Povestea vinului și vinul de poveste…. La Le Sommelier Brasov

Povestea vinului și vinul de poveste…. La Le Sommelier Brasov

Sunt mulți cei cărora le place vinul, și sunt din ce în ce mai mulți care vor să îl înțeleagă mai bine, să știe cum să îl aprecieze/evalueze.Vinul în sine este o artă. Aroma. Buchetul. Savoarea. Plăcerea. Tehnica. Sunt cele care fac diferența.

Vinul este despre timp – se spune ca vinul devine mai bun în timp. Că devine mai gustos și mai prețios.  Eu cred că vinul este și despre timpul pe care îl petreci descoperind lumea în moduri diferite. Căci vinul deschide drumuri. Asculți povești, dezbați idei, concepte.

Vinul este despre oameni – este despre oamenii cu care îl împărtășești. Despre cei care te fac să îl apreciezi. Despre oameni dragi. Despre povești. Despre amintiri. Despre planuri. Despre momente de calitate.

Complicat, așa-i?

Nu știam multe despre vin, dar îmi plăcea să savurez un pahar la o cină în oraș. O seară pe terasa unui Wine Bar din Brașov, o discuție neașteptată cu barmanul și povestea unui vin rosu sec – „ANIMA – 3 fete negre” de la Aurelia Vișinescu, m-au făcut să văd că vinul este mult mai mult decât un pahar. Adrian mi-a arătat că vinul este despre timp și oameni, este despre pasiune și cultură. Și dacă îmi aduc bine aminte, povestea suna cam așa: „Selectat cu grijă din anii de recoltă excepționali 2014, 2015, 2016 vinul a fost desăvârșit prin maturarea timp de 19 luni în butoaie de stejar, urmat de învechirea timp de 12 luni în sticlă, înainte de a fi lansat pe piață. Rezultatul este un vin generos, intens colorat, corpolent, cu textură catifelată, cu miros de coacăz negru și mirodenii bine echilibrate de vanilie.”

Mulțumesc, Adi!

Vinul este o poveste. O experiență. Și Le Sommelier este despre poveste și despre experiență. Aici, într-un decor cozy și, în același timp, clasic, mă simt ca acasă. Mereu am senzația că sunt în living înconjurată de prieteni. Aromele vinului, poveștile, locurile, ideile, discuțiile se îmbină natural și firesc într-o atmosferă aparte. Aici, totul este relaxant și…… la un pahar de vin, poveștile nu au final. Sunt doar TO BE CONTINUED…..

Și este meritul lor, al celor  doi oameni pasionați (Adrian și Robert) care împărtășesc cu noi povestea vinului. Și ce e și mai fain? Mereu paharul de vin, vine la pachet cu un zâmbet, o glumă și/sau o informație prețioasă din partea lor. Bravo!

Le Sommelier nu este doar un Wine Bar. Este o poveste despre arome și gusturi. Cum să savurăm cel mai bine un vin Alături de un dish special:

Cele peste 400 de etichete pe care le dețin sunt foarte clar reprezentate pe două zone distincte: locale și internaționale. Pe fiecare zonă, le găsim pe cele care au fost atent selectate cu grijă de sommelierii de aici.

Dacă iubiți vinul sau dacă sunteți în vizită în Brașov, un pahar de vin la Le Sommelier este o experiență unică! Nu o ratați. Și poate aveți și norocul să participați la o degustare de vinuri. Căci, destul de des, Le Sommelier este gazda unor degustări de excepție la care participă oenologi și sommelieri celebrii din România, dar și din străinătate.

Dacă ți-a plăcut acest articol, hai să-l împărtășim cu prietenii care iubesc călătoriile. Nu uita să le dai un share și prietenilor tăi. Te invit să îți creezi tu propria experiență, plecând de la informațiile din articolele și itinerariile mele.

Spor la călătorit!

Distribuiti pe Facebook
Distribuiti pe Twitter

Itinerarii