Bali amână primirea turiștilor străini luna viitoare

Bali amână primirea turiștilor străini, deși la începutul perioadei de relaxare a măsurilor de prevenire a răspândirii Covid-19, Insula indoneziană Bali anunțase un plan de redeschidere. Atunci guvernul dorea să redeschidă cel mai mare nod turistic al țării pentru turiștii internaționali în 11 septembrie 2020. Planul avea la bază numărul scăzut de cazuri de corona-virus raportate.

Dar se pare că lucrurile nu s-au întâmplat așa cum se spera. Sâmbătă, 22.08.2020, Guvernatorul Wayan Koster a declarat într-un comunicat de presă că intenția de a redeschide Bali pentru turiștii străini a fost amânată. De ce? Deoarece în acest moment „situația din Indonezia nu permite turiștilor internaționali să viziteze țara, inclusiv Bali”.

Bali amână primirea turiștilor străini luna viitoare din cauza creșterii cazurilor raportate în Bali și în Indonezia

Bali și-a deschis porțile pentru turiștii locali începând cu 31 iulie 2020. Conform estimărilor ministrului Koster, aproximativ 2.300-2.500 de turiști au ajuns, zilnic, până pe 14 august. Impactul acestei decizii a fost major pentru Bali, deoarece numărul de cazuri raportate a crescut semnificativ. Astfel, Bali a raportat luni, 18.08.2020, 4.576 de infecții cu corona-virus și 52 de decese.

În plus, Bali amână primirea turiștilor străini, și pentru că la nivel de țară, lucrurile s-au înrăutățit pentru Indonezia. Conform aceleiași raportări, Indonezia a avut peste 155.000 de infecții cu corona-virus și 6.759 de decese. Astfel, se plasează pe locul 1 cu cel mai mare număr de victime în Asia de Sud-Est.

Bali amână primirea turiștilor străini luna viitoare - Tanah Lot Temple va fi vizitat doar de localnici

Tot în declarația semnată sâmbătă, Koster afirmă că nu poate estima când ar putea fi luată o decizie cu privire la momentul în care turismul străin s-ar putea relua. „Totul depinde de evaluarea situației din și în afara țării”, a declarat el.

Czum, economia locală din Bali, pentru care principala sursă de venit este turismul, a fost puternic afectată. Potrivit Biroului de statistică din Bali, gradul de ocupare în resorturile din Bali a scăzut la 2,07% în mai, de la 62,55% în decembrie 2020 sau de la 51,56% în mai 2019.

„Bali nu poate eșua, deoarece ar putea afecta negativ imaginea Indoneziei, inclusiv Bali în ochii lumii, ceea ce s-ar putea dovedi contraproductiv pentru recuperarea călătoriilor”, a spus Guvernatorul Wayan Koster . Deși, Bali amână primirea turiștilor străini de luna viitoare, data care se vehiculează în acest moment pentru redeschiderea Bali este 2021.

Sursa: www.reuters.com și www.mediafax.ro

Dacă ți-a plăcut acest articol, hai să-l împărtășim cu prietenii care iubesc călătoriile. Nu uita să le dai un share și prietenilor tăi. Te invit să îți creezi tu propria experiență, plecând de la informațiile din articolele și itinerariile mele.

Spor la călătorit!

Distribuiti pe Facebook
Distribuiti pe Twitter

Itinerarii