Eat out to help out – Guvernul englez alocă o reducere de 50% la nota de plată

Eat out to help out – Guvernul englez alocă o reducere de 50% la nota de plată

Guvernul britanic a folosit în luna august un program foarte convingător pentru a-i scoate pe toți englezii din case și pentru a ajuta relansarea industriei Horeca. Motivul – cel mai convingător posibil mâncare la jumătate de preț. În cadrul Programului Eat Out to Help Out, guvernul a plătit o reducere de 50% la toate mesele mâncate în restaurante, pub-uri sau cafenele, în anumite condiții:

Schema Programului „Eat out to help out” și Condițiile de participare:

  1. Reducerea de 50% se aplică pentru mâncarea sau băuturile nealcoolice într-un cuantum de până la maximum 10 GBP de reducere pe cină/per persoană;
  2. Reducerea se acordă în perioada 3-31 august, în zilele de luni, marți și miercuri;
  3. Numărul de reduceri obținut pe zi/per persoană este nelimitat;
  4. Schema de reducere nu este bazată pe vreun voucher și se poate cumula în același timp și cu alte oferte și reduceri;
  5. Nu există cheltuieli minime impuse;
  6. Reducerea nu se acordă pentru băuturile alcoolice sau taxele de serviciu;
  7. Reducerea este disponibilă automat la unitățile participante. Instituțiile vor solicita apoi o rambursare de la guvern pentru reducerile acordate.
  8. Unitățile participante pot include: restaurante, cafenele, baruri sau pub-uri, cantine de muncă și școli.

Eat-Out-To-Help-Out poster

Credeți oare că putea fi mai atractiv decât atât?

Link către restaurantele autorizate

Guvernul pune la dispoziție și un motor de căutare pentru restaurantele, barurile și cafenelele care s-au înscris în programul Eat Out to Help Out. Interesant, așa-i?

Rezultatele Programului

În primele trei săptămâni ale programului Eat Out to Help Out, 64 de milioane de mese – suficiente pentru aproape întreaga populație britanică de aproximativ 67 de milioane – au fost consumate folosind reducerea acordată de guvern. Valoarea reducerii a fost de 336 de milioane de lire sterline (441 de milioane de dolari). WOW!

În prima zi, 3 august, vânzările de produse alimentare au crescut cu 100% în comparație cu luna precedentă, potrivit companiei CGA (o consultanță care urmărește datele despre mâncare și băutură în Marea Britanie).

Tot CGA a constatat că aproape 40 % dintre persoanele care au utilizat reducerea Eat Out to Help Out au luat masa în oraș, pentru prima dată de la declanșarea Lockdown-ului – sfârșitul lunii martie. E un semn că persoanele care s-au obișnuit să stea acasă reîncep să iasă în oraș. De asemenea, reducerea a încurajat familiile și clienții mai în vârstă să iasă în oraș. Peste 72.000 de unități s-au înscris în acest program în toată Anglia. Incredibil, nu?

Schema Eat Out to Help Out reprezintă doar o parte din planul cancelarului de a acorda peste 30 de miliarde de lire pentru locuri de muncă. Alte măsuri anunțate pentru protejarea, susținerea și crearea locurilor de muncă includ:

– reducerea TVA pentru turism și ospitalitate cu 15%,

– un program Kickstart de 2 miliarde lire sterline și o investiție de 8,8 miliarde lire sterline în proiecte noi de infrastructură, decarbonizare și întreținere.

Câteva păreri….despre Eat Out to Help Out

În timp ce noi ne plângem de milă și așteptăm să se întâmple ceva, să vină cineva ne salveze, să aducă lucrurile la normal (apropo, care e normalul?), alții găsesc soluții. Ce fac? Se susțin reciproc pentru a depăși aceste momente. Chiar dacă suntem prea preocupați de lucrurile bune pe care le facem (sic!), haideți să ne acordăm măcar 5 minute să ne uităm și în curtea vecinului. De data asta, nu ca să ne rugăm să moară și capra lui ci, să vedem ce face el de reușește. Poate învățăm și noi ceva! Merită! Poate aplicăm? Poate reușim? Poate ajutăm?

Oare se va putea și la noi? Ceva? Vreodată? #pentrucăsepoate

Sursa: https://www.gov.uk/government/news/

Dacă ți-a plăcut acest articol, hai să-l împărtășim cu prietenii care iubesc călătoriile. Nu uita să le dai un share și prietenilor tăi. Te invit să îți creezi tu propria experiență, plecând de la informațiile din articolele și itinerariile mele.

Spor la călătorit!

Distribuiti pe Facebook
Distribuiti pe Twitter

Itinerarii