auzit până de curând. Și asta datorită unor prieteni care au venit de la Ski Gyimes foarte entuziasmați – „Ce tare a fost la bob!!!”. Cred că vă puteți închipui uimirea mea: „Bob în luna august?” Când mă gândesc la pista de bob mă ia frigul, căci am în față imaginea pistei plină de gheță și de frig. Sunt puțin ezitantă – „Bob? – vara? Pe bune?” „DA! Este un bob destinat iubitorilor de adrenalină”.

Atât mi-a trebuit să aflu. Iubitoare de adrenalină, cum mă știți…. nu am ezitat să îmi planific o zi pentru a da o fugă până la pista de bob de la Ski Gyimes

Pista de Bob de la Ski Gyimes

În valea Ghimeșului, pe un deal întreg, lângă drumul național DN12A care face legătura între Miercurea-Ciuc cu Comănești, Ski Gyimes este un fel de carusel format dintr-un tunel, multe șine, un tunel și o priveliște WOW. Vorba aceea, adrenalină + o priveliște de vis = combinația perfectă!

La plecare personalul se asigură că toate măsurile de siguranță sunt luate și verifică toate sistemele. Apoi, fac un scurt instructaj, despre păstrarea distanței minime între boburi de aprox. 25 m. În plus, atunci când bobul atinge 45 km/h, sistemul de frânare acționează automat, deci, no stres, suntem safe.

Traseul are 2 părți:

1.Urcarea – unde cu ajutorul unui scripete bobul este tras în mod automat până în vârful dealului. Urcarea durează cam 2-3 min și este relaxantă, chiar plăcută.

2. Coborârea – eh, acu-i, acu’. Până aici a fost bine, niciun stres, căci sistemul făcea totul, acum urmează partea amuzantă….sau nu prea. Pasagerul preia controlul manetei de frânare. Iar de acum încolo totul depinde de „șofer”. Dacă ați văzut Fast and Furious și v-ați imaginat într-un rol plin de adrenalină, acum e momentul vostru. Viteza bobului poate atinge până la 46km/h. Dar, dacă totuși vreți să admirați priveliștea e o alegere foarte bună, căci maneta e la voi!

Ce pot să vă mai spune! Pentru mine a fost WOW. Mi-am asigurat doza de adrenalină! Iar la coborâre nu am putut de cât să spun…..,,Mai vreau o dată!”

Complexul Ski Gyimes

Locația în care se află complexul este una extrem de pitorească. Merită să petreceți aici mai mult timp, căci sunt multe activități de făcut. Pe lângă pista de bob, complexul are și 2 pârtii de ski și se pot face multiple drumeții. Complexul are 11 camere, un restaurant cu tipic unguresc și o parcare de peste 200 de locuri.

Specialitatea restaurantului (pe care v-o recomand din tot sufletul) este Platoul Ski Gyimes (Black Rock Grill) – mai exact, o bucată de friptură pe care clientul o primește crudă și o piatră încinsă pe care să prăjească friptura, exact atât cât își dorește. Tare mult mi-a plăcut idea. Așa mi-am pregătit singură mâncarea, după gustul propriu.

În plus, prețurile la mâncare sunt chiar modice. Ia uitați aici și meniul:

Tips & Tricks

Prețul Biletului: 15 Ron / Adult și 12 RON/copii

Parcare: la baza pârtiei este o parcare pietruită, fără plată.

Programul: 09:00am -21:00pm.

Restricții pentru copii:  să fie însoțiți de părinți, să aibă peste 3 ani și 120 cm.

Boburile: capacitate maxim 2 persoane, sunt dotate cu centuri și bare de protecție.

Timp de așteptare: între 10 min și 3h.

Coada de la urcarea in bob
Coada de la urcarea in bob

Dacă ajungeți prin zona Ghimeșului e musai să mergeți și la SkiGyimes! credeți-mă, n-o să regretați!

Despre alte destinații inedite în România, găsiți informații și în articolele:

Castelul Bethlen de la Arcalia – Castelul Maur de la Bistrița – (Destinații inedite în România – ep.16)

Povestea Calendarului – Cel mai frumos loc din România – (Destinații inedite în România – ep.15)

Dacă ți-a plăcut acest articol, hai să-l împărtășim cu prietenii care iubesc călătoriile. Nu uita să le dai un share și prietenilor tăi. Te invit să îți creezi tu propria experiență, plecând de la informațiile din articolele și itinerariile mele.

Spor la călătorit!

Share on facebook
Distribuiti pe Facebook
Share on twitter
Distribuiti pe Twitter

Itinerarii