Ce poți face 3 zile în Bucovina – Top 10 activități pline de adrenalină

Mai fusesem în Bucovina cu doi ani în urmă. Ținta – evident, mănăstirile. Ca de obicei, făcusem un research temeinic pe internet despre zona Bucovinei și despre ce putem să face acolo. Concluzia: mănăstiri și case memoriale. Suna interesant. Despre turismul activ, despre activități pentru cei pasionați de experiențe senzaționale sau pentru copii, despre adrenalină sau sporturi extreme, nicio mențiune. De aceea, atunci, nu m-am gândit nicio clipă că Bucovina ar putea fi despre adrenalină, despre senzații tari sau aventuri extreme.

Invitația prietenilor de la Experince România a venit să schimbe cu totul această preconcepție: „Bucovina = Ținutul mănăstirilor”. Programul infotripului cuprindea activități dintre cele extreme, (down hill) și mai pline de adrenalină (tiroliane, ATV-uri). Foarte interesat! Ne-am propus, astfel, să descoperim o altfel de Bucovina, una a turismului activ, al adrenalinei și al distracției.

Top 10 activități pline de adrenalină

1. Megatiroliana de la Palma – adrenalină la cote maxime

Chiar dacă sunt amatoare de experiențe extreme și de adrenalină, nu știam că Bucovina are una dintre cele mai renumite tiroliane. Așadar, am aflat că, aici, se află una dintre cele mai extreme tiroliene din Europa. Megatiroliana de la Palma este cea mai lungă tiroliană din Sud-Estul Europei – un singur segment de 1.1 km. Nu se putea să nu experimentez, mai ales că viteza de coborâre poate ajunge și la 100km/h. A fost o cursă fenomenală. Am povestit aici: Mega-Tiroliana de la Palma – adrenalina la cote maxime despre aventura mea cu megatiroliana de la Palma. Iar pentru cei care sunt, cu adevărat, curajoși recomand cursa Superman.

 

Mega - Tiroliana de la Palma - Coborâre Superman
Mega – Tiroliana de la Palma – Coborâre Superman

2. Discover Bucovina & Maverick Adventure – adrenalină pe 4 roți

O senzație plină de adrenalină și de „extreme adventure” a fost și plimbarea cu ATV-ul sau Buggy-ul din parcul Ariniș până pe vârful Toaca.  Plimbarea a început cu un traseu lin, de acomodare, apoi, a continuat prin pădure, pe văi și râpe care ne-au testat limitele. Destinația a fost Vârful Toaca. Traseele pe care am mers au fost de dificultate medie, iar cei de la Discover Bucovina & Maverick Adventure au avut grijă de noi în permanență.

După atâta adrenalină, noroi și țipete de fericire, ajungem sus pe Toaca. Priveliștea venea parcă să mai potolească puțin agitația noastră, setea noastră de adrenalină și să ne arate frumusețea văii Moldovei.

3. Parcul de Agrement Ariniș

Deși, în Parcul de Agrement Ariniș, noi am fost pe repede înainte, căci ne așteptau atât de multe experiențe de încercat în acea zi, pe dvs. vă sfătuiesc să vă alocați minim 2 zile pentru din vacanță pentru a le petrece aici. Tirul cu arcul, paintball-ul, parcul de escaladă, cățărarea, saltul în gol de la 12m, piscina acoperită sau piscina în aer liber, tirolienele sau rafting-ul sunt doar câteva din activitățile pe care le puteți realiza aici, în Parcul de agrement Ariniș.

4. Escalada Park sau Aventura Park – adrenalină la înălțime

Perfect pentru cei mici și pentru cei mari. Parcul de aventuri are 8 trasee de intensitate diferită care pot fi explorate indiferent de vârstă. Nu este necesară o experiență anterioară pentru a face față activităților de pe traseele de escaladă, ci doar echilibru, coordonare şi muuuuultă dorință de aventură și distracție.

5. Tir cu arcul sau Paintball

De la parcul de aventură, am trecut peste drum să experimentăm tirul cu arcul și paintball-ul. Până atunci, eu nu mai experimentasem aceste sporturi de precizie, așa că, trebuie să recunosc că am avut ceva probleme cu țintirea și coordonarea. Dar, făcând haz de necaz, am descoperit că sunt două sporturi foarte frumoase și relaxante.

6. Climbing Zone

Ideal pentru iubitorii de alpinism sau de cățărare. Iar, aici, cei extra mega curajoși, pot încerca și saltul în gol.

Climbing Zone - peretele de escaladare și platforma de salt în gol- un maxim de adrenalină
Climbing Zone – peretele de escaladare și platforma de salt în gol – un maxim de adrenalină

7. Kiroliana

Următorul punct din program a fost Kiroliana sau Tiroliana de deasupra râului Moldova. Pentru cei care sunt începători în ale tirolianei sau pentru cei care vor să își depășească frica de înălțime, Kiroliana este locul perfect. Tiroliana de aici are o lungime de 300 de m și este alcătuită din 2 părți, respectiv dus-întors.

Adrenalină la Kiroliana - Tiroliana peste Moldovița
Adrenalină la Kiroliana – Tiroliana peste Moldovița

8. Trasee montane și pârtia de ski de la Șoimul

Bucovina este și un loc perfect pentru cei ce iubesc muntele.

Pe timp de vară, traseele montane abia așteaptă să fie explorate de montagnarzi. Traseele sunt diferite și se adresează, ca și dificultate și amatorilor și profesioniștilor. Ele pornesc de la Turnul de Observare către Gura Humorului. Noi am ales varianta ușoară – un traseu lin în coborâre. Tare frumos a mai fost traseul – plin de verde, de albastru, de oameni faini și prietenii legate.

Priveliștea, de sus din Turnul de Observare de pe pârtia Șoimul este incredibilă.  Turnul are o înălțime de 28m de la sol și oferă o panoramă de 360 de grade asupra văii Moldovei.

Și dacă nu sunteți iubitori de trasee montane, există o soluție pentru a admira această priveliște – telescaunul pârtiei.

Pe timp de iarnă, iubitorii ski-ului sau snowboard-ului pot veni aici pe pârtia de la Șoimul.

Telescaunul Pârtiei Șoimul iarna
Telescaunul Pârtiei Șoimul iarna

9. Trasee de Mountain Bike

Altă activitate plină de adrenalină care poate fi practicată aici este Mountain bike-ul. Pe traseele special amenajate și marcate, iubitorii acestui sport își pot depăși limitele.

Mountain Bike pe Pârtia Șoimul
Mountain Bike pe Pârtia Șoimul

10. Mocănița Huțulca

După atâta adrenalină aveam, poate nevoie și de o activitate mai „așezată”, mai „molcomă” care să ne transpună în alte vremuri – în acele perioade în care minerii călătoreau către locul de exploatare cu Mocăniță. La fel am călătorit și noi până la Argel – aproximativ 30 de minute. Așezată pe băncuța din vagon am trăit o altfel de experiență:  trenul șerpuia încet pe valea Moldoviței, peisajele rurale scăldate în soare, se desfășurau în fața ochilor ca un film rulat pe diapozitive. Din când în când se auzea sunetul locomotivei care parcă voia să ne trezească din visare. Ce putea fi mai frumos decât atât?

Mocănița Huțulca
Mocănița Huțulca

Și pe lângă toate aceste activități pe care le-am făcut cu drag, am văzut și ce surprize ne pregătește pe viitor Gura Humorului – căsuțele hobbiților și un labirint cu treasure hunt, care acum sunt în construcție și care vor fi gata cam peste 2 ani.

Și după atâta efort, ne-am potolit foamea la cele mai bune restaurante din Gura Humorului – restaurante în care mâncarea este pregătită cu mult suflet și din ingrediente sănătoase, Top 5 restaurante Gura Humorului cu mâncare tradițională ca la bunica acasă.

Acum pot spune că Bucovina este un ținut complex și complet. Aici, cultura, tradițiile, religia, gastronomia se îmbină atât de armonios cu aventura, distracția și adrenalina. Bucovina este mult mai mult decât știm, decât clișeul Ținutului Mănăstirilor. Bucovina este locul distracției maxime și al amintirilor excepționale, al oamenilor minunați și al bucatelor super gustoase.

În cele 3 zile petrecute aici, am descoperit o Bucovina a turismului activ, plină de adrenalină, de distracție și de experiențe memorabile. Mulțumim pentru că ne-ați arătat că Bucovina este Ținutul adrenalinei la cote maxime:

Experience Romania

Parcul de agrement Ariniș
ESCALADA – Parc de Aventuri
Climbing Zone
Agrement Kiralida
Maverick-Adventure
Sustinem Mocanita Hutulca Moldovita

Mountain Bike – Mihnea Flutur

PENSIUNEA CASA HUMOR
Best Western Bucovina
La Conac in Bucovina

Acasă în Bucovina Capu Câmpului

Romică, Corina și Edi, Geta, Steluța și Nicuță, Mihnea și Eric – vă mulțumim că ne-ați primit acasă în Bucovina.

Alte articole despre Bucovina găsiți la link:

Mega-Tiroliana de la Palma – adrenalina la cote maxime

Top 5 restaurante Gura Humorului cu mâncare tradițională ca la bunica acasă

Mocănița Vișeu sau Mocănița Huțulca – care este cea mai potrivită pentru noi

Cetatea Neamțului – între mit și realitate

Dacă ți-a plăcut acest articol, hai să-l împărtășim cu prietenii care iubesc călătoriile. Nu uita să le dai un share și prietenilor tăi. Te invit să îți creezi tu propria experiență, plecând de la informațiile din articolele și itinerariile mele.

Spor la călătorit!

Distribuiti pe Facebook
Distribuiti pe Twitter

Itinerarii