Târgul de Crăciun de la Sibiu – 2022

…..”Is the most wonderful time of the year” …. DA! este! Cu toții iubim Crăciunul și cu toții re-devenim copii, amintindu-ne de sentimentele de încântare și bucurie cu care îl așteptam pe Moșu’ să ne aducă mult doritul cadou. Eu recunosc! Și acum după 30 și câțiva de anișori, am aceeași pasiune pentru Crăciun și aceeași emoție în a-l aștepta pe Moșu’ în fiecare an. Anul acesta, l-am întâlnit cu o săptămână mai repede pe Moș Crăciun – la Târgul de Crăciun de la Sibiu 2022.

Cum a fost la Târgul de Crăciun la Sibiu?

Pentru mine a fost magic….. pentru câteva ore am redevenit copil și m-am bucurat de fiecare moment, de fiecare aromă și de fiecare experiență. La târg am ajuns sâmbătă dimineața … era lume, însă, nu foarte de aglomerat. Așa că am profitat pentru a mă plimba în voie și a mă bucura de atmosferă. Eu și Sibiul meu drag, eu și Târgul de Crăciun de la Sibiu – 2022.

Așa cum știam deja, la cel mai cunoscut târg de Crăciun de la Sibiu am găsit cele mai inedite articole de Crăciun. La cele peste 60 de căsuțe amenajate, am găsit produse dintre cele mai diverse: decorațiuni de Crăciun (globuri, lumânări, coronițe, accesorii etc.), obiecte din porțelan (bijuterii, globuri, magneți), produse de marochinărie ce pot fi personalizate, toate realizate manual de meșteșugari locali. Drept vă spun, cu greu m-am abținut să nu le cumpăr pe toate… căci tare faine erau. 

M-am plimbat printre căsuțe, am gustat câteva dulciuri, am făcut cumpărături în numele lui Moș Crăciun. La final, m-am întors să îmi achiziționez suvenirul mult dorit – globul de porțelan. Fiind unicate, mi-a fost greu să mă decid, așa că am cumpărat mai multe ☺.

Magia de la Târgul de Crăciun de la Sibiu – 2022

După lăsarea serii, Piața Mare din Sibiu a devenit neîncăpătoare. Și adevărata magie a început. Luminițele străluceau din toate părțile. Proiecțiile tematice pe clădirile din Piața Mare creau o imagine de poveste, de sărbătoare. Piața întreagă răsuna de colinde vesele și pline de bucurie și de râsetele curate ale micuților care se bucurau de spiritul Crăciunului. Oamenii în jur râdeau, se bucurau. Trăiau și savurau, căci, în definitiv, acesta este spiritul Crăciunului. 

Aici, chiar nu ai cum să te plictisești. Deja clasicele Roata, Patinoarul, Atelierul lui Moș Crăciun, trenulețele și caruselul, își așteaptă oaspeții pentru a crea momente și amintiri unice. Așa că, până în 02.01.2023 aveți timp să ajungeți aici și să vă bucurați de această atmosferă de basm.

 

La Târgul de Crăciun de la Sibiu – 2022 am redevenit pentru câteva momente din nou copil. Cu multă bucurie în suflet, am re-trăit magia Crăciunului. M-am bucurat simțind mirosul de cozonac și de scorțișoară, de colindele ce răsunau în Piața Mare a Sibiului, de zâmbetele piticilor care alergau de ici colo ca să îl caute pe Moșu’. Am intrat în atmosfera de sărbători (un pic ciudat având în vedere faptul că afară erau 15 grade). Am cumpărat cadouri cu gândul la oameni dragi mie, dar m-am gândit și la ce cadou vreau să îmi aducă mie Moșu’ anul acesta.

Voi ce târguri de Crăciun plănuiți să vizitați anul acesta?

Despre alte locuri magice pe care să le vizitați lângă Sibiu, găsiți informații și în articolele:

Povestea Calendarului – Cel mai frumos loc din România – (Destinații inedite în România – ep.15)

Dacă ți-a plăcut acest articol, hai să-l împărtășim cu prietenii care iubesc călătoriile. Nu uita să le dai un share și prietenilor tăi. Te invit să îți creezi tu propria experiență, plecând de la informațiile din articolele și itinerariile mele.

Spor la călătorit!

Distribuiti pe Facebook
Distribuiti pe Twitter

Itinerarii