O zi pe insula Thulusdhoo Maldive (VII)

Drumul cu speedboat-ul din Hura până în Thulusdhoo durează cam 25 de min. La fel și din Dhiffushi. Thulusdhoo este o insulă mai mult mare decât Hura sau Himmafushi. Are o suprafață de 8.53 km² și o populație de 1900 de locuitori. La fel ca și Himmafushi, Thulusdhoo este renumită în rândul iubitorilor de surf. În special, începătorii vin aici să practice acest sport.

Turul insulei a fost mai scurt și mai confortabil. Ajunși aproape de prânz, era extrem de cald și, din cauza umidității, simțeai că ești, la propriu, într-un cazan, care fierbe. De aceea, am preferat să închiriem un van care să ne facă turul insulei. Van-ul a costat 100 MVR pentru 30 min pentru 5 pers.

A. Turul insulei Thulusdhoo:

 1. Portul – este mult mai mare în comparație cu cele din Hura sau din Himmafushi; culorile apei sunt mult mai frumoase aici.
 1. Plaja – în partea de sud a insulei este plaja pentru localnici, o plaja frumoasă cu nisip fin.

În partea de nord, găsim plaja pentru turiști, care nu este tocmai cea mai frumoasă. Este o plajă mică, plină de pietre și corali. Fără papuci de apă este foarte dificil să intrăm în apă. Aici, pe plajă este și un centru de închirieri pentru sporturi nautice (ski jet, paddling, surf etc.). Ce mi-a plăcut cel mai mult aici? Mesajele motivaționale care împânzeau plaja.

 1. Coca-Cola Company

Este singura fabrică din atoll, care nu are legătură cu industria peștelui, și este mândria celor de pe insulă. Orice tur pe insulă include, în mod obligatoriu, și o oprire la fabrică. Oprire care presupune vederea fabricii din fața porții, căci accesul este interzis. Aici, lucrează cam 1/3 din populația insulei. Am gustat și noi o Coca Cola locală, la un bar …… și gustul nu este dintre cele pe care le știam noi. Un pic mai mult sălciu și fără zahăr. Dar, am făcut-o și pe asta, am băut o Coca-Cola Maldiviană.

Fabrica Coca Cola din Thulusdhoo Maldive
Fabrica Coca Cola din Thulusdhoo Maldive

B. Informații Practice

 1. ATM-uri: există 1 ATM pe insulă;
 2. Plata cu Cardul: Se pot folosi cardurile pentru a plăti – se aplică taxe (3.5%-5.5%);
 3. Magazine: față de celelalte insule, aici găsim mai multe magazine mixte, așa că putem să ne luăm provizii (noi am cumpărat fructe, pentru că pe Dhiffushi nu se găseau).1„
 4. Restaurante: fiind o insulă mult mai mare, avem o paletă mai largă de cafenele și restaurante de unde să alegem: ex. Santa Rosa, Silk Restaurant, Contagious Pizza Cafe’ Five, Fangan’du Cafe’, Agu’s Kitchen, Byyoni, Toulouse by Salsa (ceva mai sofisticat:)). Noi am mâncat la Byyoni și mâncarea a fost extraordinară:
 5. Cazarea: Sunt cam 20 de guesthouse–uri unde cazarea este la un preț low cost;
 6. Transferul: din/către Male:
 • a.Speedboat: durează 25-30 min, costă $30, rezervarea se realizează de către cazare;
 • b.Local Ferry: – din Male (Vilingili Ferry terminal – 14.30pm) durează 2.15h, costă $1.25, Vineri nu circulă. Plecarea din Thulusdhoo este la ora 7.25am.

C.Surfing în Thulusdhoo

Când ne gândim la Maldive, prima imagine care ne vine în minte este a lagunelor calme cu ape turcoaz. Totuși, Maldive este și despre bariere de corali care protejează atolii și care sunt excelente pentru surf. Și aici, în Thulusdhoo, sunt câteva locații celebre pentru acest sport:

 1. Cokes – cel mai renumit loc din Thulusdhoo, în estul insulei, accesibil pentru surferi pentru că, la propriu, face parte din insulă. Accesul se face pe podul care unește insulele și apoi se poate vâsli – 10 min. Datorită gradului de dificultate este recomndat doar surferilor experimentați.
Portul Thulusdhoo Maldive
Portul Thulusdhoo
 1. Sultans & Honkeys – locații cu un grad foarte mare de dificultate. Cu siguranță, nu sunt indicate pentru începători.
 2. Chickens – accesul este doar cu barca – 10 min. Tot de intensitate medie.
 3. Ninjas – destinată începătorilor;

D.Alte activități în afară de surf în Thulusdhoo:

Aceleași ca și pe Hura sau Himmafushi. Pentru că sunt apropiate, activitățile sunt comune:

 1. Croazieră delifini – în atoll trăiesc mai multe familii de delfini. Cu puțin noroc, vor veni lângă vas să se joace și să arate câteva acrobații;
 2. Snorkeling – excursie 1 zi;
 3. Sand Bank Lunch – dacă este vremea bună turiștii se pot bucura de un prânz în mijlocul oceanului;
 4. Scuba Diving – nu este unul dintre cele mai cunoscute locuri pentru scuba diving din Maldive, dar nu merită să ratăm șansa de a explora lumea subacvatică;
 5. Pescuit – diurn sau nocturn;
 6. Luxury Resort Day Trip – Cinnamon Dhonveli este unul dintre resorturile de lux care își deschide porțile pentru turiștii ce nu sunt cazați în resort. Este o experiență diferită de cea de pe insulă. Să ne bucurăm de o experiență exclusivistă.
 7. Safari cu țestoase și/sau rechini;

Thulusdhoo este insula perfectă pentru pentru iubitorii de surf, care vor sa vină în Maldive low-cost. În schimb, pentru turiștii care vor să petreacă un sejur aici, nu pot spune ca este alegerea cea mai bună, mai ales din cauza plajei pentru turiști. Personal, mi-a plăcut insula. Autentică. Frumoasă. Naturală.

 

Despre alte insule din Maldive, găsiți informații și în articolele:

12 tips&tricks pentru a organiza o excursie în Maldive (I)

Maldive – Vis sau Realitate/Marketing sau Tradiționalism (II)

Aeroportul din Maldive – Velana International Airport (MLE) – 10 Tips & Tricks (III)

Organizare și Buget – 6 zile în Dhiffushi Maldive (IV)

O zi în Himmafushi – Paradisul din Maldive al surferilor (V)

O zi pe insula Hura Maldive (VI)

Organizare și Buget – 1 zi în Male/Hulhumale (VIII)

Dacă ți-a plăcut acest articol, hai să-l împărtășim cu prietenii care iubesc călătoriile. Nu uita să le dai un share și prietenilor tăi. Te invit să îți creezi tu propria experiență, plecând de la informațiile din articolele și itinerariile mele.

Spor la călătorit!

Distribuiti pe Facebook
Distribuiti pe Twitter

Itinerarii