Pensiunea La Bunica – pensiunea cu cea mai frumoasă priveliște din România

Cu doi ani în urmă, venind din Moldova pe TransRarău, am trecut și pe lângă Lacul Bicaz. Am rămas fascinate de frumusețea lui și în minte ne-a răsărit o idee: Cum ar fi să ne trezim dimineața cu o astfel de priveliște și să ne savurăm cafeaua pe terasa spectaculoasă? Tot povestind, la un moment dat am trecut pe lângă Pensiunea La Bunica, am zărit terasa aceea fabuloasă și am zis în sinea noastră: “Data viitoare aici venim!”

Vâltoarea vieții cotidiene și-a făcut efectul și au trecut 2 ani până să ne decidem să ajungem din nou pe aceste meleaguri. Instant, imaginea pensiunii pe care o zărisem pentru o clipă, mi-a revenit în minte. Da!!! Clar acolo vom sta. Acolo….. hmm…. Unde? Căci… vorba aia, au trecut 2 ani și memoria nu mă ajuta deloc. Dar, cum atunci când este vorba de călătorit, când îmi pun în minte ceva mereu îmi iese, așa a fost și de data aceasta. Prietenul Google, prin aplicația Google Maps mi-a amintit numele pensiunii – Pensiunea La Bunica. 2 click-uri și rezervarea era în picioare. După doi ani cu aceeași ardoare mi-am dorit să mă reîntorc aici.

1. Pensiunea La Bunica – cea mai frumoasă priveliște

Eh, acum chiar că sunt în pană de idei. Căci, chiar dacă aș face combinații de N luate câte K, din toate cuvintele care exprimă măreția, pe care le cunosc, tot nu aș reuși  să exprim percepția ochiului atunci când asistă la spectacolul naturii, și nici a sentimentelor care inundă sufletul privitorului.

Aici, este locul ideal pentru călător să stea. Să stea și să privească măreția naturii. Cam greu și cam ciudat, pentru o orășeancă pentru care deadline-urile și viteza sunt deja în ADN. Să stau? ….. Să stau și să observ….. Oare cum se face asta?

Simplu – Se alege locul perfect, pe terasa pensiunii sau pe balconul camerei, se ia o cafea sau un pahar de vin. Se savurează…….. și tabloul este complet.

2. Pensiunea La Bunica – mâncarea plină de savoare 

Izolată parcă de restul lumii, este locul în care mâncarea mi-a adus aminte de copilărie. De multe ori când eram copii ne doream cu ardoare să ajungem la bunica, căci acolo universul nostru se schimba. Eram alintați și răsfățați. Așa suntem și aici. Mâncarea e făcută după rețetele bunicilor din aceste locuri, și este garnisită cu dragoste. 

3. Oameni frumoși care te întâmpină zâmbind

Întrebați-mă ce mi-a plăcut cel mai mult? Apăi, răspunsul nu poate fi decât unul singur – ZÂMBETUL personalului. Încă de la intrare atmosfera familială cuprinde călătorul. Zâmbetul binevoitor al personalului este primul semnal că locul este special. Aici, nu sunt angajați – așa cum mi-a spus Petruța într-o zi. “Aici, suntem o familie. Ne știm cu bune și cu rele. Iubim locul acesta, unde ne simțim acasă. “

Pensiunea La Bunica este un loc cu adevărat special, căci, aici, zilnic, natura oferă privitorului un spectacol plin de tâlc, iar oamenii un zâmbet cald, venit din suflet și o vorbă faină.

Despre alte locații extraordinare din România, găsiți informații și în articolele:

Castelul Lupilor – Un castel plin de legende și experiente exotice – (Destinații inedite în România – ep.6)

 

Pensiunea Casa Humor – 10 motive să te cazezi aici

 

Dacă ți-a plăcut acest articol, hai să-l împărtășim cu prietenii care iubesc călătoriile. Nu uita să le dai un share și prietenilor tăi. Te invit să îți creezi tu propria experiență, plecând de la informațiile din articolele și itinerariile mele.

Spor la călătorit!

Share on facebook
Distribuiti pe Facebook
Share on twitter
Distribuiti pe Twitter

Itinerarii

Europa

Barcelona

30,00 lei

Europa

Gibraltar

15,00 lei

Europa

Malaga

30,00 lei