Președintele Indoneziei anunță că Bali se închide….

Cotidianul The Bali Sun, a anunțat printr-un articol publicat in 01.04.2020, că și Indonezia își închide granițele. Președintele Indoneziei a anunțat că intră în lupta împotriva COVID-19. Așadar, granițele țării se închid pentru turiști. Inclusiv, Bali, una dintre cele mai populare destinații exotice din lume va fi închisă.

Prezența COVID-19 în Indonezia

Decizie a fost luată având în vedere numărul mare de cazuri de COVID-19 cu care s-a confruntat țara în ultima perioadă. În 31.03.2020 Indonezia a declarat starea de urgență și a cerut locuitorilor săi să se izoleze în case până în 29.05.2020.

Primul caz de COVID-19 pe teritoriul Indoneziei a fost declarat în 02.03.2020, cu mult după ce statele vecine deja luaseră măsuri stricte. În 10.03.2020 a fost declarată prima persoana decedată din cauza acestui virus – o femeie de naționalitate engleză.

Cea mai gravă situație din toate insulele Indoneziei este în Jakarta. Oficial, până acum, au fost declarate 283 de persoane decedate. Se estimează, însă că, numărul persoanelor decedate ar fi în realitate de 3 ori mai mare. De ce? Pentru că au fost multe persoane care nu au putut fi diagnosticate sau care au murit în timp ce așteptau rezultatul testării. Din păcate, experții consideră că lipsa testelor de COVID-19 nu poate să ofere o situație exactă în ceea ce privește amplitudinea răspândirii virusului pe teritoriul Indoneziei.

Cercetătorii de la Universitatea Indoneziei au estimat că s-ar putea infecta aproximativ 1.5 milioane de locuitori până în luna mai și că ar putea muri aproximativ 140.000 de oameni, dacă guvernul indonezian nu va lua măsuri drastice.

Evacuarea turiștilor din spațiul Indoneziei…

În timpul weekend-ului, turiștii europeni au fost repatriați din Indonezia în Europa cu zboruri special organizate de ambasadele statelor de rezidență. Au fost preluați, în special, din Bali și au fost transportați către Europa. Odată ajunși, au fost testați și au urmat procedurile standard.

Informarea oficială o regăsiți aici.

Informații despre situația actuală găsiți în articolele:

Zborurile către USA – politici de re-booking

Ryanair anunță anularea zborurilor din 24.03.2020

Dacă ți-a plăcut acest articol, hai să-l împărtășim cu prietenii care iubesc călătoriile. Nu uita să le dai un share și prietenilor tăi. Te invit să îți creezi tu propria experiență, plecând de la informațiile din articolele și itinerariile mele.

Spor la călătorit!

Distribuiti pe Facebook
Distribuiti pe Twitter

Itinerarii