Cambodgia impune o taxă de 3000$ pentru turiștii săi

Una dintre cele mai iubite destinații de vacanță din Asia de Sud Est, a anunțat în 16 iun 2020 noi reguli care se impun tuturor călătorilor. Așa că, dacă plănuiți o călătorie în această țară, este posibil să fiți nevoiți să alocați un buget suplimentar. Cambodgia impune o taxă de 3000$ pentru turiștii săi.

Office of Cambodia’s Prime Minister a anunțat, printr-un mesaj pe Twitter o revizuire a comunicatului din 11.06.2020. Prin această revizuire, Cambodgia impune o taxă de 3000$ pentru turiștii care vor să intre pe teritoriul tării. Depozitul este necesar pentru a acoperi eventualele cheltuieli medicale legate de Covid-19, cheltuieli pe care turiștii le-ar putea suporta în timpul vacanței.

Conform acestui comunicat, suma de 3000$ va acoperi cheltuielile necesare pentru turiștii care încep să prezinte simptome de Covid-19 sau care sunt diagnosticați pozitiv, în Cambodgia.

Aceasta este o măsură total diferită față de cele afirmate în primele zile ale pandemiei. Atunci, Cambodgia a promis că va trata gratuit călătorii testați pozitiv, dacă aceștia se îmbolnăveau în timp ce se aflau în țară. Fiecare turist, care va zbura în oricare dintre aeroporturile din Cambodgia, va trebui să prezinte acum dovada asigurării de sănătate cu o acoperire de cel puțin 50.000$ și va depune un depozit de 3.000$ la o bancă desemnată în portul de intrare. Depozitul se va putea plăti în numerar sau cu cardul de credit.

Cambodgia impune o taxă de 3000$ pentru turiștii săi – Scenariile cheltuielilor

Conform noii legislații, există trei scenarii pentru a cheltui cei 3.000$:

Scenariul A

Când ajungeți în aeroport, veți fi transportat la o unitate de testare la prețul de 5$, unde veți fi testat pentru Covid-19. Testul vă va costa aprox. 100$. Vei fi apoi pus în carantină pentru o zi la un hotel desemnat – taxa este de 30$, la care se adaugă încă 30$ pentru a acoperi mesele. Acesta este un total grosier de 165$ pentru cazul în care nu sunteți testați pozitiv pentru Covid-19. Banii vor fi scoși din depozitul dvs. direct de autorități. Soldul rămas vă va fi rambursat după ieșirea din țară.

Scenariul B

În cazul în care cineva din zborul dvs. este confirmat pozitiv pentru Covid-19, fiecare pasager din zbor va fi pus în carantină timp de 14 zile. În plus, față de Scenariul A, fiecare vizitator va fi taxat cu 30$ pentru cazare, 30$ pentru mese, 15$ pentru spălătorie și curățătorie, 6$ pentru personalul spitalului care are grijă de bolnav și 3$ pentru personalul de securitate – paza facilităților de carantină. Fiecare călător va plăti 84$ pentru fiecare zi în care se află în carantină. În plus, trebuie să plătiți, inclusiv testele Covid-19 pe parcursul celor 14 zile de carantină. Acestea sunt cheltuielile minime. Dacă pe parcursul carantinei apar alte probleme costurile se vor majora. Veți primi suma rămasă înapoi.

Scenariul C

Pentru cei care sunt testați pozitiv pentru Covid-19 când aterizează în Cambodgia, lucrurile devin și mai scumpe. Taxele includ o taxă pentru camera de spital de 30$ pe zi și încă 150$ pentru servicii și medicamente. Va trebui să faceți cel puțin patru teste Covid-19 (400$) pe parcursul tratamentului. De asemenea, pacienților li se pot percepe taxe suplimentare de urgență și consultare pentru orice alte condiții sau urgențe, care necesită atenția personalului medical. Și, doar în cazul în care lucrurile nu funcționează atât de bine pentru dvs., autoritățile cambodgiene vor aloca 1.500$ din depozitul dvs. pentru costul unei înmormântări.

Sursa:www.cntraveller.in

www.khmertimeskh.com

Dacă ți-a plăcut acest articol, hai să-l împărtășim cu prietenii care iubesc călătoriile. Nu uita să le dai un share și prietenilor tăi. Te invit să îți creezi tu propria experiență, plecând de la informațiile din articolele și itinerariile mele.

Spor la călătorit!

Distribuiti pe Facebook
Distribuiti pe Twitter

Itinerarii